“Δοκιμάστηκε” στη Γλασκώβη ο Τζωρτζάκης

Ποδηλασία | 13 Αυγούστου 2018, 11:43

Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες κλήθηκε να αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου, στον αγώνα αντοχής, που διεξήχθη στη Γλασκώβη ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής που ήταν ο μοναδικός Ελληνας που έλαβε μέρος, εκπροσωπώντας για μια ακόμη φορά επάξια τη χώρα μας, είχε μάλιστα μία πτώση στα μέσα του αγώνα, ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει αλλά αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο δεύτερο μισό της διαδρομής, να τον επηρεάσει. Συγκεκριμένα, ο Τζωρτζάκης έχασε χρόνο και λίγο πριν τον τερματισμό υποχρεώθηκε να σταματήσει για λόγους ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τερμάτισαν 50 από τους 136 αθλητές που ήταν στην εκκίνηση. Συνολικά ο αγώνας ήταν απόστασης 230 χιλιομέτρων.

Ο Τζωρτζάκης μιλώντας στο athlitiko για το πώς πήγε ο αγώνας για τον ίδιο στη Γλασκώβη είπε τα εξής: «Ημουν αποσπασμένος με άλλους 5 αθλητές για 160 χλμ. από τα 230 του αγώνα. Εβρεχε όλη μέρα και είχα μια πτώση στα μέσα του αγώνα, ευτυχώς χωρίς να χτυπήσω, αλλά ίσως με επηρέασε λίγο στο δεύτερο μισό. Μετά που μας έπιασε το κυρίως γκρουπ έχασα επαφή σχετικά γρήγορα, παρ’ όλα αυτά προσπάθησα να τερματίσω. Δυστυχώς με σταμάτησαν 15 χλμ. πριν τον τερματισμό, καθώς είχα χάσει χρόνο. Ημουν περίπου 12 λεπτά πίσω από τους πρώτους πριν την τελευταία στροφή και για λόγους ασφαλείας με σταμάτησαν μαζί με έναν Τσέχο».

Επίσης, ο Τζωρτζάκης γράφει τα εξής στον προσωπικό του λογριασμό στο Facebοok: «Ελπίζω να απολαύσατε τον αγώνα όσο και εγώ! Ήρθα “μόνος μου” σε αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για να δείξω τα Ελληνικά χρώματα και είμαι πολύ ικανοποιημένος που κατάφερα να βρεθώ στην επίθεση για 160χλμ και έδωσα λίγη χαρά στους Έλληνες και όχι μονο φίλους του αθλήματος. Παρόλο την πτώση μου, προσπάθησα να ολοκληρώσω την προσπάθεια μου αν και ο αγώνας μου ήταν ήδη επιτυχημένος όταν μας έπιασε το κυρίως γκρουπ, πιστεύω οτι ποτέ δεν πρέπει να εγκαταλείπεις φορώντας το εθνόσημο σε μεγάλες διοργανώσεις, δυστυχώς με σταμάτησαν στα τελευταία 15χλμ. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που με στηρίζουν με οποιοδήποτε τρόπο και ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Marentakis Panagiotis και στον Tony που χωρίς την βοήθεια και υποστήριξη τους σε κρίσιμες στιγμές της καριέρας μου θα είχα σταματήσει να κάνω αυτό που αγαπάω».

Μετά τη συμμετοχή του στη Σκωτία, ο Τζωρτζάκης αναμένεται να επιστρέψει στο Βέλγιο, συνεχίζοντας τους αγώνες του με την επαγγελματική του ομάδα μέχρι τον Οκτώβριο.

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad