Και στον… ορίζοντα Σούπερ Λιγκ2! Τα νέα δεδομένα για τις κρητικές ομάδες

Ποδόσφαιρο 24 Αυγούστου 2018, 16:43

Οκτώ ή ενδεχομένως εννέα εφόσον ο 2ος της Φούτμπολ Λιγκ χάσει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ1 από τον 13ο που θα παίξει στο μπαράζ, θα είναι οι ομάδες που διαφαίνεται πια ότι θα κληθούν να... μεταπηδήσουν στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ2 από τη σεζόν 2019-20.

Πιο αναλυτικά, αυτό που προκύπτει είναι ότι αν ο αριθμός των ομάδων θα είναι τρεις ή τέσσερις που θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λιγκ1 στη Σούπερ Λιγκ2, αυτό συνεπάγεται ότι μέχρι ο αριθμός να ανέβει στους 12, θα πρέπει να ανέλθουν από τη Φούτμπολ Λιγκ οι ανάλογες ομάδες! Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι από τις θέσεις 2-10 ή 3-10 θα βρεθούν στο νεοσύστατο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ2 τουλάχιστον 8 ή 9 ομάδες!

• Θα είναι 8 εάν “πέσουν” 4 από τη Σούπερ Λιγκ!

• Και θα είναι 9, εάν “πέσουν” 3 από τη Σούπερ Λιγκ και συνεπώς δεν “ανέβει” από το μπαράζ ο δευτεραθλητής της Φούτμπολ Λιγκ!

ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ…

Ως εκ τούτου, τα δεδομένα, πια, διαφοροποιούνται εντελώς για τις τέσσερις κρητικές ομάδες. Τις δύο από τα Χανιά, ΑΟΧ/Κισσαμικό και Πλατανιά, αλλά και τον Εργοτέλη και τον Ηρόδοτο από το Ηράκλειο… Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρωτάθλημα 16 ομάδων, όπως αυτό που θα διεξαχθεί σε λίγο καιρό από τώρα, οι… 10 από αυτές τις ομάδες -σχεδόν δηλαδή όσες δεν θα “υποβιβαστούν”- θα βρεθούν “κερδισμένες” αφού ο πρώτος (σίγουρα) και ο δεύτερος (υπό προϋποθέσεις) θα αγωνιστούν στη Σούπερ Λιγκ1 και οι υπόλοιποι στη Σούπερ Λιγκ2.

Να σημειωθεί βέβαια ότι τα έσοδα θα είναι τεράστια για τις ΠΑΕ που θα κληθούν να αγωνιστούν στη Σούπερ Λιγκ2, φτάνοντας το 1.000.000 ευρώ για την καθεμία, όταν αυτή τη στιγμή υπάρχει η δέσμευση να λάβουν από 200.000 ευρώ η κάθε ομάδα… Επίσης, οι 6 τελευταίες που θεωρητικά υποβιβάζονται, αυτό στην πράξη δεν θα ισχύσει, αφού δεν θα πέσουν στη Γ’ Εθνική, αντίθετα θα παραμείνουν στη Φούτμπολ Λιγκ, παρ’ όλα αυτά το πρωτάθλημα αυτό θα μετατραπεί σε τρίτο πλέον τη τάξει και δη με λιγότερες ομάδες, 12 συγκεκριμένα.

Estrella
Papantonakis Cards

Rabona ad