Η συνέντευξη Τύπου του Σούπερ Καπ

Γενικά Θέματα - Τοπικό 30 Αυγούστου 2018, 15:19

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Σούπερ Καπ, που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή στις 7 το απόγευμα στο γήπεδο Περιβολίων.

Δηλώσεις παραχώρησαν άνθρωποι και των δύο φιναλίστ, από την Παλαιόχωρα ο προπονητής Αστέριος Θέμελης και ο Αντώνης Μανουσάκης εκ μέρους των ποδοσφαιριστών και από την άλλη πλευρά για την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, ο κόουτς Θανάσης Κολιτσιδάκης, ο ποδοσφαιριστής Λευτέρης Βεστάκης ενώ εκ μέρους της διοίκησης μίλησε ο πρόεδρος, Γιάννης Μυλωνάκης.

Φυσικά, δηλώσεις παραχώρησε και ο πρόεδρος της ΕΠΣΧ, Κώστας Κωνσταντινίδης που καλησπέρισε τους ανθρώπους των δύο ομάδων και ευχήθηκε να γίνει ένα καλό παιχνίδι.

«Οπως και στον τελικό του Κυπέλλου, θα βρεθούν δύο ομάδες που πλέον και οι δύο αγωνίζονται στην εθνική ερασιτεχνική κατηγορία, τη μοναδική εθνική ερασιτεχνική κατηγορία, αφού δεν ξέρουμε πώς θα είναι αύριο, πώς θα ξημερώσει, πώς θα ξυπνήσει ο υπουργός», τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης με εμφανή την αιχμή του προς τον Γ. Βασιλειάδη, προσθέτοντας στη συνέχεια τα εξής: «Αντιμέτωποι είναι η ομάδα της Παλαιόχωρας ως κυπελλούχος και το ΣΥΝΚΑ ως πρωταθλήτρια ομάδα της Α’ κατηγορίας. Η ώρα, η μέρα βολεύουν ενώ και ο καιρός είναι με το μέρος μας, οπότε ελπίζω και εύχομαι να γεμίσουμε τα Περιβόλια και να θυμηθούμε ημέρες δόξας. Καλώ όλο το φίλαθλο κοινό, οικογένειες, παιδιά, παππούδες, γιαγιάδες, όλοι όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Πρόκειται για το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι, ένα παιχνίδι πρόβα τζενεράλε μπροστά τους φιλάθλους τους. Αναμένω έναν εκπληκτικό τελικό στο Σούπερ Καπ ανάμεσα στις δύο ομάδες, όπως είχε γίνει και στον Τελικό Κυπέλλου. Δεν υπάρχουν σκοπιμότητες, παρά μόνο ένα πολύ καλό παιχνίδι. Η είσοδος είναι 5 ευρώ και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στους πυρόπληκτους της Αθήνας», κατέληξε ο κ. Κωνσταντινίδης.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι δηλώσεις των δύο προπονητών, Αστ. Θέμελη και Θαν. Κολιτσιδάκη.

Αρχικά, ο τεχνικός της Παλαιόχωρας σημείωσε τα εξής: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να γίνει ένα παιχνίδι μέσα σε αθλητικά πλαίσια και να το ευχαριστηθεί και ο τελευταίος φίλαθλος που θα έρθει στο γήπεδο. Θεωρώ ότι είναι ένα παιχνίδι γιορτή για την πόλη και για εμάς είναι τιμή και χαρά να συμμετέχουμε σε έναν τέτοιο τελικό. Φέτος έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην Παλαιόχωρα, είμαστε μια νεανική ομάδα με φιλόδοξα και νέα παιδιά τα οποία διψάνε για διάκριση. Στόχος μας είναι μια πάρα πολύ καλή παρουσία και αυτό που θέλω να ευχηθώ είναι ο καλύτερος, αυτός που θα δείξει στοιχεία γραφής μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος γιατί εμείς βρισκόμαστε στην 5η εβδομάδα προετοιμασίας, να κερδίσει. Ο στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι στις 23 Σεπτεμβρίου. Να ευχηθώ να γίνει ένας εξαιρετικός τελικός, να βγουν όλοι οι παίκτες υγιείς και ο κόσμος που θα έρθει να ευχαριστηθεί πραγματικά ένα όμορφο ποδόσφαιρο».

