Καβακάς: Διαδέχτηκα ένα φίλο που έκανε εξαιρετική δουλειά

Football League | 7 Δεκεμβρίου 2019, 19:33

Τον Θεσπρωτό υποδέχεται το μεσημέρι της Κυριακής (08/12, 15:00) ο ΟΦ Ιεράπετρας στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής. Ο νέος προπονητής της Κρητικής ομάδας, Τίμος Καβακάς, μιλά για την πρώτες του ημέρες στον ΟΦΙ για τους στόχους της ομάδας, αλλά και τις προσδοκίες του από το αυριανό παιχνίδι στο "Βουζουνεράκειο".

Στην κάμερα του OFI TV μίλησε επίσης και ο ποδοσφαιριστής της Λασιθιώτικης ομάδας, Αουρέλ Πλανάι. Αναλυτικά όσα είπαν και οι δύο…

Τίμος Καβακάς (προπονητής ΟΦΙ): «Βρήκα ανθρώπους όπως τους περίμενα, “ζεστούς”, με μεγάλο ενδιαφέρον για την ομάδα. Το ενδιαφέρον του κόσμου και την αγάπη που δείχνουν -ακόμη και στην καθημερινότητά μας- τα συναντάς δύσκολα σε ομάδες κι αυτό μας γεμίζει με ευθύνες.

Διαδέχτηκα έναν φίλο και παλιό συνεργάτη μου που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην ομάδα στα δυόμιση χρόνια που ήταν εδώ με πολύ καλά αποτελέσματα. Αυτό που έχουμε ως στόχο είναι να βάλουμε ένα λιθαράκι ώστε αυτή η ομάδα να οργανωθεί πάρα πολύ καλά και να πρωταγωνιστήσει με βάση το πλάνο τριετίας που έχει θέσει.

Αυτό που κάθε νέος προπονητής κάνει είναι περάσει τη φιλοσοφία του, τις ιδέες του. Για όλα αυτά “μεταφορικό μέσο” είναι οι ποδοσφαιριστές μου, οι οποίοι στις πρώτες ημέρες δουλειάς μαζί τους είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη δουλειά και την προσήλωση την οποία δείχνουν.

Θα προσπαθήσω να περάσω τη φιλοσοφία μου για μία ομάδα πιεστική, με κατοχή της μπάλας, να είναι επιθετική, αλλά χωρίς να ξεχνάμε το αμυντικό κομμάτι. Σ’ αυτές τις κατηγορίες η εμπειρία μου λέει ότι αυτό που σε κρατάει πρώτα είναι η άμυνα, το “μηδέν” παθητικό και σχεδόν όλες οι ομάδες και στη Football League και στη Super League 2 όταν δέχονται ένα τέρμα δυσκολεύονται για να το “βγάλουν” μετά.

Για εμάς είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι (σ.σ. με τον Θεσπρωτό), έχει πολύ μεγάλη σημασία. Αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται τρεις πόντους πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Ο πρώτος μας στόχος είναι η γρήγορη σωτηρία κι όταν παίζουμε με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο πόσο σημαντικά είναι το παιχνίδι.

Θα είμαστε αρκετά διαβασμένοι και καλά στημένοι μέσα στο γήπεδο σύμφωνα με αυτά που έχουμε δουλέψει για να κερδίσουμε την Κυριακή. Όταν δε βρισκόμουν στην ομάδα άκουγα για τη δύναμη του κόσμου, αλλά είναι διαφορετικά να το ζεις από μακριά και διαφορετικά από κοντά.

Το ενδιαφέρον του κόσμου για την ομάδα είναι τόσο μεγάλο που μας γεμίζει ευθύνες. Ανυπομονώ την Κυριακή να γίνω και τυπικά ενεργό μέλος της ομάδος και να πετύχω κι εγώ έστω στο ελάχιστο αυτό που έχει πετύχει ο Γιάννης (σ.σ. Μάγγος) και του αξίζουν συγχαρητήρια.»

Αουρέλ Πλανάι (ποδοσφαιριστής ΟΦΙ): «Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Έχουμε κάνει την κατάλληλη προπόνηση. Περιμένουμε από τον κόσμο να έρθει και να μας στηρίξει κι όλα θα πάνε καλά. Πιστεύουμε στη νίκη.»

Estrella
Auto KCS
Minetta top plus
xoriatiko
Papantonakis Cards

Rabona ad