Η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής – Στις 23 Σεπτεμβρίου η έναρξη

Γ' Εθνική 27 Ιουλίου 2018, 17:55

Έπειτα από την έγκριση της προκήρυξης που έγινε μετά την τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ σειρά πήρε η γνωστοποίηση λεπτομερειών για το νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Αν και οι ομάδες δεν ενημερώθηκαν για τον καταρτισμό των ομίλων, έγινε γνωστή η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, το οποίο θα αρχίσει την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι τη Δευτέρα 13 Αυγούστου, ενώ για τις ομάδες που θα αντικαταστήσουν πρωταθλήτριες που δεν θα “κατέβουν” στο πρωτάθλημα οι προθεσμίες που δόθηκαν είναι μέχρι τις 17 και 23 Αυγούστου.

ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Στην ενδεκάδα κάθε ομάδα πρέπει να έχει καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα 7 ποδοσφαιριστές που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες, ενώ είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνων, στη 18άδα δύο ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21 ετών, που θα είναι γεννηθέντες την 01.01.1997 και εντεύθεν. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν τηρήσει τη συγκεκριμένη υποχρέωση τότε θα τιμωρείται με 1000 ευρώ πρόστιμο ανά αγώνα.

Επίσης επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των 33 ετών, που θα είναι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1986.

Τέλος θα επιτρέπονται και φέτος οι τέσσερις αλλαγές.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Όλες οι ομάδες υποχρεούνται να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα υποδομών των ΕΠΣ που ανήκουν με την ανάλογη ομάδα (είτε Κ14, είτε Κ16, είτε Κ18).

ΑΝΟΔΟΣ

Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις ομάδες, από το ειδικό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί και φέτος.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Ο αριθμός των ομάδων, συνολικός και ανά όμιλο, θα αποφασιστεί μετά την κατάθεση των δηλώσεων συμμετοχής.

ΑΝΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ

Οι πρωταθλήτριες ομάδες των Ενώσεων (53) και οι τρεις δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων (σύνολο 56) θα προβιβαστούν στη Γ’ Εθνική τη σεζόν 2019-2020.

ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΟΜΙΛΩΝ

Σύμφωνα με την ΕΠΟ: «Οι όμιλοι του πρωταθλήματος θα συγκροτηθούν με γεωγραφικά κριτήρια όπου αυτό είναι εφικτό. Αν ο αριθμός των ομάδων μιας Ένωσης είναι μεγαλύτερος από τέσσερις αυτές θα κατανεμηθούν, εάν απαιτείται, είτε με δική τους επιθυμία, είτε με κλήρωση σε περισσότερους του ενός ομίλους».

Αναλυτικά η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 

Estrella
Auto KCS
agrosimvouli-300x250

Rabona ad