Γενική συνέλευση στον Ασπάλαθο

Ασπάλαθος | 17 Αυγούστου 2018, 15:04

Τον προγραμματισμό του για τη νέα χρονιά έχει βάλει σε πλώρη ο Ασπάλαθος που θέλει να βρεθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Χανίων.

Την επόμενη Δευτέρα 20 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη γενική συνέλευση, με τον Ασπάλαθο να απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε όποιον ενδιαφέρεται να συμμετέχει στα δρώμενα της ομάδας.

H ανακοίνωση έχει ως εξής:

 

Μια νέα σεζόν είναι στα σκαριά και ο ΑΑΣ Ασπάλαθος ετοιμάζεται να κάνει ξανά την εμφάνισή του στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ ο 12ος παίχτης έχει ήδη ξεκινήσει μαθήματα ορθοφωνίας.

Πέρυσι, με τη δημιουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος αντρών συμμετείχαμε για 1η χρονιά στο Γ’ τοπικό Χανίων προσπαθώντας να προβάλουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο του αθλητισμού -όπως το είχαμε ζήσει σαν παιδιά- μακριά από εμπορεύματα, ιδιοκτησίες, επιχειρήσεις και τον ανταγωνισμό που προωθεί ο μοντέρνος αθλητισμός.
Είχαμε τη χαρά να δούμε ότι ο Ασπάλαθος σαν ιδέα ύπαρξης μιας αυτοοργανωμένης ομάδας αποτέλεσε πόλο έλξης ετερόκλητων ατόμων που συναντήθηκαν στις συνελεύσεις και σιγά σιγά διαμόρφωσαν το διαφορετικό χαρακτηρα του.

Είχαμε επίσης τη χαρά να δούμε ότι η αυτοσαρκαστική διάθεση και τα μικρά κοινωνικοπολιτικά μηνύματα που προσπάθησε να περάσει από τις πρώτες του εμφανίσεις, είχαν ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή ακόμα μεγαλύτερης ετερόκλητης μερίδας ατόμων στην κερκίδα. Ήταν εξαιρετικά όμορφο να βλέπουμε ότι κόσμος που ζει στην ίδια πόλη και δεν είχε ξανασυναντηθεί, που μπορεί να μην είχε ξαναπάει ποτέ στα γήπεδα ή που δεν του αρέσει καν το ποδόσφαιρο, με αφορμή τον Ασπάλαθο βρέθηκε στον ίδιο χώρο και βρήκε κάτι κοινό.

Άτομα κάθε ηλικίας, άνθρωποι που ήρθαν με τα παιδιά, τους παππούδες, τα σκυλιά και τους φίλους τους, μας έδειξαν την αποδοχή και την υποστήριξη τους, φωνάζοντας για αλληλεγγύη, αντιφασισμό και ισότητα.
Θέλουμε λοιπόν να πούμε σε αυτόν τον κόσμο που μας γνώρισε και μας υποστήριξε στα γήπεδα, σε όσους θέλουν να συμμετέχουν στο ήδη υπάρχον ποδοσφαιρικό τμήμα ή στην προσπάθεια δημιουργίας νέων αγωνιστικών τμημάτων, αλλά και σε όσους θεωρούν σημαντική τη διατήρηση αυτής της φωνής, ότι οι συνελεύσεις μας είναι ανοιχτές και υπάρχει χώρος για όλους/όλες, όσους/όσες θέλουν να γίνουν μέρος του εγχειρήματος, για την εξέλιξη, τη βελτίωση και την ανάπτυξη αυτού του “αγκαθιού” που θα είναι εδώ για να θυμίζει ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός μέσα και έξω απο τα γήπεδα.

Οι συνελεύσεις γίνονται μια φορά την εβδομάδα κι αυτό γιατί αποτελούν το βασικό μέσο λήψης αποφάσεων. Πέρα από το οργανωτικό κομμάτι, από εκεί προκύπτει και ο λόγος του συλλόγου. Έτσι η ισότιμη συμμετοχή μελών και παικτών καθίσταται από μόνη της απαραίτητη και αναγκαία για τη σύμπραξη του θεωρητικού και του πρακτικού πεδίου.
Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρξουν σε τέτοιες προσπάθειες και τις αδυναμίες που προκύπτουν στα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, έχουμε να πούμε, ότι ενώ πολλές φορές εμφανίζονται προβλήματα ή διαφωνίες που φαντάζουν απίθανο να λυθούν ομόφωνα, η αποζημίωση έρχεται όταν εισπράττουμε το αποτέλεσμα της συλλογικής δράσης μας. Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας να “μεταδώσουμε το μικρόβιο μιας διαφορετικής έννοιας του αθλητισμού’’, μας έδωσε όχι απλά τη δύναμη αλλά την επιλογή να συνεχίσουμε και την θέληση να καλέσουμε κι άλλο κόσμο να γνωρίσει τη χαρά της αυτοοργάνωσης.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΈΡΑ 27 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 19:00
Κοινωνικό στέκι / Στέκι μεταναστών – Νταλιάνη 5
Καλή αντάμωση.

 

Estrella

Papantonakis Cards
Nymfi-Restaurant

Rabona ad