legea hor

Βαρύγδουπες δηλώσεις από Παναγόπουλο εναντίον Πλατανιά

Πλατανιάς | 1 Μαρτίου 2019, 16:00

Με δήλωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του Γιώργου Παναγοπούλου, ο μέχρι πρότινος συνεργάτης της ΠΑΕ Πλατανιάς φέρνει στην επιφάνεια την σχέση που έχει, πλέον, με τη χανιώτικη ομάδα, προχωρώντας σε σειρά αποκαλύψεων.

planakis

Οπως αποδεικνύεται η σχέση ανάμεσα στις δύο πλευρές, παρότι ο Πλατανιάς πρόσφατα είχε διαψεύσει κατηγορηματικά ότι είχε διακοπεί, δεν υφίσταται και μάλιστα ο κ. Παναγόπουλος που ήταν ο νομικός εκπρόσωπος της ομάδας όλους αυτούς τους μήνες, εμμέσως πλην σαφώς χαρακτηρίζει ως αχάριστο τον πρόεδρο του Πλατανιά.

Ο κ. Παναγόπουλος εξηγεί το νομικό έργο που πρόσφερε κατά την κρίση του στην ομάδα, κάνοντας γνωστά, ποσά, τα οποία ο Πλατανιάς κέρδισε -πάντα σύμφωνα με τον ίδιο- τα οποία αποδίδει σε δικές του ενέργειες. Πρόκειται για 70.000 ευρώ από την υπόθεση Ενσικουλού και Ατρομήτου, 30.000 ευρώ από την Επιτροπή Δεοντολογίας, τονίζει πως εισπράχθηκαν από την Σούπερ Λιγκ περίπου 70.000 ευρώ από ξεχασμένο Φ.Π.Α., ενώ σημειώνει ότι έχουν εξασφαλιστεί άλλες 500.000 ευρώ «από τα εξαφανισμένα και ουσιαστικά μονομερώς διαγραμμένα τηλεοπτικά δικαιώματα των δύο προηγούμενων ετών», όπως σημειώνει. «Αρκεί να αναφέρω ότι σ’ αυτούς τους εννέα περίπου μήνες που άντεξε η συνεργασία μας, κεδήθηκε, μέσω των δικαστικών διαδικασιών που πρόλαβα να διεκπεραιώσω, αρκετός χρόνος και χρήμα για να αναβιώσει αγωνιστικά και οικονομικά η ομάδα, με αποτέλεσμα από το φάσμα της διάλυσης να βρεθεί πρωταγωνίστρια και εκ των φαβορί για άνοδο στην Σούπερ Λιγκ», υπογραμμίζει ο γνωστός νομικός. 

Η ουσία είναι ότι οι δύο πλευρές καταφεύγουν στα δικαστήρια, με τον κ. Παναγόπουλο να κάνει γνωστό, όπως σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι είναι «μαθημένα τα βουνά στα χιόνια»…

Ολόκληρη δήλωση από τον κύριο Παναγόπουλο είναι η εξής

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ATHLOS- ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, όσον αφορά την σχέση μου με την ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ και τα όσα γράφτηκαν στον Τύπο, δηλώνω τα εξής:

Όντως εδώ και δέκα ημέρες είχα υποβάλλει την παραίτησή μου στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ κ. ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΗ, δίνοντας συγχρόνως μια προθεσμία για την τήρηση των συμφωνηθεντων, προκειμένου να προβώ στην ανάκλησή της.

Όμως παρότι πέρασε άπρακτη η σχετική προθεσμία, μετά την διαρροή στον τύπο της παραίτησής μου και προκειμένου να εξαντληθούν τα περιθώρια παράτασης της συνεργασίας μας, αποδέχθηκα την προσωπική παράκληση του β’ Αντιπροέδρου και Τεχνικού Διευθυντή της ΠΑΕ κ. ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ, ο οποίος και είχε εισηγηθεί την πρόσληψή μου ως νομικού συμβούλου της ΠΑΕ κι ανακάλεσα την παραίτησή μου προσωρινά μέχρι την Δευτέρα 25.2.2019 μετά την προσωπική του εγγύηση ότι θα πείσει τον πρόεδρο για να λυθεί το θέμα μου και να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

Δυστυχώς όμως δεν έλαβα καμία απάντηση κι αναγκάστηκα όχι μόνο να επανυποβάλλω οριστικά κι αμετάκλητα την παραίτησή μου αλλά, και να αποστείλω εξώδικη δήλωση, ζητώντας την τήρηση των συμφωνηθέντων μέχρι και την Παρασκευή 1.3.2019.

