Αυγενάκης: Οι διακοπές πρωταθλημάτων είναι ακραίες λύσεις

Super League 2 5 Οκτωβρίου 2019, 15:33

Ως «ακραίες λύσεις που φέρνουν ακραία αποτελέσματα» χαρακτηρίζει τις διακοπές πρωταθλημάτων και τις αναβολές αγώνων ο υφυπουργός αθλητισμού συμπληρώνοντας ότι «η ΕΡΤ δεν μπορεί να τρέφει το ποδόσφαιρο».

/Bella Pizza

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην εφημερίδα “Τα Νέα” το Σάββατο (05/10) ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Για το θέμα των τηλεοπτικών και τη διακοπή του πρωταθλήματος της Super League 2 είπε:

«Η φασαρία για τα τηλεοπτικά συμβόλαια πρέπει να έχει ως βασική συνθήκη ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να τρέφει το ποδόσφαιρο και θα ήταν αδιανόητο να δοθούν 63 εκατομμύρια ευρώ, αντιθέτως απαιτείται εξορθολογισμός ώστε να καλυφθούν και άλλα σπορ. Η κουβέντα που λέω στους βαρόνους του ελληνικού αθλητισμού είναι… σταματήστε τον χαρτοπόλεμο και μην πυροβολείται τα πόδια σας!

Οι διακοπές πρωταθλημάτων και οι ματαιώσεις αγώνων είναι ακραίες λύσεις που φέρνουν ακραία αποτελέσματα, αλλά εγώ είμαι υπέρ της συναίνεσης και των συγκλίσεων. Ένα μελλοντικό στοίχημα είναι να ξαναφέρουμε στην Ελλάδα μεγάλες διοργανώσεις, διότι κάποια στιγμή πιάσαμε πάτο.»

Επίσης μίλησε για…

Τα κρίσιμα ζητήματα του ελληνικού αθλητισμού: «Η πιο καυτή πατάτα που έπιασα στα χέρια μου είναι μακράν η αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και η ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε ως μοχλό ανάπτυξης την αθλητική βιομηχανία που τη θεωρούσαμε ως ταμπού.

Με πιάνουν τα γέλια όταν… με βάζουν στο όχημα κάποιας από τις μεγάλες ομάδες. Η μετάκληση των ξένων διαιτητών επίσης δεν με ενοχλεί, εφόσον παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια, με τον όρο να μην πυροδοτούν την ατμόσφαιρα οι παράγοντες και τα οπαδικά ΜΜΕ.

Ο VAR δεν είναι βαρίδι, ίσα ίσα αποτελεί ένα καλό εργαλείο, εφόσον λειτουργεί σωστά. Οι ελεύθερες μετακινήσεις των οπαδών αποτελούν έναν βασικό στόχο, αλλά έχουμε μπόλικη δουλειά ακόμη κυρίως σε ότι αφορά τις λέσχες φιλάθλων.»

Την πρώτη του επαφή με τον αθλητισμό: «Ο πατέρας μου ήταν εκείνος που με πήρε από το χέρι και με πρωτοπήγε στο Γεντί Κουλέ για να δούμε τον ΟΦΗ κόντρα στον Παναθηναϊκό, όταν ακόμη ήταν αδελφά σωματεία, και από τότε κόλλησα με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Μεγάλωσα με τον ΟΦΗ και χαίρομαι με τη φετινή πορεία του και για τους ανθρώπους που ασχολούνται με την ομάδα και τους γνωρίζω εδώ και χρόνια. Θαυμάζω τον Ευγένιο Γκέραρντ, ενώ θαύμαζα ανέκαθεν τον Αργύρη Καμπούρη.»

Τα έργα του τις πρώτες μέρες στην κυβέρνηση: «Έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ στην υπόθεση του σχεδίου νόμου και του νέου αθλητικού νομοσχεδίου. Επίσης δημιουργήσαμε έναν κουμπαρά 100.000.000 ευρώ, με στόχο τη νομιμοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών, “τρέχουμε” σε συνεργασία με τους δήμους το πρόγραμμα Φιλόδημος 2, αλλάξαμε όλη τη δομή λειτουργίας του ΕΣΚΑΝ, που το πήραμε από τον βούρκο και τον μετεξελίξαμε σε σύγχρονο οργανισμό, διεκπεραιώσαμε τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, ετοιμάζουμε το αθλητικό κέντρο ΑμεΑ που θα στεγασθεί στη Ραφήνα ή στην Κηφισιά, ανακαινίζουμε σπίτια του στίβου και του βόλεϊ στην Παιανία.»

Estrella
Minetta top plus
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/blentcoffee

Rabona ad