Αλλαγές στήριξης και βελτίωσης

ΕΚΑΣΚ | 29 Αυγούστου 2018, 16:40

Οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚ έβαλαν τις ομάδες στους ρυθμούς της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η διοργανώτρια αρχή, μάλιστα, προχώρησε σε ορισμένες αλλαγές με στόχο τη στήριξη στα σωματεία, αλλά και στη βελτίωση του θεάματος. Υπήρξε, έτσι, τροποποίηση του άρθρου 6 και η Ένωση θα είναι εκείνη που θ’ αναλάβει την πληρωμή όλων των παράβολων, στα πρωταθλήματά της, για την πληρωμή των μετακινήσεων, ημεραργιών των διαιτητών και κριτών, μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ.

Μέχρι και την περασμένη περίοδο αυτή η οικονομική υποχρέωση βάραινε τους συλλόγους. Από’ κει και πέρα, στους Άνδρες, που τα ματς θα γίνονται πλέον Σάββατο και η σεζόν αρχίζει στις 13 Οκτωβρίου, στους τελικούς, όπου ο τίτλος θα κρίνεται στις 3 νίκες, δε θα υπολογίζονται τα ματς της α’ φάσης. Στα ημιτελικά, αντίθετα, τα αποτελέσματα θα συνεχίζουν να μεταφέρονται.

Όλες οι ομάδες, επίσης, στο ανδρικό οφείλουν να  έχουν στη 12άδα τους τουλάχιστον δύο αθλητές κάτω των 20 ετών (δηλαδή γεννηθέντες το 1998 και νεότεροι) και δύο αθλητές κάτω των 22 ετών (γεννηθέντες το  1996 και νεότεροι). Θα πρέπει, εξάλλου, υποχρεωτικά να υπάρχει στην πεντάδα τουλάχιστον ένας απ’ αυτούς στα τρία πρώτα δεκάλεπτα της αναμέτρησης.

Στην κατηγορία Εφήβων, το τζάμπολ ορίστηκε στις 16/9 και οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου θ’ αναμετρηθούν στο Final4 για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Στους Παίδες, τώρα, η δράση αρχίζει, επίσης, στις 16/9. Το γυναικείο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου, ενώ η πρεμιέρα για τις Νεανίδες ορίστηκε στις 6 Οκτωβρίου. Οι αγώνες των Κορασίδων, τέλος, θα ξεκινήσουν στις 14 Οκτωβρίου.  

karta antonis garden
zgas

Rabona ad