Καλαμπακάκης για το 1ο Elite SSI camp: Ενα όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Ποδόσφαιρο 12 Ιουλίου 2018, 18:18

Ενθουσιασμένος μετά την ολοκλήρωση του 1ου Elite SSI camp, εμφανίζεται ο υπεύθυνος του καμπ, Μάνος Καλαμπακάκης.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Στις δηλώσεις που παραχωρεί στο athlitiko εκφράζει την μεγάλη ικανοποίησή του για την επιτυχία που είχε η διοργάνωση αν και διεξήχθη για πρώτη φορά στα Χανιά, κάνοντας λόγο για ένα δικό του όνειρο που έγινε τελικά πραγματικότητα.

DSC 0565

Ερωτηθείς για τα κέρδη του καμο, ο Καλαμπακάκης τονίζει ότι τα παιδιά κατάφεραν μέσα σε μόνο λίγες ημέρες να καταλάβουν αρκετά πράγματα για την παρουσία τους μέσα στο γήπεδο με ή χωρίς την μπάλα στα πόδια, ενώ όπως τονίζει θα επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά το ίδιο καμπ στην πόλη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

Ενα πρωτοποριακό καμπ στην πόλη των Χανίων. Πώς σου φάνηκε σαν πρώτη εμπειρία ως διοργανωτής;

«Καταρχήν θέλω να πω ότι ήταν ένα όνειρο για μένα που το είδα να παίρνει σάρκα και οστά. Η ιδέα είχε γεννηθεί πολλούς μήνες πριν, το βήμα που έπρεπε να κάνω ήταν πολύ μεγάλο, ειδικά για την δεδομένη στιγμή. Ηταν κάτι ξεχωριστό, πρωτοποριακό και με περίσσια σιγουριά λέω ότι κάποια στιγμή θα γινόταν. Εάν όχι από μένα, κάποια στιγμή στα επόμενα χρόνια, θα γινόταν. Είναι η εξέλιξη, το μέλλον. Με την παρότρυνση, λοιπόν, ανθρώπων που με αγαπάνε, το τόλμησα. Αλλωστε μέσα μου είχε ωριμάσει η ιδέα αυτή, γιατί κάνω χρόνια personal στην βελτίωση τεχνικής. Η τεχνογνωσία υπήρχε. Με την έναρξη του camp φάνηκε καθαρά το πόσο καλά πηγαίνει. Αν και οι δυσκολίες για την οργάνωση ήταν περισσότερες απ’ ό,τι περίμενα, τα πράγματα τελικά κύλησαν ομαλά. Με λίγα λόγια και χωρίς υπερβολές, ήταν μια καταπληκτική εμπειρία, τόσο για μένα όσο και για τα παιδιά και για κάθε εμπλεκόμενο».

Η ανταπόκριση ήταν αρκετά μεγάλη από τη συμμετοχή των παιδιών. Εμεινες γενικότερα ευχαριστημένος από όλο αυτό που έγινε στο γήπεδο του Ναυστάθμου;

«Εννοείται, το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι ευχαριστημένος. Ο χρόνος ήταν λίγος, μονάχα 6 μέρες, άλλωστε τι θα μπορούσαν να μάθουν τα παιδιά σε 6 ημέρες; Κι όμως, δεν είναι μόνο που βελτίωσαν τις επαφές τους με την μπάλα. Είναι που η Elite SSI μπόρεσε και πέρασε ολόκληρη φιλοσοφία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αλλωστε γι’ αυτό το έχουν εντάξει στις Ακαδημίες τους οι ομάδες του εξωτερικού. Τα παιδιά μαθαίνουν πολύ γρήγορα, προσπαθούσαν σκληρά. Υπήρξε πολύ μεγάλη χαρά, πολύ ενθουσιασμός, πολύ μεγάλη ικανοποίηση από όλους. Αρα σαφέστατα και είμαι ευχαριστημένος».

Ποιες ήταν οι ιδιαιτερότητες που αντιμετώπισες κατά τη διάρκεια του καμπ;

«Οι δυσκολίες ήταν πολλές. Το επιμελήθηκα εξ ολοκλήρου από την αρχή μέχρι το τέλος γιατί ήθελα να βγει το αποτέλεσμα όπως ακριβώς το είχα οραματιστεί. Η μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα ήταν ότι επρόκειτο για το 1o μοναδικό και εξειδικευμένο camp βελτίωσης τεχνικής στην πόλη. Επρεπε ακόμα και οι προπονητές να προσαρμοστούν σε όλο αυτό. Εψαξα και βρήκα τους καλύτερους στο είδος. Για παράδειγμα, όλοι οι προπονητές ήταν διπλωματούχοι ή πιστοποιημένοι από UEFA ή Coerver. Πέρα από το camp που από μόνο του είναι καινοτόμο, μιας και δεν έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο, αφού δεν υπάρχει η τεχνογνωσία που έχει η Elite SSI,  φρόντισα να εντάξω καθημερινά ενημερώσεις και δράσεις πρωτότυπες και χρήσιμες. Για παράδειγμα, θεώρησα σημαντικό να ενταχθεί στην θεματολογία η σχέση παίκτη με διαιτητή, όπως και η σχέση γονέα με διαιτητή κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, από έμπειρους και αναγνωρισμένους διαιτητές. Κάτι που δεν έχει αναφερθεί ποτέ σε κανένα camp. Αλλη μία ιδιαιτερότητα ήταν να βρω ένα ασκησιολόγιο που θα είχε αποτέλεσμα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, κρατώντας παράλληλα αμείωτο τον παιδικό ενθουσιασμό και ταυτόχρονα να είναι διασκεδαστικό. Χαίρομαι ιδιαίτερα που όλα τα πόστα λειτούργησαν άψογα σαν καλοκουρδισμένα γρανάζια μηχανής. Επίσης, από την αρχή μέχρι το τέλος η Elite SSI προσέφερε νερό, χυμούς, υγιεινά σνακ, μπάρες δημητριακών από την Elvita και άφθονα φρούτα στα παιδιά, εκτός από την τελευταία μέρα που επιβαλλόταν να το “ρίξουμε” λίγο έξω, προσφέροντας hot dog, κοτομπουκιές κι άλλες λιχουδιές που βγήκαν από την πινιάτα μας. Επίσης τα παιδιά με τη συμμετοχή τους στο camp πήραν στολή (με 2 μπλούζες) προσφορά του μέγα χορηγού, Coco Μat, υπέροχα backpack προσφορά της ΑΝΕΚ Lines κι άλλα μικροδωράκια. Ολα τα παιδιά που συμμετείχαν κέρδισαν δωρεάν εισόδους στον παιδότοπο YIOUPI & megaplace σινεμά ή bowling».

