Εγραψε ιστορία στην Κωνσταντινούπολη η Σκυλουράκη

Τεχνική Κολύμβηση | 31 Ιουλίου 2018, 23:08

Μια εντυπωσιακή επίδοση σημείωσε η Χριστιάνα Σκυλουράκη στην παρθενική της συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Η 14χρονη Χανιώτισσα πρωταθλήτρια αναδείχτηκε στην 5η θέση στα 1500μ. επιφάνεια με επίδοση 13.49.61, η οποία αποτελεί όχι μόνο πανελλήνιο ρεκόρ σε διπλή κατηγορία, αυτές των Κορασίδων και Νεανίδων, αλλά είναι και ο δεύτερος καλύτερος χρόνος όλων των εποχών σε όλες τις κατηγορίες, μεταξύ άλλων και Γυναικών που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα! Συγκεκριμένα, ο χρόνος της Σκυλουράκη είναι αμέσως μετά το 13:40.85 το οποίο είχε σημειώσει η Ευανθία Γεωργίου στις 12 Μαΐου 2006 στο πλαίσιο του πανελλήνιου πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών, που είναι μάλιστα πανευρωπαϊκό ρεκόρ.

Ακόμη, απόδειξη για το πόσο σημαντική είναι αυτή η επίδοση για την Σκυλουράκη, ο χρόνος αυτός θεωρείται ο καλύτερος παγκοσμίως που έχει σημειωθεί στην ιστορία του αθλήματος από 14χρονη κολυμβήτρια!

Από εκεί και πέρα, η Ευαγγελία Ριτζάκη βρέθηκε μαζί με τη μεικτή σκυτάλη 4×50μ. επιφάνεια στην 6η θέση, σε μια σημαντική διάκριση για την Εθνική μας ομάδα. Συγκεκριμένα, την κούρσα αποτέλεσαν οι Μποτσίν, Ριτζάκη, Ακριτίδου και Βαλαλάς, με το χρόνο των αθλητών μας να είναι 1.11.94.

Να σημειωθεί ότι παρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης είναι ο Ηλίας Καλαμαρίδης, με τον προπονητή του Ναυτικού Ομίλου Χανίων να βρίσκεται δίπλα στις δύο Χανιώτισσες πρωταθλήτριες.

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad