“Αυτός” είναι ο Σιμόν – Οι “ομοιότητες” με Λέο (video)

Χανιά | 22 Ιουλ 2018, 15:11

Ο Ζερόμ Σιμόν έρχεται στον ΑΟΧ/Κισσαμικό με σκοπό να εξελιχθεί σε "λαβράκι" για την ομάδα, όπως την περασμένη σεζόν ο Ζαν Μπατίστ Λέο.

Αναφέρουμε την περίπτωση του Λέο, όχι μόνο γιατί είναι από την ίδια χώρα (Γαλλία) και έχουν τους ίδιους εκπρόσωπους στην Ελλάδα (Αντώνη Ρίκκα, Νίκο Βαγιωνάκη), αλλά και επειδή παρουσιάζει κι άλλες ομοιότητες.

Πέρσι το καλοκαίρι με τον ερχομό του Λέο στα Χανιά υπήρξε… διστακτικότητα αναφορικά με το πώς θα εξελιχθεί αυτή η μεταγραφή, αφού μπορεί να γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά σε μία γνωστή στη Γαλλία ομάδα (Σοσό), αλλά με τη δεύτερη ομάδα της διακρινόταν στις κατηγορίες National 2 και National 3, που είναι ερασιτεχνικές και χαμηλά στην κατάταξη του γαλλικού ποδοσφαίρου (4η και 5η αντίστοιχα).

Έτσι και ο Σιμόν ξεχώριζε στις ομάδες που αγωνίστηκε στις κατηγορίες Division 1 και 2 του Βελγίου, που μπορεί να είναι ερασιτεχνικές (3η και 4η τη τάξει στο βελγικό ποδόσφαιρο, αντίστοιχα), αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το επίπεδο δεν είναι καλό ή ότι έχει ομοιότητες με τις αντίστοιχες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Τη σεζόν 2015-16 με τη Βιρτόν στην
Division 1B είχε 23 συμμετοχές με 1 γκολ (έπαιξε και σε 2 ματς του Κυπέλλου), την επόμενη χρονιά στην Division 1 Amateur 27 συμμετοχές (οι 25 ως βασικός) με 3 γκολ, ενώ στη Μολενμπέκ από τον Ιανουάριο και μετά πέτυχε 3 γκολ σε 10 ματς, βάζοντας το δικό του… λιθαράκι για την άνοδο από την Division 2.

Ο “καθρέπτης” για τον κάθε ποδοσφαιριστή είναι το γήπεδο, αλλά μέχρι να έρθει η στιγμή για τα πρώτα συμπεράσματα από τον Σιμόν πάρτε μία “γεύση” από το παρακάτω βίντεο με πλάνα από την καριέρα του στο Βέλγιο:

Estrella
Minetta Car Pack
/psiloritischania

Rabona ad