Ζαγουράκης: Οι Μίνι Παίδες θα είναι σε μερικά χρόνια στην πρώτη ομάδα του ΝΟΧ

Πόλο 23 Ιουλ 2018, 13:36

Με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από τους Μίνι Παίδες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα έπεσε η αυλαία για το τμήμα πόλο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Ο προπονητής που οδήγησε τους μικρούς πολίστες σε αυτή την ξεχωριστή διάκριση, ο Γιάννης Ζαγουράκης, μιλά στο athlitiko και αναφέρεται στο πώς ο ΝΟΧ έφτασε στην 3η θέση, ενώ παρουσιάζει μία ιδιαίτερη οπτική για το τι συνέβη στο καθοριστικό παιχνίδι με την Πάτρα, εκεί όπου ορίστηκαν… Πατρινοί διαιτητές, με συνέπεια τα παιδιά της Πάτρας να φτάσουν στη νίκη και στην “καλύτερη” διασταύρωση απέναντι στον Ολυμπιακό… «Οι ίδιοι διαιτητές είχαν οριστεί στον τελικό της Κυριακής και έγινε αντικατάστασή τους, το Σάββατο το βράδυ, με την δικαιολογία ότι παίζει τελικό η Πάτρα και είναι Πατρινοί διαιτητές! Το Σάββατο το πρωί με μας δεν τους ένοιαζε αυτό και γιατί άραγε;», τονίζει χαρακτηριστικά ο Χανιώτης τεχνικός…

Μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα πόλο των Μίνι Παίδων που για δεύτερη σερί χρόνια τερματίζουν στην 3η θέση στην Ελλάδα. Νιώθετε ικανοποιημένοι;

Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση γιατί φαίνεται η σωστή δουλειά που έχει γίνει στις υποδομές τα τελευταία 3, 4 χρόνια με γερές βάσεις οι οποίες αποδίδουν καρπούς. Νομίζω ότι θα υπάρχει μέλλον για τα επόμενα χρόνια με παίκτες που έχουν ταλέντο.

Φάνηκε ότι η ομάδα έχασε ουσιαστικά την πρόκριση στον τελικό στο καθοριστικό όπως εξελίχτηκε ματς απέναντι στην Πάτρα. Τι έγινε εκεί; Πιστεύεις ότι θα μπορούσε ο τελικός να είναι Χανιά-ΠΑΟΚ;

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον Ν.Ο. Πατρών -και συγχαρητήρια για την 2η θέση και την διοργάνωση- όταν παίζεις με την διοργανώτρια ομάδα στην έδρα της και με διαιτητές που έχουν οριστεί από την Επιτροπή Διαιτησίας και οι δύο είναι… Πατρινοί -χωρίς παρατηρητή διαιτησίας- τότε υπάρχει θέμα… Πιστεύω να καταλάβατε. Οπως επίσης, οι ίδιοι διαιτητές είχαν οριστεί για τον τελικό της Κυριακής και έγινε αντικατάστασή τους, το Σάββατο το βράδυ, με την δικαιολογία ότι παίζει τελικό η Πάτρα και είναι Πατρινοί διαιτητές! Το Σάββατο το πρωί, με μας, δεν τους ένοιαζε αυτό και γιατί άραγε; Ο τελικός θα μπορούσε να είναι Χανιά-ΠΑΟΚ και δεν το λέω εγώ, ούτως ή άλλως στα ημιτελικά που παίζαμε με τον ΠΑΟΚ όλα τα σάιτ έγραψαν για σούπερ ημιτελικό που είναι σαν τελικός. Ενας ημιτελικός στον οποίο έγινε ένα ωραίο παιχνίδι. Ηταν ντέρμπι με τα όλα του και το χάσαμε στο τέλος από δικά μας λάθη.

mini paides10

Αυτά τα παιδιά δείχνουν ότι έχουν πολύ μεγάλο ταλέντο. Πιστεύεις ότι θα μπορούσε η εξέλιξή τους να είναι ανάλογη; Ο ΝΟΧ άλλωστε εδώ και δεκαετίες στηρίζεται στις υποδομές του.

Και βέβαια. Αυτά τα παιδιά όπως και τις προηγούμενες χρονιές, αλλά και στο μέλλον θα έχουν μεγάλη εξέλιξη με προπόνηση, επιμονή και προσπάθεια για να ενταχθούν στην αντρική μας ομάδα σε μερικά χρόνια. Και όχι μόνο, αλλά να μπορέσουν να ενταχθούν και στην εθνική μας ομάδα. Ο ΝΟΧ είχε, έχει και θα έχει για δεκαετίες παράδοση στις υποδομές.

Η φετινή χρονιά είναι επιτυχημένη για το πόλο του ΝΟΧ; Συμπεριλαμβανομένης και της ομάδας της Α1.

Η φετινή χρονιά είναι επιτυχημένη για το πόλο. Πρώτα ήρθε η συμμετοχή μας μετά από χρόνια στην Α1 και η παραμονή μας εκεί που ανήκει και πρέπει να είναι ο ΝΟΧ. Είχαμε καλές παρουσίες στα πρωταθλήματα υποδομών, καθώς και κλήσεις πολλών αθλητών για προπόνηση και συμμετοχή σε διοργανώσεις με την Εθνική ομάδα. Είχαμε 11 αθλητές στην Εθνική φέτος, ενώ κλείσαμε με την τρίτη θέση στους μίνι παίδες. Νομίζω πως οι υποδομές μας είναι σε άνθιση.

Μετά από τόσα πολλά χρόνια ο ίδιος στις πισίνες, στην αρχή ως παίκτης και μετά ως προπονητής, ποια είναι τα συμπεράσματά σου; Τι έχεις δει τόσα χρόνια και τι θα ήθελες να βελτιωθεί;

Νομίζω ότι θα πρέπει να ωθήσουμε τα παιδιά μας σε αυτό το χώρο γιατί σφυρηλατεί και διαμορφώνει προσωπικότητες. Ο αθλητισμός είναι μία μικρογραφία της ζωής που ζούμε και έτσι τα παιδιά μαθαίνουν να επιβιώνουν και να είναι έτοιμα να βγουν στην κοινωνία αργότερα. Αυτό το έχω δει μετά από τόσα χρόνια. Θα πρέπει να γράψουμε… βιβλίο και όσο για το τι θα ήθελα να βελτιωθεί, αυτά είναι πολλά, αλλά πιστεύω πως στο μέλλον μπορούν να γίνουν. 

 

karta antonis garden

Rabona ad