Η ιστορία του Σινγκ και η κατάληξή του στον Πλατανιά

Πλατανιάς | 1 Ιανουαρίου 2018, 21:57

Δηλώσεις από τον Γκούρτζινερ Σινγκ φιλοξενούνται σε αθηναϊκή ιστοσελίδα, με τον Ινδό ποδοσφαιριστή να περιγράφει πώς προέκυψε η κατάληξή του στην Ελλάδα και στον Πλατανιά.

Συγκεκριμένα, ο Σινγκ, που έγινε το καλοκαίρι που πέρασε επαγγελματίας στον Πλατανιά μιλά στο Sport24.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του είναι οι εξής: «Η οικογένειά μου ζει στον Πειραιά. Οι γονείς μου είναι από την Ινδία. Εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα. Αρχικά, ήλθε ο πατέρας μου, βρήκε δουλειά, έπειτα ήλθε η μάνα μου, παντρεύτηκαν κι αποφάσισαν να ζήσουν εδώ. Ξεκίνησα από την ακαδημία του Ολυμπιακού. Αποχώρησα και πήγα σε μια ομάδα του τοπικού, έπειτα πήγα στην Ιταλία. Ήμουν στις ακαδημίες της Έμπολι. Έμεινα ένα χρόνο στη γειτονική χώρα κι επέστρεψα στην Ελλάδα. Πήγα στη Σπάρτη για προετοιμασία, είχα κάποια προβλήματα με την ταυτότητα. Γενικά, είχα θέμα με την ταυτότητα. Και στον Ολυμπιακό και στην Ιταλία. Ήμουν ξένος και δεν μπορούσαν να με κρατήσουν στην ομάδα. Για παράδειγμα στην Ιταλία, μπορούσα να μείνω έξι μήνες. Αν μου έκαναν συμβόλαιο, έπιανα θέση ξένου και δεν τους συνέφερε. Μετά τη Σπάρτη, ήλθα στον Πλατανιά».

Για τον ερχομό του στον Πλατανιά: «Ούτε εδώ είχα ταυτότητα. Αλλά, μου έδιναν τα πάντα 6-7 μήνες χωρίς να αγωνίζομαι. Μου πλήρωναν τα πάντα και με βοήθησαν να βγάλω την ταυτότητα πιο σύντομα. Αυτός που με πίστεψε ήταν ο Νίκος Μαναρώλης. Έπαιξα 5-6 ματς προς τον Απρίλη κι έγινα επαγγελματίας. Είμαι στις αποστολές, αλλά έχω έλλειψη ρυθμού, είμαι πίσω σε τακτική και δεν αγωνίζομαι πλέον. Πιστεύω ότι όλα θα γίνουν με την πάροδο του χρόνου».

Για την ινδική υπηκοότητα και για τη μέχρι σήμερα πορεία της καριέρας του: «Είχα πολλές προτάσεις στην καριέρα μου, αλλά πάντα υπήρχε αυτό το πρόβλημα με την ταυτότητα. Για παράδειγμα, είχα πάει δοκιμαστικά στην Ισπανία και τη Ράγιο Βαγιεκάνο, αλλά δεν με κράτησαν. Ένιωσα τη διάκριση. Η λογική κάποιων προπονητών είναι γιατί να βάλουμε αυτόν τον ξένο; Ας παίξει ένας Έλληνας. Δυστυχώς, αλλά έτσι είναι στην Ελλάδα. Ευτυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει και στις μεγάλες κατηγορίες συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τη διάκριση την ένιωσα στις μικρότερες κατηγορίες».

Για τους γονείς του: «Οι γονείς μου με συμβούλευσαν να προσπαθήσω στο ποδόσφαιρο. Η μάνα μου, δε, ήταν σίγουρη ότι θα τα κατάφερνα. Το πίστευε κι έπεισε και τον πατέρα μου. Τώρα που είναι στην Αθήνα (ο πατέρας εργάζεται σε εργοστάσιο, η μητέρα είναι άνεργη) χαίρονται. Ξέρουν τη στεναχώρια που πέρασα, γιατί είχα πολλά να περάσω. Ειδικά στο εξωτερικό ήταν πιο δύσκολα, υπήρχε κι αυτό το πρόβλημα με την ταυτότητα».

Για το αν είχε προτάσεις από ομάδες από την Ινδία: «Ναι είχα προτάσεις. Δεν πηγαίνω Ινδία συχνά. Έχω πάει μικρός με τους γονείς μου. Εάν μπορούσα να διαλέξω μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας σε εθνικό επίπεδο, θα διάλεγα την πρώτη. Χωρίς δεύτερη σκέψη».

Estrella
Auto KCS

Rabona ad