“Εφυγε” ένας σπουδαίος άνθρωπος… Αντίο Εγκε Γκέραρντ

Ποδόσφαιρο 2 Ιανουαρίου 2018, 17:53

Ο Ευγένιος Γκέραρντ δεν είναι πλέον ανάμεσά μας, αφού σε ηλικία 78 ετών (γεννηθείς στις 27/5/40) άφησε την τελευταία του πνοή. Ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος συνδύασε το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ΟΦΗ, γενικότερα το έργο που παρήγαγε στον ΟΦΗ, αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη στο κρητικό και συνολικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οπως είναι γνωστό, ο Γκέραρντ τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Η εικόνα του εξάλλου στο τελευταίο φιλικό που διοργανώθηκε προς τιμήν του στο Γεντί Κουλέ είναι χαρακτηριστική. Ωστόσο, δεν παύει ο θάνατός του να συγκλονίζει…

Ο Γκέραρντ “πέταξε” για τους ουρανούς την Τρίτη το πρωί και αν μη τι άλλο σκόρπισε τη συγκίνηση σε κάθε Ελληνα φίλαθλο και ειδικότερα σε όλη την ποδοσφαιρική Κρήτη. Ειδικότερα για τον ΟΦΗ, ο Γκέραρντ, ήταν ένα τεράστιο κεφάλαιο. Εξάλλου, κάθισε στην τεχνική του ηγεσία για 15 χρόνια, ερχόμενος το 1985 ενώ αποχώρησε το 2000. Στη συνέχεια ακολούθησε η ΑΕΚ όπου εργάστηκε ως τεχνικός σύμβουλος, ενώ το 2001 βρέθηκε στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Το 2002 ανέλαβε τον Ηρακλή, ενώ η τελευταία ομάδα που εργάστηκε ήταν η Παναχαϊκή το 2010.

Gerard minima

Σε μήνυμά του, ο αγαπημένος του Γκέραρντ, ΟΦΗ, σημειώνει τα εξής: «Ο ΟΦΗ μας, έγινε σήμερα, πραγματικά, πολύ φτωχός! Καλό ταξίδι Μίστερ. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Ολλανδέ, Ολλανδέ!».  

Από το athlitiko -σπουδαίε- Εγκε Γκέραρντ καλό ταξίδι στους ουρανούς… 

Estrella
Papantonakis Cards

Rabona ad