Εκδικάστηκε η προσφυγή για το μπαράζ – Την άλλη εβδομάδα η απόφαση

Ποδόσφαιρο 5 Σεπτεμβρίου 2018, 20:00

Εκδικάστηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο η προσφυγή της Σούπερ Λιγκ σε βάρος της απόφασης που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ σχετικά με τον -περιβόητο- αγώνα μπαράζ.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Οπως γίνεται γνωστό, οι δύο πλευρές έλαβαν διορία μέχρι την Παρασκευή προκειμένου να καταθέσουν υπομνήματα και η απόφαση για το τι οριστικά θα ισχύσει αυτή την περίοδο στα δύο πρωταθλήματα αναμένεται να γίνει γνωστή την επόμενη εβδομάδα.

Οι δικηγόροι από τη μία της Σούπερ Λιγκ και από την άλλη της ΕΠΟ προσπάθησαν να υποστηρίξουν ότι αδίκως για τους μεν αποφασίστηκε η διεξαγωγή του αγώνα μπαράζ, ενώ οι δε υποστήριξαν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή από τη στιγμή που οι δύο προκηρύξεις “ανέβαζαν” μία και δύο ομάδες αντίστοιχα από τη Φούτμπολ Λιγκ στη Σούπερ Λιγκ. «Οι δύο προκηρύξεις ήταν αντικρουόμενες και κάποιος έπρεπε να το λύσει», υποστήριξε, μεταξύ άλλων ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Νίκος Μπάρτζης.

Αναλυτικά, το σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας SDNA αναφέρει τα εξής, για το τι υποστήριξε η νομική υπηρεσία της κάθε πλευράς.

Ο νομικός σύμβουλος της Σούπερ Λιγκ, Γιάννης Οικονομάκης: «Υπήρχε μια άτυπη, άγραφη συμφωνία μεταξύ της Super League, της ΕΠΟ και του υφυπουργού Αθλητισμού να πέσουν 3 ομάδες και να ανέβει μία. Μία μέρα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, στις 24 Αυγούστου, η ΕΠΟ αποφάσισε να γίνει και ένα μπαράζ, μεταξύ του 13ου της Super League με τον 2ο της Football League. Αυτό είναι κάτι πρωτοφανές. Παρά την “πραξικοπηματική” αυτή απόφαση της ΕΠΟ, εμείς ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα για το καλό του αθλήματος. Η ΕΠΟ δικαιούται να κάνει μόνο έλεγχο νομιμότητας στις προκηρύξεις και όχι έλεγχο σκοπιμότητας. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που συνεδρίασε μια μέρα πριν, στις 23 Αυγούστου, δεν εξέτασε καμία άλλη πρόταση προκήρυξης, πέραν αυτής της Super League την οποία και ενέκρινε. Και η ΕΠΟ ήρθε και άλλαξε μετά την προκήρυξή μας. Παρανόμως έλαβε αυτή την απόφαση. Εμείς, αν το ξέραμε ότι θα γινόταν αυτό, μπορεί να μην πηγαίναμε σε μείωση των ομάδων σε 14 και να μέναμε 16. Και να θέλαμε, πάντως, να αλλάξουμε την προκήρυξη, δεν γινόταν, διότι δεν προλαβαίναμε να συγκαλέσουμε Γενική Συνέλευση, αφού το πρωτάθλημα άρχιζε την επόμενη μέρα».

Ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Νίκος Μπάρτζης: «Πάντα για όλα φταίει η ΕΠΟ! Θέλει να μας πει η Super League πόσες παρατάσεις πήρε για να καταθέσει την προκήρυξή της; Δεν φταίει η ΕΠΟ που φτάσαμε ως την τελευταία μέρα. Η ΕΠΟ πάτησε στο ότι υπήρχαν δύο προκηρύξεις. Και η Football League είχε καταθέσει την δική της πολύ νωρίτερα. Προκειμένου να εντάξει η Super League την συμφωνία που είχε με τον υπουργό, έστειλε μια προκήρυξη που δημιουργούσε πρόβλημα. Οι δύο προκηρύξεις ήταν αντικρουόμενες και κάποιος έπρεπε να το λύσει. Πράγματι στις 23 Αυγούστου συγκλήθηκε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και ούτε εκεί βρέθηκε λύση. Η ΕΕΠ εξάλλου έχει συμβουλευτικό ρόλο προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Η πρόταση που επελέγη τελικά ήταν η πιο δημοκρατική».

Και ο έτερος δικηγόρος της ΕΠΟ, Δημήτρης Σιώτος: «Το ότι όλα έγιναν τελευταία στιγμή είναι ένας ευφάνταστος ισχυρισμός που βολεύει την Super League. Έπρεπε να βρεθεί μια λύση διότι η Super League έλεγε πως ανεβαίνει ένας και η Football League έλεγε πως ανεβαίνουν δύο. Η ΕΠΟ έχει το δικαίωμα να ελέγχει και την νομιμότητα και την σκοπιμότητα των προκηρύξεων».

Estrella
Papantonakis Cards