Απίστευτος Παπαστάμος στο Ελσίνκι! 2ος στην Ευρώπη με τρομερό πανελλήνιο ρεκόρ!

Κολύμβηση | 8 Ιουλ 2018, 17:54

Μια μεγάλη επιτυχία γιορτάζει ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων, ο χανιώτικος και ο ελληνικός αθλητισμός κατ' επέκταση, καθώς ο Απόστολος Παπαστάμος χάρη σε μια εντυπωσιακή επίδοση στα 400μ. μικτή κατάφερε να σφραγίσει τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κολύμβησης που διεξάγεται στο Ελσίνκι!

Ο Χανιώτης πρωταθλητής χάρη σε μια εντυπωσιακή κούρσα, κατάφερε να κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ. μικτή, σημειώνοντας χρόνο 4:17.44. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χρόνο που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο κατάφερε να “κατεβάσει” κατά… τρία σχεδόν δευτερόλεπτα, μιας και ο προηγούμενος χρόνος ήταν 4:20.02, τον οποίο είχε πετύχει στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Γυμνασιάδας που είχε διεξαχθεί πριν από μερικούς μήνες στο Μαρόκο!

Ο Παπαστάμος θα μπορούσε να έχει στεφθεί ακόμα και πρωταθλητής Ευρώπης, χάνοντας το χρυσό μετάλλιο στις λεπτομέρειες από τον Ρώσο, Μαξίμ Στούπιν, που αναδείχτηκε πρώτος με 4:16.79. Οσον αφορά την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, αυτό κατέληξε στον Βρετάνο, Ντιν Τόμας με 4:18.07.

Ο Παπαστάμος επιβεβαιώνει έτσι ότι το αγώνισμα των 400μ. μικτή είναι το “καλό” του αγώνισμα σε σχέση τουλάχιστον με τα 200μ. μικτή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων βελτίωσε σημαντικά το χρόνο του σε σχέση με τον πρωινό ημιτελικό, κολυμπώντας σε 4:20.80. Ουσιαστικά, ο Παπαστάμος προκρίθηκε με το δεύτερο καλύτερο χρόνο στον τελικό, πίσω από τον τελικό νικητή, Μαξίμ Στούπιν που στον ημιτελικό είχε 4:20.67.

karta antonis garden

Rabona ad