Δεν “κατεβαίνουν” οι διαιτητές την 18η αγωνιστική

Super League 1 13 Δεκεμβρίου 2019, 17:52

Την απόφαση να μην αγωνιστούν την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1 ως ένδειξη αντίδρασης έλαβε το άτυπο όργανο των διαιτητών - βοηθούν διαιτητών της "μεγάλης" κατηγορίας.

Μεταξύ άλλων, οι διαιτητές αναφέρουν ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι γι’ αυτούς, σημειώνοντας ότι δεν προστατεύονται από δηλώσεις, ανακοινώσεις και λεκτική βία.

Να σημειωθεί ότι 18η αγωνιστική δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα, αλλά θα γίνει εντός του Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Κύριοι,

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η μη προστασία των διαιτητών και ολόκληρου του Ελληνικού Ποδοσφαίρου από δηλώσεις, ανακοινώσεις και λεκτική βία που γίνονται καθημερινά από παράγοντες, δημοσιογράφους και πολλούς άλλους που απασχολούνται στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Οι μηνύσεις κατά διαιτητών και άλλων παραγόντων της διαιτησίας με σκοπό τον εκφοβισμό, τη δημιουργία εντυπώσεων και συκοφάντησης προσώπων.

Η ατιμωρησία ή η τιμωρία “χάδι” σε πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων κ.α.

Η υπομονή έχει τελειώσει. Ο σεβασμός και η κατανόηση προς όλους έχει γυρίσει μπούμερανγκ σε εμάς, μιας και πολλοί είναι αυτοί που τα εκμεταλλεύονται με προσωπικό ή οπαδικό όφελος.

Απόφασή μας είναι να μην είμαστε διαθέσιμοι να οριστούμε και να αγωνιστούμε τη 18η Αγωνιστική της Superleague ως ένδειξη αντίδρασης σε όλα αυτά που γίνονται μας προβληματίζουν και θίγουν ως ανθρώπους που υπηρετούν τον χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Με εκτίμηση,

Άτυπο Όργανο Διαιτητών – Βοηθών Διαιτητών SL»

Estrella
Minetta top plus
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/blentcoffee

Rabona ad