«Ανοδος δύο ομάδων η σωστή και δίκαιη απόφαση»

Χανιά | 17 Αυγούστου 2018, 16:18

Ξεκαθαρίζει τη θέση του ο ΑΟΧ/Κισσαμικός για το θέμα της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ και ειδικότερα των αριθμό αυτών που θα έχουν αυτή τη δυνατότητα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση ότι εκφράζει την πίστη του ότι, «θα παρθεί η σωστή και δίκαιη απόφαση για άνοδο δύο ομάδων».

Ετσι, και ο ΑΟΧ/Κισσαμικός από την πλευρά του γνωστοποιεί ουσιαστικά τις προθέσεις του, δείχνοντας ότι δεν τον καλύπτει ούτε συμφωνεί να ανέβει μονάχα μία ομάδα από τη Φούτμπολ Λιγκ στη Σούπερ Λιγκ, παρότι για το θέμα αυτό είχε κάνει αναφορά, στο πλαίσιο της επίσημης πρώτης προπόνησης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Αντώνης Ροκάκης, μετά από σχετική ερώτηση που του είχε γίνει. Τότε, χαρακτηριστικά, είχε πει ο κ. Ροκάκης τα εξής: «Είναι μια καλή πρόκληση για μας! Το ότι έγινε πρόταση να ανέβει μόνο μία ομάδα, το γνωρίζουμε πολύ καλά. Αλλωστε, όλες τις κατηγορίες που έχουμε ανέβει, το έχουμε κάνει σαν πρωταθλητές».

Από εκεί και πέρα πάντως, η ΠΑΕ ξεκαθαρίζει τη θέση της όπως άλλωστε επισημαίνεται και στην παρακάτω ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΟ Χανιά-Κισσαμικός εκφράζει την πίστη της ότι θα πρυτανεύσει η λογική αναφορικά με τις θέσεις ανόδου από τη Football League στη Super League και θα παρθεί η σωστή και δίκαιη απόφαση για άνοδο δύο ομάδων.

Όταν γίνεται λόγος για «βιώσιμο ποδόσφαιρο» τότε θα πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη προσοχή στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας. Ένα πρωτάθλημα που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους αρκετές υγιείς ομάδες – ανάμεσα στις οποίες κατά γενική ομολογία και η δική μας – και σοβαροί επιχειρηματίες που θυσιάζουν χρόνο, χρήμα και κόπο για να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο και να δώσουν άλλη αίγλη σε μία κατηγορία που τα προηγούμενα χρόνια είχε χάσει την αξιοπιστία της. 

Το σενάριο με την άνοδο μόνο μιας ομάδας – αν επιβεβαιωθεί – όχι μόνο θα οδηγήσει στην απαξίωση του πρωταθλήματος αλλά και θα απομακρύνει από τον χώρο τους σοβαρούς επενδυτές που θέλησαν να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο και να βοηθήσουν στην αναβάθμισή του. Με μαθηματική ακρίβεια, δηλαδή, η κατηγορία – που “τροφοδοτεί” με παίκτες αρκετές ομάδες της Super League – θα οδεύει προς τη διάλυσή της.

Ας ελπίσουμε οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου να πάρουν – έστω και την ύστατη ώρα – την απόφαση που πρέπει.

Estrella
Minetta Car Pack
/blentcoffee

Rabona ad