Ιστορίες… για αγρίους από Δόξα: Πρόταση για μπαράζ μεταξύ των πρώτων τεσσάρων

Football League 21 Σεπτεμβρίου 2018, 22:29

Αφού ο Γιάννης Μπύρος… κατακεραύνωσε τους παίκτες του για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, η ομάδα του, η Δόξα Δράμας, προχωρά σε ανακοίνωση, προτείνοντας την διεξαγωγή αγώνων μπαράζ ανάμεσα στους πρώτους τέσσερις της βαθμολογίας!

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Είναι σαφές ότι μάλλον η Δόξα χάνει την εμπιστοσύνη προς τους παίκτες της, αφού δεν εξηγείται κιόλας αλλιώς… Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα απ’ όσα προτείνει η Δόξα αφού ήδη οι αποφάσεις έχουν παρθεί από την Ε.Ε. της ΕΠΟ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά χρειάστηκε να “περάσουν” και από το Διαιτητικό Δικαστήριο, όπου είναι γνωστό ότι η Σούπερ Λιγκ ήταν αντίθετη για την άνοδο οποιασδήποτε ομάδας πλην της πρώτης από τη Φούτμπολ Λιγκ.

Πάντως, η Δόξα δεν προτείνει ν’ ανέβουν περισσότερες ομάδες, αλλά να γίνουν μπαράζ μεταξύ των πρώτων τεσσάρων και ο πρώτος στη συνέχεια ν’ ανέβει απευθείας και ο δεύτερος να παίξει το μπαράζ με τον 13ο της Σούπερ Λιγκ. Κοινώς, να γίνουν όλα όσα είναι γνωστά και αποφασισμένα ότι θα γίνουν αλλά να έχει δικαίωμα να διεκδικήσει μία από τις δύο αυτές θέσεις, ο 3ος και ο 4ος της Φούτμπολ Λιγκ…

Η πρόταση από τη Δόξα Δρ. είναι η εξής:

«ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΩΝ PLAY-OFF

Αγαπητοί κύριοι,

Με δεδομένη την απόφαση της Ε.Π.Ο., για τον τρόπο υποβιβασμού και προβιβασμού των ομάδων του πρωταθλήματος FOOTBALL LEAGUE 2018-2019, βάσει της οποίας προκύπτει ο απευθείας προβιβασμός της ομάδας που θα τερματίσει πρώτη στην τελική κατάταξη, καθώς και τη διεξαγωγή αγώνα μπαράζ για την άνοδο της δεύτερης βαθμολογικά ομάδας της FOOTBALL LEAGUE με την 13η ομάδα της SUPER LEAGUE, η Π.Α.Ε. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ προτείνει τα παρακάτω:

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ (Από τις θέσεις 11-16) Όπως ήδη προβλέπεται.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ (Από τις θέσεις 05-10) Όπως ήδη προβλέπεται.

ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ SUPER LEAGUE (Διεξαγωγή αγώνων κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις από 1-4 )

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Θεωρώντας ότι η απόφαση για μία μόνο σίγουρη θέση ανόδου από την κατηγορία στην οποία συμμετέχουμε εγκυμονεί κινδύνους, σχετικά με την αξιοπιστία, τον ανταγωνισμό, την πιθανότητα έλλειψης κινήτρου για τις ομάδες, καθώς και την ποιότητα του προϊόντος μας, καταθέτουμε ενώπιον σας την εξής πρόταση:

1. Οι πρώτες δύο προνομιούχες θέσεις να καθοριστούν από αγώνες κατάταξης, μεταξύ των ομάδων που τερμάτισαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην 1η, 2η, 3η και 4η θέση.

2. Οι αγώνες θα είναι μονοί και θα διεξαχθούν σε ουδέτερο γήπεδο. Προτείνεται να φιλοξενηθεί η φάση των αγώνων κατάταξης σε μία πόλη που πληροί τις προϋποθέσεις για την διεξαγωγή τους ή σε ουδέτερες έδρες, σε ενδιάμεση απόσταση από τις έδρες των αντιπάλων, που θα καθοριστούν από τη διοργανώτρια.

3. Η αρχική βαθμολογία των ομάδων που θα συμμετέχουν προτείνεται να είναι ως εξής: 1η – 3 βαθμοί, 2η – 2 βαθμοί, 3η – 1 βαθμός και 4η – 0 βαθμοί, συν ένα (1) για κάθε πέντε (5) επιπλέον βαθμούς διαφοράς στην κανονική περίοδο.

4. Η πρώτη της βαθμολογίας των αγώνων κατάταξης προβιβάζεται απευθείας στην SUPER LEAGUE, ενώ η δεύτερη θα διεκδικήσει την άνοδό της σε αγώνα μπαράζ με την 13η ομάδα της SUPER LEAGUE.

Πιστεύουμε ότι η παραπάνω πρόταση θα έχει πολλά οφέλη για όλους μας, όπως:

Αναβάθμιση του προϊόντος.

Ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Αξιοπιστία.

Προσέλκυση χορηγιών.

Καλύτερη διαπραγμάτευση και έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Με τιμή ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ».

Estrella
xoriatiko
Papantonakis Cards