Εξηγήσεις Ρόκα για την αλλαγή του Ουές και αποκαλύψεις για μεταγραφές

Πλατανιάς | 20 Ιανουαρίου 2018, 21:59

Πάνω από 10 λεπτά διήρκησαν οι δηλώσεις από τον Μανουέλ Ρόκα, ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι ο Πλατανιάς επιδιώκει να πάρει τουλάχιστον έναν ή δύο ακόμα παίκτες από τη Μαγιόρκα, εκτός του Γκρίμα.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Με βάση τα όσα είπε ο τεχνικός του Πλατανιά, η ομάδα του επιδιώκει να κάνει έως και τρεις ακόμα μεταγραφές(!), με τις επόμενες μέρες να κρίνονται ως πολύ σημαντικές. Καταπώς φαίνεται κιόλας, η προσδοκία είναι αυτές να γίνουν από την Ισπανία και ειδικότερα τη Μαγιόρκα, που όπως είπε για τους συμπατριώτες του ο Ρόκα, τους νιώθει σαν αδέρφια του. 

Από εκεί και πέρα, ο Ρόκα αφιέρωσε πολύ χρόνο στον κόσμο, καθώς εμμέσως πλην σαφώς στάθηκε στις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του. Για την… περιβόητη αλλαγή του Ουές, είπε ότι την έκανε συνειδητά γιατί δεν ήθελε να αλλάξει πάλι το σύστημα και να γίνει όπως στο α’ ημίχρονο που ο Πλατανιάς έπαιξε χειρότερα απ’ ό,τι στο δεύτερο που με τις αλλαγές που έκανε “συμμάζεψε” την κατάσταση. Γενικότερα πάντως έδειξε φανερά πειραγμένος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του είναι οι εξής: «Ηταν ένα πολύ δύσκολο ματς λόγω του άγχους που είχαν τα παιδιά. Επειδή ξέρω τους παίκτες μου και τι μπορούν να παίξουν, κάτι που αποδείξαμε (ότι μπορούμε να κάνουμε). Απλώς, είχα μία ανησυχία για το πώς θα διαχειριστούμε την πίεση γιατί ήταν ένα καθοριστικό ματς. Πλέον έχουμε περάσει στο όριο και πρέπει μόνο να κερδίζουμε, ούτε οι ισοπαλίες δε μας φτάνουν. Γι’ αυτό οι παίκτες αξίζουν πολλά μπράβο, γιατί το πιστέψαμε. Η θέση μου είναι να “πιστεύω” και γι’ αυτό νιώθω ικανοποιημένος γιατί ακόμα και στην Ξάνθη μετά το 3-0 έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από τους παίκτες να γυρίσουν το ματς. Αυτό δείχνει ότι τα παιδιά δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη και είναι πολύ σημαντικό για μας να πιστεύουμε μέχρι το τέλος ότι μπορούμε να σώσουμε την ομάδα. Η ελπίδα χάνεται όταν βλέπεις ότι δεν παίρνεις βαθμούς, γι’ αυτό ήταν σημαντικό σήμερα που κερδίσαμε. Ισως είναι μια μέρα που μπορούν ν’ αλλάξουν όλα… Δεν είναι μόνο στα λόγια, που εγώ τους το λέω, παιδιά πιστέψτε το, μπορούμε. Αυτό είναι πραγματικότητα. Και παραλίγο δεν έγινε πράξη στην Ξάνθη όπου μπορούσαμε να κάνουμε το 3-3. Θέλω όμως να πω κάτι για τους φιλάθλους… Επειδή το α’ ημίχρονο ήταν πολύ δύσκολο για μας, με το δοκάρι που είχε ο Λεβαδειακός που είχε και την κατοχή, μας έπιασε ένας φόβος, αλλά στο β’ ημίχρονο είπαμε να πρεσάρουμε μπροστά και αν είναι να… πεθάνουμε, να το κάνουμε, αλλά όχι γονατίζοντας. Παίξαμε όλα ή τίποτα και γι’ αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί τα παιδιά έδειξαν ότι έχουν πείσμα για να καταφέρουν το στόχο που θέλουμε να πετύχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που ήρθαν στο γήπεδο. Πάντοτε υπάρχουν 2-3 που δεν συμφωνούν, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι φίλαθλοι που αγαπάνε την ομάδα… Μπορεί κάποιος να έρχεται απλά μία φορά ή όντως να νομίζει ότι δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Σέβομαι τα πάντα και θέλω να πω σε αυτούς που δεν πιστεύουν ότι όλοι μας έχουμε ένα μικρό μερίδιο για να σωθεί η ομάδα. Αυτό αφορά μέχρι και τους φιλάθλους και γι’ αυτό τους λέω ότι τους ευχαριστώ για τη στήριξη που έδειξαν σήμερα, παρόλο που δεν ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι».

Για την πρώτη εμφάνιση του Κασάλιτσα και τη μεταγραφή του Γκρίμα: «Δεν είμαι πολύ υπέρ να παίζει κατευθείαν βασικός, παίκτης (σ.σ. εννοεί τον Κασάλιτσα) που είναι μια εβδομάδα μαζί μας. Ηταν ένα ματς όμως που τον θέλαμε πολύ κι έτσι αποφάσισα να παίξω με τρεις επιθετικούς. Δε σημαίνει στο ποδόσφαιρο όμως ότι αν παίξεις με τρεις επιθετικούς θα είσαι και πιο επικίνδυνος. Στο α’ ημίχρονο χάσαμε το κέντρο, το καταλαβαίνω αυτό, γιατί ο Κασάλιτσα και ο Ενσικουλού δεν είναι παίκτες που μπορούν να παίξουν εκεί, γιατί είναι εξτρέμ. Γι’ αυτό στο β’ ημίχρονο διορθώσαμε την κατάσταση. Ηταν ένα λάθος δικό μου για ό,τι έγινε στο α’ ημίχρονο, δεν έκανα καλά τη δουλειά μου. Στο β’ ημίχρονο διορθώσαμε την εικόνα μας, πρεσάραμε μπροστά και κρατήσαμε καλύτερα στο κέντρο, έχοντας τις ευκαιρίες. Για τον Γκρίμα, προσωπικά έχω πολύ καλή σχέση με τη Μαγιόρκα. Είναι σαν αδελφοί μου εκεί και προσπαθούν να μας βοηθήσουν. Από εκεί και πέρα, δεν μπορούσαμε με το ζόρι να βγάλουμε δελτίο (στον Γκρίμα). Θα προσπαθήσαμε να το κάνουμε, αλλά μέχρι να κλείσει ένας παίκτης δεν μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να βοηθήσει. Βεβαίως θέλουμε να κλείσουμε τη μεταγραφή του Γκρίμα και αν μπορούμε να δυναμώσουμε το κέντρο και την επίθεση και με άλλους παίκτες (από τη Μαγιόρκα). Θεωρώ ότι με τρεις μεταγραφές, προσωπικά, θα είμαι ικανοποιημένος. Εάν γίνουν δύο θα είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά θεωρώ ότι με τρεις ακόμα μεταγραφές θα είμαστε πολύ καλά για να χτυπήσουμε όπως πρέπει τη σωτηρία».

Για τις συζητήσεις με Μαγιόρκα και πόσο προχωρημένες είναι αυτές οι μεταγραφές για τις οποίες μιλά: «Αυτό μερικές φορές, το τάιμινγκ, δεν είναι το κατάλληλο. Για παράδειγμα με τον Γκρίμα και τον άλλο παίκτη που ήθελε να μας δώσει δανεικό η Μαγιόρκα δεν ήταν καλό το τάιμινγκ. Αν η Μαγιόρκα δεν πάρει εξτρέμ, δεν θα μπορέσει να μας δώσει εξτρέμ. Οπότε, το τάιμινγκ δεν είναι όπως το θέλουμε. Δουλεύουμε όλο το 24ωρο μαζί με τον Νίκο Μαναρώλη, τον Μάνο Βαϊδάκη και τον Δημήτρη Μαθιουλάκη, όλοι είμαστε συνέχεια στη φάση να βρούμε παίκτες και να τους φέρουμε στην ομάδα».

Για την αποδοκιμασίες στην αλλαγή του Ουές και αν αισθάνεται ο ίδιος πίεση: «Στο  α’ ημίχρονο παίξαμε με τρία φορ και είχαμε λιγότερες ευκαιρίες. Αμα θέλεις να βάλεις κι άλλο παίκτη μπροστά, πρέπει να αδειάσεις το κέντρο… Στο β’ ημίχρονο η ομάδα πρέσαρε ψηλά, είχε ευκαιρίες και είχε τον έλεγχο. Δεν μπορούσα να αλλάξω πάλι το σύστημα. Αυτό ήταν το σκεπτικό μου με τις αλλαγές. Προσπάθησα να φρεσκάρω τον Αγγελόπουλο που δεν έχει παίξει στη θέση που έπαιξε, βάζοντας στη θέση του τον Αμπντούλ (Ουές). Αμπντούλ; Αμπντούλ! Ενας φρέσκος παίκτης που θα βοηθούσε σε αυτή τη θέση και όχι τον Παπανικολάου που έχει παίξει μόνο σε ένα ματς. Για να κερδίσεις ένα ματς δε συνεπάγεται ότι πρέπει να χαλάσεις το συγχρονισμό που έχεις, γι’ αυτό αποφάσισα να συνεχίσω με το ίδιο σύστημα, φρεσκάροντας μονάχα ένα παίκτη, αλλάζοντας τον Αγγελόπουλο που είναι πιο αμυντικογενής από τον Αμπντούλ που είναι πιο επιθετικός παίκτης. Το αν νιώθω πίεση; Οι φίλαθλοι μπορεί να λένε ό,τι θέλουν. Εμείς δουλεύουμε γι’ αυτούς. Ερχονται στο γήπεδο και βοηθούν, αλλά μετά μπορεί να είναι στις καφετέριες και να σχολιάζουν, αυτός ο Ρόκα τι κάνει, έβαλε αμυντικό κτλ. Μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Ο κόσμος, επειδή πληρώνει εισιτήριο μπορεί να λέει ό,τι θέλει γιατί αγαπάει την ομάδα. Εχουν δίκιο! Θέλουν το γκολ. Κι εγώ το θέλω! Αλλά εγώ έχω ένα τρόπο ενώ οι φίλαθλοι θέλουν έναν άλλο τρόπο. Εγώ όμως είμαι ο προπονητής, κάποιος πρέπει να είναι προπονητής. Οχι, δε νιώθω πίεση, αλλά δεν μ’ αρέσει να έρχεται συγκεκριμένα κάποιος στο γήπεδο για να δημιουργήσει κλίμα. Αν όμως είναι φίλαθλος που αγαπάει την ομάδα και το νιώθει από μέσα του (το να διαμαρτυρηθεί), καλώς. Οταν ήμουν στη Φινλανδία στην ομάδα που είχα και είχαμε χάσει με 0-4, όλοι οι παίκτες και εγώ ως προπονητής βρεθήκαμε απέναντι στους οργανωμένους και “φάγαμε” την… πατσαβούρα! Για 5-10 λεπτά τους λέγαμε, έχετε δίκιο, συγνώμη! Οπότε, καμία πίεση, γιατί μέσα στην πίεση πρέπει να λειτουργείς. Δεν έχω πίεση. Μ’ ενοχλεί βεβαίως (σ.σ. που ο κόσμος διαμαρτύρεται). Επειδή ένας φίλαθλος μου λέει, βάλε φορ, πρέπει να βάλω φορ; Πρέπει να κάνεις αυτό που έχεις στο πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα, για το αποτέλεσμα έχω ευθύνη εγώ και αν δεν πηγαίνει κάτι καλά, ο πρώτος που πρέπει να φεύγει είμαι εγώ, αν δεν πάει καλά η ομάδα. Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτή την ομάδα και στόχος είναι να αλλάξουν όλα τα αρνητικά που μπορεί να έχει αυτή η ομάδα».

Estrella