Και… εγένετο η Σούπερ Λιγκ 2! Αναμονή και… υπομονή για το πόσοι πέφτουν και ανεβαίνουν!

Super League 1 23 Αυγούστου 2018, 19:06

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε, επικυρώνοντας τη δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2 από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, με τη συμμετοχή 12 ομάδων.

Αυτή είναι και η είδηση που ουσιαστικά προκύπτει, αφού για το (μείζον) θέμα όσον αφορά το πόσες ομάδες θα ανέβουν από τη Φούτμπολ Λιγκ στη Σούπερ Λιγκ και γενικά πώς θα “σχηματιστούν” τα νέα πρωταθλήματα στη χώρα από τη μεθεπόμενη περίοδο, αυτό θα ρυθμιστεί «έως την έναρξη των πρωταθλημάτων στις 23 Σεπτεμβρίου», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Κατά συνέπεια, η Σούπερ Λιγκ ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά… εκκρεμεί η επιβεβαίωση για το πόσες ομάδες θα “πέσουν” στη Σούπερ Λιγκ 2 ή στη Φούτμπολ Λιγκ στο τέλος της περιόδου!

Η ανακοίνωση από την Ε.Ε./ΕΠΟ είναι η εξής:

Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA / UEFA κ. Petr Fousek.

Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.:

Στο θέμα έγκρισης των προκηρύξεων των Super League και Football League της αγωνιστικής περιόδου 2018-19:

* Να εγκριθεί η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και η δημιουργία της Super League 2 από την αγωνιστική περίοδο 2019-20 με συμμετοχή 12 ομάδων.

* Να εγκριθεί το συνοπτικό πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

* Να εγκριθεί «κατ’ άρθρο» η προκήρυξη του πρωταθλήματος 2018-19 της Super League, προκειμένου να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 25 Αυγούστου.

* Τα λοιπά θέματα που αφορούν στην προκήρυξη της Football League, καθώς και ζητήματα ανόδου-υποβιβασμού από και προς την Super League 2, την Football League και τη Γ’ Εθνική κατηγορία θα ρυθμιστούν έως την έναρξη των πρωταθλημάτων στις 23 Σεπτεμβρίου 2018.

Αναφορικά με το αίτημα της Super League για τροποποίηση του άρθρου 29 του Κ.Α.Π. ή την έγκριση παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης των τηλεοπτικών συμβολαίων των ΠΑΕ στην Ε.Π.Ο. έως τις 31 Αυγούστου 2018:

* Να συζητηθούν τα αιτήματα της Super League στην Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. προς λήψη οριστικής απόφασης.

Estrella
Minetta Car Pack
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/blentcoffee

Rabona ad