Στη συνέχεια, ο Θαν. Κολιτσιδάκης για την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ τόνισε τα εξής: «Το παιχνίδι είναι για έναν καλό σκοπό και ελπίζω όλα τα Χανιά να γεμίσουν το γήπεδο. Σίγουρα θα γίνει ένα καλό παιχνίδι γιατί και οι δύο ομάδες έδωσαν τα δείγματα γραφής τους πέρσι, αν και τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εμείς έχουμε ανέβει στη Γ’ Εθνική και είμαστε και πάλι μια ομάδα φιλόδοξη. Η Παλαιόχωρα είναι μια νεανική ομάδα, που δεν παύει να είναι Γ’ Εθνικής, μία ομάδα που έχει φιλοδοξίες. Σίγουρα τα πράγματα είναι καλύτερα για μας από ό,τι ήταν πέρσι αφού έχουμε ενισχυθεί αρκετά για την Γ’ Εθνική. Ο στόχος μας είναι να πάρουμε το Σούπερ Καπ, όπως και πέρυσι που ήταν το Κύπελλο όπου φτάσαμε κοντά, αλλά δεν το πήραμε. Φέτος θέλουμε να το πάρουμε και πιστεύω ότι θα το πάρουμε. Αυτή είναι η πίστη μου αλλά και των ποδοσφαιριστών. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και να είναι μια γιορτή για το χανιώτικο ποδόσφαιρο».

1

ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Εκ μέρους των παικτών από τις δύο ομάδες, το λόγο αρχικά πήρε ο Αντώνης Μανουσάκης από την Παλαιόχωρα, λέγοντας τα εξής: «Την Κυριακή θα τεθούν αντιμέτωπες οι δύο καλύτερες ομάδες του ερασιτεχνικού χανιώτικου ποδοσφαίρου. Ευελπιστούμε όλοι μας να γίνει ένα ανάλογο παιχνίδι με τον περσινό τελικό. Από την πλευρά μας σαν τροπαιούχοι θέλουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που την γνωρίζουμε. Πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, εμείς θα διεκδικήσουμε αυτές που μας αναλογεί και θέλουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Ευελπιστούμε η προσέλευση του κόσμου να είναι ανάλογη με την περυσινή για να δει ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά και για να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που πρόσφατα ξεκληρίστηκαν οι οικογένειες τους και είχαν σοβαρά προβλήματα. Το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι χαμηλό και πιστεύω πως όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε και αν γίνεται μακάρι να γεμίσουμε τα Περιβόλια».

Ακολούθως, ο Λευτέρης Βεστάκης για την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ είπε τα εξής: «Ωρα Σούπερ Καπ, από δύο πολύ δυνατές ομάδες που το απέδειξαν και στον τελικό του Κυπέλλου πέρσι. Ο κόσμος που βρέθηκε εκεί πιστεύω ότι ευχαριστήθηκε ποδοσφαιρικό θέαμα. Το ίδιο θεωρώ ότι θα γίνει και φέτος. Παράλληλα, ο κόσμος θα συνεισφέρει για τους συνανθρώπους μας, άρα είναι ιερός ο σκοπός. Στο αγωνιστικό κομμάτι, πιστεύω ότι έχουμε δυναμώσει αρκετά καθώς είμαστε μία κατηγορία παραπάνω. Η ομάδα έχει αποκτήσει ταυτότητα και πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα βγούμε από τον αγωνιστικό χώρο κερδισμένοι».

2

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ

Τέλος, ο πρόεδρος της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, Γιάννης Μυλωνάκης σημείωσε τα εξής στη δική του τοποθέτηση: «Να δώσουμε συγχαρητήρια στις δύο ομάδες, καθώς και στην διοργανώτρια αρχή που προσπαθεί να δώσει την αίγλη που αξίζει στο θεσμό, τοποθετώντας τον στο γήπεδο κόσμημα που έχουμε στην πόλη των Χανίων. Θα βρεθούν αντιμέτωπες οι δύο κορυφαίες ερασιτεχνικές ομάδες του Νομού με έπαθλο τον τον τίτλο… των τίτλων, καθώς συναγωνίζονται ο πρωταθλητής της Α’ τοπικής με τον κυπελλούχο. Είναι μία επανάληψη του περσινού τελικού, όπου πραγματικά έγινε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Ελπίζω αυτό να επαναληφθεί. Εμείς θα προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε με τη σοβαρότητα που αρμόζει, όπως κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια. Είναι μία δύσκολη χρονικά στιγμή αφού οι ομάδες βρίσκονται στο μέσον της προετοιμασίας τους, υπάρχει κούραση και δεν είναι έτοιμες ακόμα. Εύχομαι να γεμίσει το γήπεδο Περιβολίων, να ευχαριστηθεί ο κόσμος τον αγώνα και ελπίζω να παιχτεί όμορφο ποδόσφαιρο. Ο κόσμος που θα έρθει θα έχει προσφέρει μια σημαντική βοήθεια μέσω αντιτίμου του εισιτηρίου για έναν καλό σκοπό. Εύχομαι καλή επιτυχία στις ομάδες, στους διαιτητές και στη διοργανώτρια αρχή», κατέληξε ο κ. Μυλωνάκης.

karta antonis garden