Από 2 έως 8 Μαΐου τα μπαράζ ΝΟΧ-Πανιωνίου για μια θέση στον “ήλιο” της Α1

Πόλο 24 Απριλίου 2018, 17:06

Από τις 2 έως τις 8 Μαΐου κι αφού την Τετάρτη (25/4) θα έχει ολοκληρωθεί η κανονική φάση του πρωταθλήματος με τη διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής, θα πραγματοποιηθούν για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων οι αγώνες των πλέι άουτ απέναντι στον Πανιώνιο.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία ανακοίνωσε, λοιπόν, το πρόγραμμα και αυτή τη στιγμή μπορεί να μην έχει ξεκαθαρίσει 100% ότι ο ΝΟΧ θα παίξει απέναντι στον Πανιώνιο για την παραμονή του στην Α1, ωστόσο αυτό μπορεί να θεωρείται βέβαιο κατά… 99%, αφού μόνο με ένα θαύμα θα ανατραπούν τα πράγματα στους αγώνες της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι για να τερματίσει ο ΝΟΧ στην 9η θέση, άρα να παίξει απέναντι στον ΟΦΗ θα πρέπει να κερδίσει εκτός έδρας τον Εθνικό και παράλληλα ο ΠΑΟΚ να χάσει μέσα στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης από το Π. Φάληρο.

Ετσι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι μάχες μεταξύ του 10ου ΝΟΧ και του 11ου Πανιωνίου για μια θέση στον “ήλιο” της Α1 δεν μπορούν ν’ αποτραπούν, οπότε σιγά σιγά η χανιώτικη ομάδα προσπαθεί να προγραμματιστεί, μετά μάλιστα και τη σχετική ανακοίνωση για τις ημερομηνίες που θα γίνουν τα παιχνίδια. Το πρώτο αναμένεται να γίνει στην έδρα του ΝΟΧ, την Τετάρτη 2 Μαΐου ενώ μετά η σειρά θα ακολουθήσει στις 4, στις 6 και στις 8 Μαΐου. Ουσιαστικά, δεν μπορούν να γίνουν περισσότερα από τέσσερα παιχνίδια, αφού η σειρά θα ξεκινήσει με 1-0 για τον Πανιώνιο λόγω της μίας νίκης που έχει ήδη μέσα στη σεζόν και η οποία μεταφέρεται στα πλέι άουτ.

Το άλλο ματς των μπαράζ, που είναι στο 1-1 για ΠΑΟΚ και ΟΦΗ θα γίνουν στις αντίστοιχες ημερομηνίες, με τον “Δικέφαλο” του Βορρά να δείχνει ότι έχει ένα σχετικό πλεονέκτημα, αφού στην κανονική περίοδο αποδείχτηκε καλύτερη ομάδα. 

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, εάν ο ΝΟΧ παραμείνει αντί του Πανιωνίου στην Α1 και αντίστοιχα ο νικητής από τη σειρά ΠΑΟΚ-ΟΦΗ, θα κληθούν να παίξουν μεταξύ τους σε νοκ-άουτ ματς στις 19 Μαΐου για την 9η θέση της βαθμολογίας, ενώ αντίστοιχα οι ηττημένες ομάδα, που υποβιβάζονται στην Α2 θα παίξουν επίσης μεταξύ τους για την 11η θέση.

ΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ

Για τη μάχη του τίτλου στην Α1, η πρώτη φάση των πλέι οφ θα διεξαχθεί στις 2, 4 και 6 Μαΐου, μεταξύ:

• 3ου-6ου
• 4ου-5ου

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι ομάδες που θα πετύχουν δύο νίκες, προκρίνονται στα ημιτελικά (β’ φάση) όπου και θα συναντήσουν αντίστοιχα τον 2ο (Βουλιαγμένη) και τον 1ο (Ολυμπιακό) της κανονικής περιόδου. Οι ηττημένες ομάδες της α’ φάσης, θα παίξουν μεταξύ τους (ένας αγώνας) για την 5η θέση.

Η β’ φάση είναι προγραμματισμένη για τις 15, 17 και 19 Μαΐου (στις 2 νίκες) και η γ’ φάση για τις 22, 24, 26, 29 και 31 Μαΐου (στις 3 νίκες για την 1η θέση και στις 2 νίκες για την 3η θέση).

karta antonis garden