Όμως προς μεγάλη μου έκπληξη η ΠΑΕ αντί να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή μου, επέλεξε να μου αποστείλει ένα ανάξιο λόγου και παντελώς στερούμενο ηθικής και νομικής βασιμότητας έγγραφο με το οποίο μου γνωστοποίησε επίσημα ότι αμφισβητεί την συμφωνία και διακόπτει την μεταξύ μας συνεργασία.

Πραγματικά θλίβομαι για το μέγεθος της αχαριστίας και της θρασύτητας που χαρακτηρίζει δυστυχώς την πλειοψηφία των παραγόντων του υποτιθέμενου Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου μας, απέναντι ακόμα και σε έναν άνθρωπο που όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ της FOOTBALL LEAGUE γνωρίζουν τι προσέφερε στην ομάδα και ο οποίος άλλωστε όχι μόνο τους είχε προειδοποιήσει από την αρχή της συνεργασίας για την πιστή τήρηση των ηθικών, νομικών και οικονομικών όρων της συνεργασίας αλλά και τους είχε συγχωρήσει, ίσως βλακωδώς, για τα… φάουλ που διέπραξε ο συστηματικά κρυπτόμενος ιδιοκτήτης με τον τότε συνεργάτη του κατά τις εκλογές της FOOTBALL LEAGUE,

Ως επαγγελματίας δικηγόρος αθλητικού δικαίου, έχω κάθε δικαίωμα να αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένος από το νομικό έργο που προσέφερα σε μία ακόμα προβληματική ΠΑΕ. Συγκεκριμένα αρκεί να αναφέρω ότι σ’ αυτούς τους εννέα περίπου μήνες που άντεξε η συνεργασία μας, ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ, μέσω των δικαστικών διαδικασιών που πρόλαβα να διεκπεραιώσω, αρκετός χρόνος και χρήμα για να αναβιώσει αγωνιστικά και οικονομικά η ομάδα, με αποτέλεσμα από το φάσμα της διάλυσης να βρεθεί πρωταγωνίστρια και εκ των φαβορί για άνοδο στην SUPER LEAGUE.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι πέραν της κερδισμένης και στους 2 βαθμούς υπόθεσης της ένστασης της ΠΑΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ, ο πρόεδρος γλύτωσε από την Επιτροπή Δεοντολογίας πρόστιμο 30.000 ευρώ, από την υπόθεση κατά ΕΝΣΙΚΟΥΛΟΥ και ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ 70.000 ευρώ, απέφυγε πλήθος αφαιρετέων βαθμών από πάμπολλες υποθέσεις χρεών ενώπιον Ελληνικών και Διεθνών οργάνων, εισπράχθηκαν από την SUPER League περίπου 70.000 ευρώ από ξεχασμένο ΦΠΑ κι έχουν εξασφαλιστεί περίπου 500.000 από τα εξαφανισμένα και ουσιαστικά μονομερώς διαγραμμένα τηλεοπτικά δικαιώματα των δύο προηγούμενων αγωνιστικών περιόδων.

Αντί λοιπόν να αντιδικήσω εκ νέου προσεχώς για λογαριασμό της ΠΑΕ με την Super League, η ΠΑΕ για άγνωστους λόγους της ιδιοκτησίας της επέλεξε να βρεθεί σύντομα αντίδικός μου στα πολιτικά δικαστήρια της Αθήνας, όπου θα ενάγω μαζί με την ΠΑΕ και τα σύμφωνα με το νόμο αλληλεγγύως και εις ολόκληρον συνυπεύθυνα φυσικά πρόσωπα. Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια…

Εύχομαι στον φίλο Γιάννη Τάτση, στους παίκτες και στον δημιουργό αυτής της ομάδας Βασίλη Αμανατίδη, να μην βρεθούν στην δική μου θέση ως εργαζόμενοι και φυσικά με όλη μου την καρδιά,

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ SUPER LEAGUE!

Γιώργος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ».

karta antonis garden