Η πρόταση της Δόξας Δράμας

Football League 12 Ιουλίου 2018, 11:33

Η Δόξα Δράμας… πήρε θέση με ανακοίνωσή της για την πρόταση αναδιάρθρωσης της Super League.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Οι Μακεδόνες ουσιαστικά εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους, καθώς αυτή δεν προβλέπει άνοδο καμίας ομάδας από τη Football League. Οι “μαυραετοί”, έτσι, δήλωσαν αντίθετοι και παράλληλα έκαναν τη δική τους πρόταση.

Η Δόξα, δηλαδή, προτείνει να υποβιβαστούν δύο ομάδες από την πρώτη κατηγορία και ν’ ανέβουν άλλες τόσες από τη δεύτερη, ενώ να δώσουν μπαράζ για την παραμονή εκείνες που θα τερματίσουν στην 11η, 12η, 13η και 14 θέση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η πολυαναμενόμενη αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει σωτηρία. Η χθεσινή πρόταση της Super League κατέδειξε ότι οι αποφάσεις παίρνονται από ανθρώπους που το μόνο τους μέλημα είναι η εξαργύρωση ενός τηλεοπτικού συμβολαίου, αδιαφορώντας πλήρως για το ίδιο το προϊόν.

Η λαϊκή ρήση «μόνα ζυγά δικά μου» ταιριάζει απόλυτα στα όσα διαδραματίζονται τελευταία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και το ερώτημα που τίθεται είναι: «Αυτοί οι κύριοι θέλουν να προχωρήσει το άθλημα; Υπάρχει ένα τεχνοκρατικό ή τέλος πάντων ένα οποιαδήποτε σχέδιο που να μην στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων;»

Η χθεσινή απόφαση καθιστά ουσιαστικά ένα ολόκληρο πρωτάθλημα χωρίς αντίκρισμα, αφού οι δύο πρώτοι της Football League δεν εξασφαλίζουν την απευθείας άνοδό τους στην μεγάλη κατηγορία, όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες.

Γιατί λοιπόν την αναδιάρθρωση να την πληρώσει η κατηγορία μας; Εμείς ως Δόξα Δράμας έχουμε την πρόταση. Απευθείας άνοδο του 1ου και του 2ου, υποβιβασμός του 15ου και 16ου της Super League και αγώνες μπαράζ των ομάδων που θα καταλάβουν τις θέσεις 11, 12, 13 και 14 για παραμονή.

Όλη αυτή η στάση μας κάνει να αναρωτιόμαστε. Αξίζει τον κόπο να επενδύσει κάποιος στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Με ποιο κίνητρο ένας ποδοσφαιριστής θα επιλέξει κάποια ομάδα της κατηγορίας μας, έχοντας το φόβο ότι οι κόποι μιας χρονιάς, μπορεί να μην έχουν το παραμικρό αντίκρισμα; «Εις ευ φρονών μυρίων φρονούντων κρείττων εστί», έλεγε ο Πλάτωνας».

Estrella
Auto KCS
Minetta Car Pack
agrosimvouli-300x250
xoriatiko
Papantonakis Cards

Rabona ad