Η εξομολόγηση του “50άρη” φοιτητή, Χρ. Λιναράκη στο athlitiko

Γενικά Θέματα - Τοπικό 30 Αυγούστου 2018, 15:44

Μία αξιοσημείωτη προσωπική επιτυχία κατάφερε να σημειώσει ο παλαίμαχος διαιτητής και νυν παρατηρητής διαιτησίας της ΕΠΣ Χανίων, Χρήστος Λιναράκης, καθώς στα 50 του χρόνια εισήχθη στο ΤΕΙ Σερρών ως Μηχανικός Τοπογράφος και Γεωπληροφορικής.

Μετά από μία δύσκολη και απαιτητική χρονιά, όπου συνδύασε τη δουλειά του (Δασαρχείο) με το διάβασμα, ο Λιναράκης κατάφερε τελικά να εκπληρώσει ένα όνειρο ετών. Ενα όνειρο το οποίο ξεκινά ουσιαστικά τώρα για τον ίδιο ο οποίος θέλει να ζήσει αυτή την όμορφη… φοιτητική εμπειρία, όπως χαρακτηριστικά τονίζει στο athlitiko.

Ο Λιναράκης μέσα από μία όμορφη συνέντεξη που παραχωρεί ξετυλίγει το κουβάρι αυτή της ιστορίας, η οποία έμελλε να έχει τελικά το καλύτερο φινάλε για τον ίδιο με την εκπλήρωση του μεγάλου του στόχου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

Για την απόφαση του να πάρει μέρος στις πανελλήνιες: «Είχα τελειώσει το σχολείο στον Δαίδαλο και ήθελα πολύ να πάρω το απολυτήριο λυκείου. Γράφτηκα στο σχολείο του ΕΠΑΛ Πλατανιά, είδα ότι στην πορεία ήμουν καλός και μαζί με την παρότρυνση του διευθυντή Γιάννη Δαράκη και των καθηγητών πήρα τελικά την απόφαση να δώσω πανελλήνιες εξετάσεις. Κατά κάποιο τρόπο τους δικαίωσα με τα αποτελέσματά μου».

Για τις θυσίες που χρειάστηκε να κάνει: «Χρειάστηκε να κάνω πολλές θυσίες, δούλευα 8 το πρωί με 4 το απόγευμα, μετά πήγαινα σπίτι για φαγητό, να διαβάσω και μετά στο σχολείο το βράδυ από τις 7, είτε στον Πλατανιά, είτε στον Ταυρωνίτη όπου γινόντουσαν τα εργαστήρια. Τελείωνα στις 11 το βράδυ, πήγαινα σπίτι ξανά για φαγητό και μετά πάλι στο διάβασμα για να σηκωθώ το πρωί να πάω στη δουλειά! Αυτό ήταν το πρόγραμμά μου, ενώ τα σαββατοκύριακα διάβαζα ακόμα περισσότερο, αυτή είναι η διαφορά».

Για το γεγονός ότι αφιέρωνε περισσότερο διάβασμα τα σαββατοκύριακα ενώ ήταν και παρατηρητής διαιτησίας στα παιχνίδια του τοπικού: «Ήμουν παρατηρητής στα παιχνίδια του τοπικού, πήγαινα δύο ώρες στο γήπεδο κάθε εβδομάδα και βοηθούσα εκεί τα παιδιά. Ευχαριστώ μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία τη διευθύντριά μου, Σκλαβάκη Πολύμνια, τον τμηματάρχη, Φρουδάκη Γιάννη και την προϊσταμένη, Μαρία Φρουδάκη που με βοήθησαν πολύ ώστε να παρακολουθώ κάθε μέρα τα μαθήματά μου. Ενα μεγάλο ευχαριστώ και στην οικογένειά μου».

Για το αν τον έφερε αρκετά χρόνια πίσω όλη αυτή η διαδικασία και πώς αισθάνεται ο ίδιος: «Όλη η διαδικασία με έφερε πολλά χρόνια πίσω… Αυτές οι μέρες είναι γεμάτες χαρά και συγχαρητηρίων για μένα. Νιώθω μεγάη ικανοποίηση και τώρα καταλαβαίνω σιγά σιγά τι έχω καταφέρει. Παρατρύνω όσοι μπορούν να το κάνουν, γιατί είναι ένα όμορφο ταξίδι αλλά αξίζει να αφιερώσει κάποιος τον κόπο του για να το πετύχει. Η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο».

Για το πώς έχει αντιληφθεί η οικογένειά του όλη αυτή την επιτυχία και αν κατά κάποιο τρόπο βάζει… τα γυαλιά στα νέα παιδιά: «Ο γιος μου μου λέει ότι πλέον του έβαλα δύσκολα και θα πρέπει και εκείνος να πετύχει κάτι ανάλογο στο μέλλον όταν θα δώσει και εκείνος πανελλήνιες. Μου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να μπει ως πρώτος στη σχολή που θα επιλέξει. Όλο αυτό με κάνει να νιώθω και εγώ σαν παιδί».

Για τα σχέδια που έχει πλέον με τη σχολή, δεδομένου ότι είναι στις Σέρρες: «Θα πάω να γραφτώ, θέλω να δω τι γίνεται γενικά εκεί καθώς τρώγοντας ανοίγει και η όρεξη. Θα ήθελα είτε να καθίσω στις Σέρρες και να συνδυάσω και το κομμάτι της δουλειάς μου εκεί, είτε να πάρω κάποια μεταγραφή στο Ηράκλειο καθώς υπάρχει αυτή η προοπτική. Θα δω τι μπορώ να κάνω με το δασαρχείο και από ‘κει και πέρα θα αποφασίσω για το μέλλον μου».

Για τους ποιους θα ήθελε να ευχαριστήσει: «Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη σύζυγό μου και τα δύο μου παιδιά που με βοήθησαν και μοιράστηκαν όλες αυτές τις στιγμές μαζί μου. Όπως επίσης όλους τους συναδέλφους, τους καθηγητές και να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο καλή υπομονή και δύναμη».

karta antonis garden
craft coffee bar
arcana