Δασκαλάκης: Δεν είναι τυχαία η προσπάθεια του Γρανίτη από πέρυσι

Γρανίτης | 16 Ιανουαρίου 2018, 20:40

Βασικό "γρανάζι" αποτελεί στην άμυνα του Γρανίτη από την περυσινή περίοδο ο Γιάννης Δασκαλάκης ή γνωστός στην ποδοσφαιρική... πιάτσα των Χανίων ως "Νάνι".

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Ο Δασκαλάκης ήταν μάλιστα αυτός που άνοιξε τον δρόμο της νίκης απέναντι στον Κρητικό Αστέρα στο εντυπωσιακό 4-0 της ομάδας του στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος πριν από λίγες μέρες.

Ο πολύπειρος δεξιός μπακ-χαφ έκανε δηλώσεις στο athlitiko, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τον αγώνα με τον Κρητικό, την έφεσή του στο σκοράρισμα, την πορεία του Γρανίτη από την περυσινή περίοδο, καθώς και τη βράβευσή του από τον αγώνα με το ΣΥΝΚΑ στο πρωτάθλημα. Ακολουθούν οι δηλώσεις του:

Αρχικά, κάνε μας ένα σχόλιο για την εντυπωσιακή νίκη απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο όπως είναι ο Κρ. Αστέρας που προερχόταν από μεγάλες νίκες:

Πράγματι το παιχνίδι με τον Κρητικό Αστέρα ήταν δύσκολο γιατί ερχόταν από τις νίκες με Μινώταυρο και Ποσειδώνα, έτσι μας έκανε να κοστολογίσουμε πολύ το μαρς και νομίζω ότι κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Μόλις ο κόουτς άλλαξε το σύστημα κατά την διάρκεια του αγώνα, το παιχνίδι πήρε τον δρόμο του, έτσι όπως το είχαμε σχεδιάσει.

Σε βλέπουμε ως δεξιός μπακ να σκοράρεις γενικά φέτος κάτι που έκανες και στο απέναντι στον Κρητικό. Είναι κάτι που το κυνηγάς:

Παίζω τόσο ως μπακ, όσο και ως χαφ, καμιά φορά και όλη την πλευρά όπου μου ζητήσει ο προπονητής. Το να σκοράρω νομίζω ότι είναι και ομαδική δουλειά και ατομική ικανότητα, καθώς και θέμα… ρέντας.

Πως κρίνεις την όλη πορεία του Γρανίτη από πέρυσι που είσαι στην ομάδα, με τον Γρανίτη να βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία μετά από είκοσι αγώνες;

Η προσπάθεια που γίνεται από πέρυσι στον Γρανίτη με την ομάδα στη Β’ Κατηγορία είναι βάσει ενός πλάνου τακτικής και στρατηγικής μέσα στο γήπεδο, τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Έχουμε τον γυμναστή της ομάδας, Βαγγέλη Ασαριωτάκη που κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στη φυσική κατάσταση, έχουμε και τον κόουτς, καθώς και τον προπονητή τερματοφυλάκων, Τέλη Σταυρουλάκη που κάνει και αυτός εξαιρετική δουλειά. Όλες αυτές οι συνθήκες μαζί με ένα συμβούλιο που είναι κοντά μας κάθε μέρα και μας λύνει όλα τα θέματα που δημιουργούνται πιστοποιεί την καλή μας εικόνα σαν ομάδα. Τώρα έχουμε ένα γύρο μπροστά μας περίπου και όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα για όλους γιατί οι ομάδες έχουν δυναμώσει, εμείς πάντως θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Είσαστε η μοναδική ομάδα που έχετε καταφέρει να “κόψετε” βαθμούς από το ΣΥΝΚΑ μέχρι στιγμής, ενώ σε εκείνο το παιχνίδι είχες και μία ιδαίτερη στιγμή με τη βράβευσή σου από την αντίπαλη ομάδα. Τι σημαίνει για σένα όλο αυτό;

Όταν είσαι η μοναδική ομάδα που έχει κόωει βαθμούς από το ΣΥΝΚΑ, σίγουρα σε κάνει να αισθάνεσαι καλά αν και στο συγκεκριμένο παιχνίδι το ΣΥΝΚΑ μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας επειδή το είχαμε σχεδιάσει έτσι. Όμως ακολουθήσαμε κατά γράμμα όσα μας είπε ο προπονητής και αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο, άλλωστε το ΣΥΝΚΑ είχε υποψίες ευκαιριών σε εκείνο το ματς χωρίς όμως να τις τελειώσει αφού δεν το επιτρέψαμε εμείς. Για τη βράβευση σίγουρα ήταν κάτι πολύ ωραίο προς εμένα, γιατί η αναγνωρίστηκε από τη δικη μου πλευρά η προσπάθεια μου εκεί. Πραγματικά ευχαριστώ τη διοίκηση του ΣΥΝΚΑ για αυτή την πολύ σημαντική κίνηση που έκαναν.

Μετά από έναν ολόκληρο γύρο ποιο είναι το συμπέρασμά σου για το πρωτάθλημα, βλέπουμε ότι είναι τριών ταχυτήτων, με το ΣΥΝΚΑ να έχει ξεφύγει, μετά ακολουθεί ένα γκρουπ δυνατών ομάδων και τέλος είναι και εκείνες που παλεύουν για την παραμονή τους;

Η αλήθεια είναι ότι το ΣΥΝΚΑ είανι η επόμενη ομάδα που θα ανέβει στη Γ’ Εθνική, πάντως θέλω να σταθώ και στις υπόλοιπες ομάδες που ακολουθούν από κάτω πως είναι πολύ δυνατές και ανταγωνιστικές, όσο για την ουρά πιστεύω και εκεί θα γίνει μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος χωρίς να υπάρχει κάποια ομάδα που να είναι φαβορί για τον υποβιβασμό.

Mikel Chania Delivery
pallas""
Antonis Garden