Βασιλειάδης: Αυτό είναι το πλαίσιο, αλλιώς… καλή τύχη και καλό καλοκαίρι

Super League 1 18 Ιουλίου 2018, 11:07

Ερχεται η απάντηση από τον Γιώργο Βασιλειάδη μετά τις προτάσεις που κατέθεσε η Σούπερ Λιγκ σχετικά με την αναδιάρθρωση. Ο υφυπουργός αθλητισμού επιμένει στο πλαίσιο που έχει γνωστοποιήσει και όπως τονίζει σε επιστολή του προς τις ομάδες, αυτό δεν γίνεται ν' αλλάξει.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

«Με ειλικρινή αγωνία, σας καλώ να σκεφτείτε με γνώμονα το μακροπρόθεσμο καλό του ποδοσφαίρου και όχι την πρόσκαιρη και σε θόλο και εξαρτημένο περιβάλλον επιβίωση», σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι, «σας καλώ να κοιτάξουμε το παρόν κατάματα και να σχεδιάσουμε το μέλλον».

Επίσης, σε άλλο σημείο, ο κ. Βασιλειάδης αναφέρει τα εξής: «Ξανασκεφτείτε αν θα πρέπει να κάνετε επιλογές που θα επιφέρουν μια πρόσκαιρη σανίδα σωτηρίας αλλά θα στερούν την όποια προοπτική. Σε διαφορική περίπτωση, προφανώς εσείς έχετε ένα διαφορετικό μοντέλο στο μυαλό σας, το οποίο εμείς δεν μπορούμε να το στηρίξουμε. Μακάρι να δικαιωθείτε εσείς. Ειλικρινώς! Σε κάθε άλλη περίπτωση καλή τύχη και καλό καλοκαίρι».

Αναλυτικά όλα όσα αναφέρονται στην επιστολή του υφυπουργού είναι τα εξής:

«Προς αποφυγή άσκοπων επαναλήψεων και κατανοώντας την κρισιμότητα των στιγμών, σας αναφέρω τα εξής:

Η πρόταση η οποία σας έγινε, είχε ως σκοπό την οικονομική εξυγίανση και την εμπέδωση ενός κλίματος αξιοπιστίας, τόσο μεταξύ των μελών του συνεταιρισμού σας, όσο και μεταξύ του συνεταιρισμού και της αθλητικής κοινωνίας.

Περιλάμβανε ένα μίνιμουμ κανόνων (πραγματικά ελαχίστων σε σχέση με αυτούς που εσείς οι ίδιοι και με δική σας πρωτοβουλία θα έπρεπε ήδη να έχετε θέσει), οι οποίοι αφενός θα έδιναν από την πλευρά σας το στίγμα της αλλαγής, αφετέρου θα δημιουργούσαν κλίμα οικονομικής ασφάλειας και υγιούς ανταγωνισμού. Ενα ασφαλές λιμάνι για 24 επαγγελματικές ομάδες για μια 5ετία, διάστημα ικανό ώστε το ίδιο το ποδόσφαιρο να δημιουργήσει τις συνθήκες οικονομικής βιωσιμότητας, οι οποίες θα το βγάλουν μια και καλή από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Ενα ασφαλές πλαίσιο που σε συνδυασμό με τις θεσμικές αλλαγές των διεθνών συνομοσπονδιών (για ΚΕΔ κτλ.) με την αρωγή της Πολιτείας (VAR) θα έδιωχναν τις γκρίζες λογικές των “koriopolis”, “παράγκας” και τόσων άλλων που έριχναν βαριές σκιές στο ελληνικό ποδόσφαιρο (ανεξάρτητα από το αν ίσχυαν ή όχι -ας μην ανοίξουμε εδώ μια κυκλική αντιπαράθεση που δε βοηθά την εξέλιξη των πραγμάτων και τη λήψη αποφάσεων- και οδηγήσαν το πρωτάθλημα σε πλήρη απαξίωση).

Την ίδια στιγμή, μέσω της δημόσιας τηλεόρασης, το ελληνικό πρωτάθλημα σε νέα μορφή και με νέα δομή θα ξαναέμπαινε δωρεάν στα σπίτια των Ελλήνων αλλά και του Ελληνισμού της διασποράς.

Με την πρόσφατη απόφασή σας και την πρότασή σας προς εμάς, μολονότι καταδεικνύεται η βούληση για τις θεσμικές παρεμβάσεις (οι οποίες επ’ ουδενί δεν πρέπει να παραμείνουν μόνο αυτές), μολαταύτα δεν απαντάτε στα οικονομικά προβλήματα και τη δημιουργία του ισοβαρούς οικονομικού τοπίου. Η ύπαρξη περισσότερων των 12 ομάδων απαιτεί είτε περισσότερα χρήματα, τα οποία δεν μπορούν να διατεθούν, είτε απομείωση εγγυημένων τηλεοπτικών εσόδων, γεγονός που θα αλλοίωνε τα χαρακτηριστικά της πρότασης, καθιστώντας την επί της ουσίας ατελέσφορη.

Με ειλικρινή αγωνία, σας καλώ να σκεφτείτε με γνώμονα το μακροπρόθεσμο καλό του ποδοσφαίρου και όχι την πρόσκαιρη και σε θόλο και εξαρτημένο περιβάλλον επιβίωση.

Εμείς είμαστε διατεθειμένοι και σε συνεργασία τόσο με την ΕΠΟ, όσο και με την UEFA, να δώσουμε την αναγκαία χείρα βοηθείας για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, ως ανάχωμα στη βία, ως και να προχωρήσουμε σε συνεργασία μαζί σας και κατόπιν αποφάσεών σας, σε όλες τις αναγκαίες αλλαγές για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου.

Σας καλώ να κοιτάξουμε το παρόν κατάματα και να σχεδιάσουμε το μέλλον.

Ενα μέλλον με οικονομική ασφάλεια που θα φέρει ανάπτυξη, με ασφαλείς υποδομές, για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, χωρίς σκιές, για να επανέλθει η χαρά και η διασκέδαση.

Αφού λάβετε όλα τα παραπάνω υπόψη σας, ξανασκεφτείτε αν θα πρέπει να κάνετε επιλογές που θα επιφέρουν μια πρόσκαιρη σανίδα σωτηρίας αλλά θα στερούν την όποια προοπτική. Σε διαφορική περίπτωση, προφανώς εσείς έχετε ένα διαφορετικό μοντέλο στο μυαλό σας, το οποίο εμείς δεν μπορούμε να το στηρίξουμε. Μακάρι να δικαιωθείτε εσείς. Ειλικρινώς! Σε κάθε άλλη περίπτωση καλή τύχη και καλό καλοκαίρι»…

Estrella
Minetta Car Pack
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/psiloritischania

Rabona ad