Δεκάδες ξένοι αθλητές στο μίτινγκ του Μαΐου “Χανιά 2018” – Η συνέντευξη Τύπου

Στίβος | 18 Απριλίου 2018, 16:10

Το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "Halepa" η συνέντευξη Τύπου για την 8η αθλητική συνάντηση στίβου "Χανιά 2018", με τους διοργανωτές να απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο για να βρεθεί σε μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις που γίνονται στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το διεθνές μίτινγκ είναι προγραμματισμένο για τις 19 Μαΐου στο Εθνικό Στάδιο Χανίων.

 DSC 0031

 

DSC 0032

Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με την τοποθέτηση του προέδρου του Γ.Σ. Ελευθερίου Βενιζέλου, Γιώργου Γιατρουδάκη που έκανε μία πρώτη ενημέρωση σχετικά με τη διοργάνωση, για την οποία εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα κυλήσει απολύτως ομαλά και ότι οι αγώνες θα είναι  υψηλού επιπέδου.

«Mε ιδιαίτερη χαρά σας καλέσαμε για να σας κάνουμε την πρώτη ενημέρωση σχετικά με την “8η αθλητική συνάντηση Στίβου “Χανιά 2018” που φέτος θα είναι διεθνής αφού η παρουσία των ξένων αθλητών που θα αγωνιστούν προβλέπεται να είναι περισσότερη από κάθε άλλη χρονιά σε αριθμό ενώ θα είναι εξαιρετική σε αγωνιστική ποιότητα», τόνισε αρχικά ο κ. Γιατρουδάκης, συνεχίζοντας ως εξής: «Οι ετοιμασίες μας ξεκίνησαν από το καλοκαίρι του 2017 και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Είμαι σίγουρος ότι με την άριστη συνεργασία των συναδέλφων μου στη διοίκηση αλλά και των δύο εξωτερικών συνεργατών, την κ. Χαριτάκη Αθηνά και τον κ. Περικλή Ιακωβάκη, όλα θα κυλήσουν ομαλά και στις 19 Μαΐου θα ολοκληρώσουμε τις προσπάθειες μας με τον καλύτερο τρόπο. Θα προσφέρουμε υψηλού επιπέδου αγώνες στίβου σε όλα τα επίπεδα και οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού των Χανίων θα περάσουν ένα πολύ όμορφο απόγευμα».

DSC 0034

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου, Χριστόφορος Ανδρουλιδάκης, που τόνισε τα εξής: «Φέτος η διοργάνωση γίνεται σε ένα επίπεδο πιο ενδιαφέρον, ανεβασμένο και επαγγελματικό για τους θεατές και για όλους τους πολίτες. Τα αγωνίσματα που περιέχει το μίτινγκ, για τους Ανδρες είναι τα 100, 200, 400 και 800 μέτρα, τα 110 μετ’ εμποδίων, το άλμα επί κοντώ, το άλμα εις μήκος, η σφυροβολία και η δισκοβολία. Στις Γυναίκες, είναι τα 100 και 400 μέτρα, τα 100 μετ’ εμποδίων, το άλμα επί κοντώ και το άλμα εις τριπλούν. Για πρώτη φορά φέτος η συμμετοχή θα είναι από πολλές χώρες, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Γερμανία, την Κροατία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Φινλανδία, ενώ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και αθλητές από άλλες χώρες και βρισκόμαστε σε αναζήτηση της μετακίνησης και της διαμονής τους. Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την επίσημη τελετή έναρξης στις 5 το απόγευμα, ενώ νωρίτερα θα διεξαχθούν αναπτυξιακά αγωνίσματα κατηγορίας Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων και Παγκορασίδων. Τα αγωνίσματα θα διαρκέσουν μέχρι τις 19.45 και ελπίζουμε να έχουμε όλους τους Χανιώτες κοντά μας».

DSC 0035

Τέλος η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων-Επικοινωνίας του Δ.Σ., Χρύσα Χαριτάκη-Μακράκη ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς για τη στήριξη και τη συνδρομή τους, τονίζοντας ότι, «χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα μπορούσε να γίνει αυτή η διοργάνωση». 

 

karta antonis garden