Ερχεται το μπαράζ! Ο 2ος της Φούτμπολ Λιγκ με τον 13ο της Σούπερ Λιγκ

Ποδόσφαιρο 24 Αυγούστου 2018, 15:53

Μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε την Παρασκευή και η οποία λήφθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα, ο φετινός δευτεραθλητής της Φούτμπολ Λιγκ θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ μέσω... διπλού αγώνα μπαράζ που θα διεξαχθεί με αντίπαλο την 13η ομάδα της Σούπερ Λιγκ!

Αυτό είναι, λοιπόν, το πόρισμα της ΕΕ/ΕΠΟ, κάτι που συνεπάγεται ότι τα πράγματα πλέον αλλάζουν! Συγκεκριμένα, ναι μεν θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες στη Σούπερ Λιγκ2 όπως επιβεβαιώνεται πλέον (και όχι στη Φούτμπολ Λιγκ), ωστόσο η 4η από το τέλος της Σούπερ Λιγκ θα παίξει σε αγώνα μπαράζ με τον 2ο της Φούτμπολ Λιγκ για την τελευταία θέση στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ1 τη σεζόν 2019-20!

Από εκεί και πέρα, ανακοινώθηκε επίσης ότι «δημιουργείται άμεσα ειδική επιτροπή που θα δρομολογήσει τη δημιουργία του νομικού πλαισίου για την ανεξάρτητη λειτουργία της νέας Σούπερ Λιγκ2 και της νέας Φούτμπολ Λιγκ, καθώς και το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης της Φούτμπολ Λιγκ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η εξής:

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ.Petr Fousek και του εκπροσώπου της UEFA κ. Άντζελο Ρηγόπουλου.

Απουσίασε το μέλος της Ε.Ε. κ. Κώστας Βρακάς.

Η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

* Εγκρίνεται το πλαίσιο αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, και τροποποιείται το άρθρο 10, παρ. 2 της προκήρυξης της Super League, στην οποία προστίθεται διάταξη που προβλέπει τη διεξαγωγή αγώνα μπαράζ για την άνοδο μίας (1) ακόμα ομάδας στη νέα Super League1.

Κατά συνέπεια, το πλαίσιο ανόδου και υποβιβασμού των ομάδων προς και από τη Super League, ενόψει και της δημιουργίας της Super League2 διαμορφώνεται ως εξής: Στο τέλος της περιόδου 2018-19 από τη Super League θα υποβιβαστούν τρεις (3) ομάδες στη Super League2, από την Football League θα προβιβαστεί στη νέα Super League1 απευθείας μία (1) ομάδα, ενώ θα γίνει αγώνας μπαράζ μεταξύ της 13ης ομάδας της τελικής κατάταξης της Super League και της 2ης ομάδας της Football League για μια ακόμα θέση στη νέα Super League1.

Η πρόταση υπερψηφίστηκε με 10 ψήφους, έναντι 6 ψήφων υπέρ της διάταξης της προκήρυξης της Super League, που προέβλεπε τον υποβιβασμό τριών (3) και την άνοδο μίας (1) ομάδας.

Η άνοδος/παραμονή στη νέα Super League1 θα κρίνεται σε διπλό αγώνα στις έδρες των δύο αντιπάλων. Η σειρά των αγώνων θα καθορίζεται με κλήρωση, εφαρμοζομένων των σχετικών διατάξεων του Κ.Α.Π.

Δημιουργείται άμεσα ειδική επιτροπή που θα δρομολογήσει τη δημιουργία του νομικού πλαισίου για την ανεξάρτητη λειτουργία της νέας Super League2 και της νέας Football League, καθώς και το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης της Football League.

* Εγκρίνεται το αίτημα της Super League για χορήγηση παράτασης ως τις 31 Αυγούστου 2018, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατάθεση των τηλεοπτικών συμβολαίων των Π.Α.Ε. στην Ε.Π.Ο.

* Εγκρίνεται το συνοπτικό πρόγραμμα της Super League περιόδου 2018-19.

* Εξελέγη ο Πρόεδρος Εφετών κ . Νικόλαος Δαύρος, ως μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου στη θέση του παραιτηθέντος κ. Τζανάκη. Αναπληρωματικό μέλος εξελέγη η κα Ιωάννα Μαργέλλου-Μπουλταδάκη.

* Θα στηριχθεί η υποψηφιότητα του Προέδρου της UEFA κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν στις εκλογές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας τον Φεβρουάριο του 2019. Η σχετική ομόφωνη απόφαση θα κοινοποιηθεί επίσημα στον κ. Τσέφεριν και την UEFA».

Estrella
Papantonakis Cards

Rabona ad