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για την επόμενη χρονιά; Υπάρχει το ενδεχόμενο να επαναληφθεί και το επόμενο καλοκαίρι το συγκεκριμένο καμπ;

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει και την επόμενη χρονιά. Είναι δέσμευση αυτό και παράλληλα υποχρέωση μετά την επιτυχία που είχε. Ηδη μετράω τον χρόνο αντίστροφα, τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι. Ηταν πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου. Οπως έχω πει, ο πήχης ανέβηκε ψηλά κι αυτό είναι από μόνο του κίνητρο. Είναι μια σκάλα που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς που μπορεί να φτάσει. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τις κριτικές που άκουσα. Τι πιο όμορφο να ακούγεται ότι ήταν από τα πιο οργανωμένα camp στην Κρήτη… Πριν τελειώσει ήδη είχα στο μυαλό μου το επόμενο».

Πώς θεωρείς ότι βοήθησε τα παιδιά όλη αυτή η διοργάνωση τα παιδιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

«Από που να αρχίσω… Πρώτο και καλύτερο, τα παιδιά βελτίωσαν τις επαφές τους με την μπάλα. Αλλωστε γι’ αυτό ήρθαν. Δεν σταματάει όμως εδώ το έργο του camp. H  Elite SSI έδωσε κίνητρα στα παιδιά να βρίσκουν λύσεις κάτω από πίεση ακόμα και όταν δεν μπορούν να εκτελέσουν την πρώτη τους επιλογή. Βελτιώθηκε η στάση σώματος καθώς και ο τρόπος που κάνουν τα βήματα και τις επαφές τους με την μπάλα, ώστε να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, που θα τους χρειαστεί κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Βασιλιάς όλων το Ball Mastery Challenge, ένα παιχνίδι ικανοτήτων που έχει κερδίσει το ενδιαφέρον. Συνδυάζει ταχύτητα ενέργειας, φαντασία και δημιουργικότητα. Επειδή ο χρόνος, όπως προείπα, ήταν λίγος και τα παιδιά πήραν μόνο μια μικρή γεύση από την βελτίωση τεχνικής, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, μπορείτε να φανταστείτε τις δυνατότητες που αποκτούν οι παίκτες όταν οι προπονήσεις συνεχιστούν κατά την διάρκεια της χρονιάς, ειδικά στην χρυσή ηλικία μάθησης, συμπληρωματικά με το σημαντικό έργο που γίνεται στις Ακαδημίες».

Για αυτό και έχει ενταχθεί στις ακαδημίες του εξωτερικού. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω, μιας και είναι χρονιά μουντιάλ, ότι στην Ιαπωνία έχει ενταχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα βελτίωση τεχνικής ποδοσφαίρου (συνεργασία με Coerver), μέρος της μεθόδου που ακλουθεί η Elite SSI. Όπως προκύπτει είναι απαραίτητη η ένταξη της βελτίωσης τεχνικής στην προπονητική ζωή ενός παίκτη.

Ήδη η Elite SSI για όποιον ενδιαφέρεται συνεχίζει με ατομικές προπονήσεις κατά την διάρκεια του έτους, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο-Αύγουστο) καθώς ήταν παράκληση των συμμετεχόντων και όχι μόνο του camp. Όποιος επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει ανεξάρτητα εάν είχε συμμετοχή στο camp ή όχι. Το πρώτο μάθημα είναι δωρεάν.

Φωτογραφίες κι εντυπωσιακά βίντεο στην σελίδα της Elite SSI στο facebook & instagram, όπως επίσης ανεβαίνουν σταδιακά και στο κανάλι στο youtube.
Επικοινωνία : 6934108316, info@elitesocceracademy.gr

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον μέγα χορηγό Coco mat, τους υπόλοιπους χορηγούς, τους συνεργάτες προπονητές, το προσωπικό φροντίδας, τους ειδικούς συνεργάτες, την Ασπίδα Ν. για την παραχώρηση του γηπέδου και το υλικό και τέλος τα παιδιά με τους γονείς που δημιούργησαν μια όμορφη ατμόσφαιρα».

Estrella
Papantonakis Cards

Rabona ad