Για το χάλκινο οι νεανίδες: Ηττα στον ημιτελικό από Ισπανία

Πόλο 1 Σεπτεμβρίου 2018, 21:52

Η Εθνική Νεανίδων δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος απέναντι στην Ισπανία, χάνοντας με 13-9. Τα κορίτσια της ελληνικής ομάδας θα έχουν έτσι την ευκαιρία να παίξουν στον μικρό τελικό, διεκδικώντας το χάλκινο μετάλλιο από τις ΗΠΑ.

Τα κορίτσια του Κώστα Δήμου προσπάθησαν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης στο Βελιγράδι, αλλά το 0-3 της τελευταίας περιόδου δεν τους άφησε περιθώρια να διεκδικήσουν τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

Η ελληνική ομάδα με πρωταγωνίστριες την Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και την Ελενα Κανετίδου αν και βρέθηκε να χάνει με 3-1 στην αρχή του αγώνα, ανέκαμψε και προηγήθηκε με 6-4 στο ημίχρονο. Στην συνέχεια ωστόσο δέχθηκε πολλά γκολ στο τρίτο 8λεπτο (θύτης η Αλεξάνδρα Αθνάρ που σημείωσε 6 γκολ) και παρά το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε με 9-10, η Ελλάδα δεν μπόρεσε να αντιδράσει στα τελευταία 8 λεπτά.

Σε κάθε περίπτωση, τα κορίτσια θα παίξουν για το χάλκινο μετάλλιο, αντιμετωπίζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Τα 8λεπτα: 2-1, 2-4, 6-4, 3-0.

Ελλάδα (Κώστας Δήμου): Αρχοντάκη, Φουντωτού, Νίνου Π, Λούδη 1, Κανετίδου 3, Γιαννοπούλου, Νίνου Ειρ., Μυριοκεφαλιτάκη 3, Κατσίμπρη, Δούλη 1, Κοντονή 1, Μπιτσάκου, Γιαννακέα.

 

karta antonis garden