Βασίλης Αμανατίδης: Οι ομάδες αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν προς πτώχευση

Πλατανιάς | 9 Οκτωβρίου 2019, 17:12

Τις δικές του απόψεις για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 κατέθεσε ο τεχνικός διευθυντής του Πλατανιά, Βασίλης Αμανατίδης.

/Bella Pizza

Ο Βασίλης Αμανατίδης παραχώρησε συνέντευξη στην αθλητική ιστοσελίδα SDNA σχετικά με τα θέματα που ταλανίζουν τη δεύτερη τη τάξει Εθνική ποδοσφαιρική κατηγορία. Αναλυτικά όσα είπε…

Για την αναστολή του πρωταθλήματος: «Αυτή είναι μια απόφαση που πάρθηκε από όλους τους προέδρους, από όλες τις ομάδες, από τους ιδιοκτήτες κυρίως και έχει ως θα έλεγα το γεγονός, ότι οι ομάδες έχουν πάρει μια υπόσχεση από το επίσημο κράτος.

Αυτοί οι οποίοι έκαναν την αναδιάρθρωση, αυτοί οποίοι έστειλαν την προκήρυξη, με την οποία συμμετέχουμε στο καινούργιο πρωτάθλημα για να θέσει υπό ποιες προϋποθέσεις θα ξεκινήσει. Πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Μέσα από αυτή την δυσλειτουργία, οι ομάδες από την πλευρά τους αποφάσισαν να κάνουν αυτή την αποχή, μέχρι νεωτέρας.»

Για το εάν η απόφαση αυτή είναι μια πίεση προς την ΕΡΤ: «Εμείς δεν κάναμε την αποχή αυτή για να πιέσουμε, ούτε να εκβιάσουμε. Ζητάμε αυτό το οποίο δικαιούμαστε βάσει των εγγράφων που μας έχουν κοινοποιήσει. Δεν είναι μέσο πίεσης.

Θα πρέπει να καταλάβουν οι υπεύθυνοι γιατί δεν είναι μόνο η ΕΡΤ είναι όλο το δέντρο αυτό που λειτούργησε η ΕΡΤ. Από μόνη της η ΕΡΤ δεν πήγε σε αυτή την διαδικασία. Το ξέρετε πολύ καλά, το γνωρίζετε αυτό. Είναι ένα θέμα που πέρασε μέσα από τη Βουλή, είναι ένα θέμα το οποίο συνεργάστηκε η ΕΠΟ με τον υπουργό.

Είναι ένα θέμα που η κυβέρνηση έδωσε εντολή στην ΕΡΤ να προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση και είναι ένα θέμα το οποίο η σημερινή κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Και εκτός αυτού θέλω να σημειώσω και κάτι προσωπικά.

Δεν είναι δυνατόν να κάνεις 12% στην Super League 1 στις τέσσερις ομάδες που έχεις κάνει περικοπή και να ζητάς περικοπή 50% από τις ομάδες της Super League 2, όπου οι ομάδες αυτές θα πρέπει να στηριχτούν και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερο ποσό και όχι με αυτό που αναφέρεται στο προσύμφωνο εάν θέλουν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο και αν θέλουν να μην δημιουργούνται ύποπτα κέντρα λειτουργίας. Το ποδόσφαιρο θέλει βοήθεια, αλλά με έλεγχο.»

Για το εάν αυτή η μείωση οδηγεί επί της ουσίας τις ομάδες στην διάλυση: «Το είπα και σε άλλο συνάδελφο σου θα το πω και σε εσένα. Οι ομάδες αυτή τη στιγμή, όπως πάνε να τις λειτουργήσουν είναι σχεδόν προς πτώχευση. Για ποιο ποδόσφαιρο μιλάνε.»

Για το εάν πιστεύει ότι θα αλλάξει κάτι στην υπάρχουσα κατάσταση: «Εάν αλλάξει κάτι νομίζω ότι θα αλλάξει. Θέλω να πιστεύω. Έχω θετική σκέψη. Γιατί οι εγωισμοί δεν οδηγούν πουθενά και στην προκειμένη περίπτωση θέλω να πιστεύω ότι η λειτουργία είναι εγωιστική και έχει να κάνει με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Αυτό το πράγμα νομίζω ότι δεν αγγίζει το ποδόσφαιρο, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα σπορ πάνω στο οποίο στηρίζονται πάρα πολλές οικογένειες… Υπάρχουν ποδοσφαιριστές, υπάρχουν προπονητές, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ξενοδοχεία δεν οδηγεί πουθενά. Πρέπει να τα βάλουν τα πράγματα κάτω και να κάνουν μια σωστή εκτίμηση όσον αφορά το πότε πρέπει να χρηματοδοτήσουν ή να κάνουν αυτή την σύμβαση ως ΕΡΤ , προκειμένου να λειτουργήσουν οι ομάδες.»

