Αμανατίδης σε Λεουτσάκο: Σεβάσου τις αποφάσεις των ΠΑΕ

Πλατανιάς | 10 Οκτωβρίου 2018, 21:17

Κριτική για μία ακόμα φορά στον πρόεδρο της Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδα Λεουτσάκο, ασκεί ο τεχνικός διευθυντής του Πλατανιά, Βασίλης Αμανατίδης. Μεταξύ άλλων, τον καλεί να σεβαστεί τις αποφάσεις των ΠΑΕ, όπως αυτές προέκυψαν μετά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ.

Ο κ. Αμανατίδης εκτιμά ότι η έναρξη της Φούτμπολ Λιγκ έχει παραπεμφθεί στις… ελληνικές καλένδες, αναφέροντας μία σειρά από λόγους που καταφεύγει σε αυτή την κρίση, καθώς -κατά τον ίδιο- μια σειρά από κινήσεις του κ. Λεουτσάκου και η ασυνεννοησία που υπάρχει, ειδικότερα, με τον υφυπουργό για τη συνάντηση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί μαζί του, τον κάνουν να καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα.

«Καλούμε τον πρόεδρο της Football League να τοποθετηθεί άμεσα και δημόσια για το τι τελικά ισχύει, πότε αναμένεται να γίνει το ραντεβού με τον κ. Βασιλειάδη και το ποιοι θα παραστούν σε αυτό. Θέλουμε, τέλος, να του υπενθυμίσουμε ότι πρωταγωνιστές στο πρωτάθλημα είναι οι ομάδες και πως τις αποφάσεις που λαμβάνονται συνολικά από τις ΠΑΕ, οφείλει να τις τηρεί μέχρι κεραίας», είναι κάποιες από τις αναφορές από τον Βασίλη Αμανατίδη προς τον επικεφαλής του ΔΣ της Φούτμπολ Λιγκ.

Αναλυτικότερα η γραπτή δήλωση από τον τεχνικό διευθυντή του Πλατανιά είναι η εξής:

«Στο τελευταίο ΔΣ της Football League, κατά πλειοψηφία οι ΠΑΕ, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη διεξαγωγή της κλήρωσης του νέου πρωταθλήματος, χωρίς όμως να οριστεί η έναρξη του.

Αυτό διότι ακόμα και τώρα δεν έχει υπάρξει οριστική συμφωνία για την εύρεση τηλεοπτικής στέγης για τις ομάδες. Η μοναδική πρόταση που έχει κατατεθεί είναι αυτή της ΕΡΤ, η οποία είναι της τάξεως του 1,8 εκατ. ευρώ και αφορά 900.000 ευρώ μετρητά και άλλα τόσα παραχώρηση τηλεοπτικού χρόνου για τις ΠΑΕ. Πρόταση που αναρτήθηκε και στη diavgeia.gov.gr και δεν αποτελεί κρατικό μυστικό.

Παράλληλα, όπως μεταφέρθηκε από τον πρόεδρο της Λίγκας κ.Λεωνίδα Λεουτσάκο στους εκπροσώπους των ΠΑΕ, θα γίνει προσπάθεια από τον Υφυπουργού Αθλητισμού, κ.Γιώργο Βασιλειάδη, ώστε να βρεθεί και χορηγός για το πρωτάθλημα, προκειμένου αυτό να ξεκινήσει, έστω με καθυστέρηση το τελευταίο 10ημερο του Οκτωβρίου.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής που αποτελείται από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ, Πλατανιάς, Δόξα Δράμας, ΑΟΤ, Ηρακλής και ΑΟΧ/Κισσαμικός προκριμένου να συναντηθεί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ.Γιώργο Βασιλειάδη, ώστε να συζητήσουν τα δύο αυτά θέματα.

Από την Τρίτη το βράδυ δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο ανέφεραν ότι η συνάντηση του κ.Βασιλειάδη με την Λίγκα και τους εκπροσώπους των ΠΑΕ, θα πραγματοποιούταν σήμερα (10/10), κάτι το οποίο ανέφερε δημόσια ο ίδιος ο υφυπουργός, ο οποίος επικαλέστηκε μάλιστα για την καθυστέρηση του ραντεβού, φόρτο εργασίας.

Με βάση όλα τα παραπάνω επικοινωνήσαμε αργά την Τρίτη με τον κ.Λεουτσάκο προκειμένου να πληροφορηθούμε τι ακριβώς ισχύει.

Ο πρόεδρος της Λίγκας τόνισε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για το πότε θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού με τον κ.Βασιλειάδη.

Σε νεώτερη επικοινωνία σήμερα (10/10) επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κάποιο οριστικοποιημένο ραντεβού, ενώ μετέφερε και την επιθυμία του κ.Βασιλειάδη να δει μόνο ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και όχι την 5μελή επιτροπή, όπως αυτή είχε οριστεί.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε εδώ ότι στη συνάντηση αυτή, όποτε τελικά πραγματοποιηθεί, ο πρόεδρος της Λίγκας, κ.Λεουτσάκος, δεν έχει εξουσιοδοτηθεί να παραβρεθεί μόνος του, αλλά θα πρέπει να βρίσκονται και εκπρόσωποι των ΠΑΕ.

Καλούμε τον πρόεδρο της Football League να τοποθετηθεί άμεσα και δημόσια για το τι τελικά ισχύει, πότε αναμένεται να γίνει το ραντεβού με τον κ.Βασιλειάδη και το ποιοι θα παραστούν σε αυτό.

Θέλουμε, τέλος, να του υπενθυμίσουμε ότι πρωταγωνιστές στο πρωτάθλημα είναι οι ομάδες και πως τις αποφάσεις που λαμβάνονται συνολικά από τις ΠΑΕ, οφείλει να τις τηρεί μέχρι κεραίας.

Ως εκ τούτου μέχρι αυτή τη στιγμή η έναρξη του πρωταθλήματος της Football League, έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες.

ΥΓ. Αναφορικά με το πρόβλημα που δημιουγήθηκε με τον πρώην τεχνικό μας, κ.Κάμπος, πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχουν ορισμένοι -τόσο στο Πάρκο Γουδή, όσο και στη Θεμιστοκλέους- που αμφισβητούν τα όσα αναφέρουμε για το πτυχίο του. Ο φάκελος με όλα τα στοιχεία και φυσικά το δίπλωμα που καταθέσαμε στην Ομοσπονδία, παρουσία του τεχνικού διευθυντή, κ. Βασίλη Αμανατίδη και του δικηγόρου της ΠΑΕ, κ. Γ. Παναγόπουλου, είναι στη διάθεση τους».

Estrella
Auto KCS

Rabona ad