Η ώρα του προκριματικού για Αναστασάκη-Φραντζεσκάκη στη Ντόχα

Στίβος | 1 Οκτωβρίου 2019, 10:39

Ο Χανιώτες πρωταθλητές, Μιχάλης Αναστασάκης και  Χρήστος Φραντζεσκάκης το μεσημέρι της Τρίτης (01/10) μπαίνουν στον προκριματικό της σφυροβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Ντόχα με όριο πρόκρισης στον τελικό τα 76.50μ. 

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης αγωνίζεται στο πρώτο γκρουπ στις 16:30 έχοντας ζήσει μια μαγική χρονιά ήδη, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 του Μπόρας και το χρυσό στο Βαλκανικών ανδρών έχοντας σημειώσει έξι πανελλήνια ρεκόρ μέσα στη σεζόν. Ωστόσο, ο στόχος του Χρήστου Φραντζεσκάκη δεν είναι άλλος από την εμπειρία στον πρώτο μεγάλο αγώνα της καριέρας του σε επίπεδο ανδρών και αν όλα πάνε καλά γιατί όχι μια συμμετοχή στον τελικό.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης αγωνίζεται στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας στις 18:00 έχοντας ξεκάθαρο στόχο. Τον τελικό. Ένας από τους κορυφαίους σφυροβόλους του πλανήτη (no. 10 στην παγκόσμια κατάταξη) έχει διανύσει μια σταθερή χρονιά με βολές πάνω από τα 75μ. και βρισκόμενος πλέον στον αγώνα που κορυφώνει την προσπάθεια του μέσα στη σεζόν θα προσπαθήσει για τη μεγάλη βολή που δείχνει έτοιμη να βγει. 

Τελευταία φορά που αγωνίστηκαν δύο Έλληνες σφυροβόλοι σε προκριματικό παγκοσμίου πρωταθλήματος ήταν το 2001 στο Έντμοντον, οι Αλέξανδρος Παπαδημητρίου και Χρήστος Πολυχρονίου χωρίς να προκριθούν στον τελικό. 

JoyMachine

Rabona ad