Για το εάν έχει κάποια ενημέρωση σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος: «Καμία. Τι ενημέρωση να έχουμε; Εμείς για να ξαναξεκινήσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να πάρουμε απόφαση όλες οι ομάδες. Δεν μπορεί κάποιος να μας πει ξεκινήστε. Είναι μια απόφαση ομόφωνη που έχει παρθεί.

Άρα για να ξαναξεκινήσει το πρωτάθλημα πρέπει να πάρουμε απόφαση. Και για να πάρουμε απόφαση θα πρέπει να ικανοποιήσουν το αίτημα μας, δηλαδή αυτό το οποίο θέλουμε. Αυτό το οποίο μάλλον μας υποσχέθηκαν. Εμείς δεν ζητήσαμε. Το δύσκολο και το εύκολο είναι σχετικά. Όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι και υπάρχει θέληση από την πλευρά κυρίως της ΕΡΤ και του υπουργού, γιατί αυτοί κινούν τα νήματα.

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Να μην λέμε η ΕΡΤ και η ΕΡΤ συνέχεια. Δεν μπορεί να δίνουμε χρήματα στην Super League 1, ποσά τα οποία είναι τριπλάσια και τετραπλάσια. Πως θα λειτουργήσει η Super League 1 χωρίς την Super League 2,χωρίς Football League, χωρίς Γ΄Εθνική και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πως θα γίνει αυτό. Δεν γίνεται.»

Για το πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί κοινό σημείο επαφής μεταξύ των δύο πλευρών: «Κοινό σημείο επαφής. Μα εμείς δεν έχουμε κάποια παράλογη απαίτηση. Το αυτονόητο λέμε. Να ερμηνεύσουν σωστά την αναδιάρθρωση, βάσει της οποίας έχουν στείλει ένα προσύμφωνο, στο οποίο αναγράφει την λειτουργία της Super League 2, για την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν. Να σας πω και κάτι. Εγώ προσωπικά σαν Πλατανιάς είμαι τιμωρημένος, για να μην πω είμαι εξοστρακισμένος.

Γιατί βαθμολογικά ανέβηκα στην Super League 1. Για ποιο λόγο αφού δεν έχεις την δυνατότητα να κάνεις αναδιάρθρωση, γιατί με βάζεις να παίξω μπαράζ, την στιγμή που εγώ βαθμολογικά έχω προβιβαστεί στην Super League και καθ’ όμοιο τρόπο γιατί ρίχνεις βαθμολογικά τον ΠΑΣ Γιάννινα. Για ποιο λόγο; Αν δεν έχετε την δυνατότητα να το στηρίξετε και να το υποστηρίξετε αυτό. Το θεωρώ ότι είναι παράλογο και εξαπάτηση κατά των ομάδων.»

Για το εάν η εξέλιξη αυτή επηρεάζει τον σχεδιασμό των ομάδων: «Ασφαλώς και θα επηρεάσουν τον σχεδιασμό των ομάδων. Εμείς έχουμε μια ευχέρεια ως ομάδα, λόγω της καλής οργάνωσης που υπάρχει, αλλά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς που είναι υγιές κατά συνέπεια μπορώ να λέω κάτι άλλο.

Δεν το λέω… Ασφαλώς και επηρεάζει. Έχει γίνει κάποιος προϋπολογισμός για αυτή την σεζόν. Ο προϋπολογισμός αυτός στήθηκε βάσει μιας προκήρυξης, βάσει μιας αναδιάρθρωσης, βάσει ενός προσυμφώνου… Τι θα πουν οι ομάδες στους ποδοσφαιριστές σας πληρώνουμε τα συμβόλαια; Τι θα πουν;»

Για το εάν έχει υπάρξει κάποια πρόταση για την παραγωγή των αγώνων: «Εγώ προφανώς πιστεύω ότι η λίγκα έκανε αυτή την ανακοίνωση, προκειμένου να δει που είναι τα κοστολόγια. Όσον αφορά το γεγονός ότι δεν αναλαμβάνει την παραγωγή η ΕΡΤ, την παραγωγή της Supre League ποιος την έχε αναλάβει; Την Super League 1 την έχει αναλάβει την παραγωγή η ΕΡΤ1 και την έχει δώσει στη Nova. Δηλαδή μας κοροϊδεύουν.»

Estrella
Minetta top plus
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/blentcoffee

Rabona ad