Η απογοήτευση Βοσνιάδη και το “καμπανάκι” για τη συνέχεια

Χανιά | 11 Μαρτίου 2019, 16:08

Εμφανής ήταν η απογοήτευση του Αλέκου Βοσνιάδη μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρόδοτο, τόσο για την ήττα όσο και για την εμφάνιση της ομάδας του. 

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Μπορεί να υπήρχαν 7 σημαντικές και βασικές απουσίες, όμως ο ΑΟΧ/Κισσαμικός έστω και με αρκετή δόση τύχης μπόρεσε από νωρίς να μπει σε θέση οδηγού στο παιχνίδι, κόντρα σε έναν αντίπαλο που “καιγόταν” για τους βαθμούς. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το προβάδισμα, δεν είχε καλή παρουσία και ίσως πραγματοποίησε τη χειρότερή της εμφάνιση επί των ημερών του έμπειρου προπονητή. Ακόμη και έτσι όμως στο 70′ ο ΑΟΧ/Κισσαμικός μπορούσε να βάλει… τελεία στο ματς με την ανεπανάληπτη ευκαιρία του Τεγούση. Αφού δεν τέλειωσε το ματς εκεί ο Ηρόδοτος… αναθάρρησε και έφτασε στην ανατροπή. 

Στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός ηγέτης της χανιώτικης ομάδας φάνηκε πραγματικά… σκασμένος για την εξέλιξη που είχε το παιχνίδι και την εικόνα της ομάδας του. Αναφέρθηκε στην αδικαιολόγητη νευρικότητα που είχε η ομάδα του παρά το προβάδισμα που πήρε νωρίς αλλά και στο γεγονός ότι δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο ώστε να μην επιτρέψει στον Ηρόδοτο να βγάλει φάσεις. Παράλληλα στάθηκε στη μεγάλη ευκαιρία στην οποία δεν “τέλειωσε” το ματς και από την οποία ουσιαστικά “αφυπνίστηκε” ο Ηρόδοτος πιστεύοντας στην ανατροπή.

Είναι ενδεικτικό ότι για δεύτερο σερί ματς ο Α. Βοσνιάδης χρησιμοποίησε τη λέξη «απαγορεύεται» για να δείξει την έλλειψη συγκέντρωσης σε κρίσιμα σημεία από τους παίκτες του. Πρώτα για το ματς με τον Πλατανιά και τη μη διαχείριση της ανατροπής και τώρα με τον Ηρόδοτο για τον τρόπο με το οποίο μπήκε το 2-1, με την μπάλα να περνάει από πολλούς παίκτες και τον Πίντο να “γυρίζει” σχεδόν όλη την άμυνα και να φτάνει στο γκολ. 

Το σημαντικότερο όμως που προκύπτει από τα λεγόμενα του έμπειρου προπονητή είναι το “καμπανάκι” εν όψει συνέχειας. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε τίποτα δεν έχει τελειώσει, ούτε για τις θέσεις προς τα πάνω, ούτε για τη δεκάδα. Ειδικότερα για τον στόχο αυτό (σε περίπτωση που γίνει Super League 2) τόνισε «μπορεί να φαντάζει εύκολο το ότι ξεκολλήσαμε από τις θέσεις και δεν έχουμε μεγάλη ανάγκη βαθμών, πραγματικά όμως τα πράγματα δεν ξέρουμε πώς είναι, γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει τι πρωτάθλημα θα παίξουμε του χρόνου, δεν έχουν ξεκαθαρίσει ποιες θέσεις θα υπάρχουν, άρα είμαστε μια ομάδα, η οποία πρέπει να παλεύει για να αποφύγει τις κάτω θέσεις, να είναι μέσα στη 10άδα και από εκεί και μετά να βελτιώσει και τη βαθμολογική της θέση. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα, ούτε προς τα πάνω, ούτε προς τα κάτω. Το κυριότερο είναι ότι η ομάδα πρέπει να βρίσκεται στις θέσεις που για κάθε ενδεχόμενο μπορεί να προκύψει τη νέα χρονιά οτιδήποτε. Ηρεμα λοιπόν να δούμε τα επόμενα παιχνίδια…».

Πλέον το ματς με τον Ηρόδοτο, το οποίο με βάση τον Α. Βοσνιάδη αποτέλεσε μία κακή παρένθεση, αποτελεί παρελθόν και στο μυαλό υπάρχει ήδη το δύσκολο παιχνίδι που ακολουθεί με την Κέρκυρα, για το οποίο έδωσε “σύνθημα” νίκης ο 58χρονος προπονητής.

 

 

Mikel Chania Delivery
/psiloritischania