Άρης Λυχναράς: Επόμενη κίνηση να κατατεθούν τα δελτία στην ΕΠΟ

Χανιά | 9 Οκτωβρίου 2019, 16:48

Δεν υπάρχει επί του παρόντος κάποια ενημέρωση για το πότε θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 σύμφωνα τον Γ' αντιπρόεδρο και νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ Χανιά, Άρη Λυχναρά.

/Bella Pizza

Ο Άρης Λυχναράς παραχώρησε συνέντευξη στην αθλητική ιστοσελίδα SDNA σχετικά με τα θέματα που ταλανίζουν το δεύτερο τη τάξει Εθνικό πρωτάθλημα. Αναλυτικά όσα δήλωσε…

Για την αναστολή του πρωταθλήματος: «Αυτό που γράψαμε στην ανακοίνωση που βγήκε, αλλά και στην επιστολή που στείλαμε είναι ότι εμείς οι ομάδες της Β΄Εθνικής υποχρεωθήκαμε από τον καινούριο νόμο να γίνει με νέο νομικό πρόσωπο η Super League 2 και να λειτουργήσουμε όπως θέλει αυτός.

Εμείς δεν είχαμε καμία όρεξη ούτε ιδέα. Αυτό έγινε. Μέσα στον νόμο αυτό που έγινε μας είπαν ότι θα πάρουμε και ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, το οποίο και αναφέρεται σε αυτόν. Όλες οι ΠΑΕ κάναμε σχεδιασμό με βάση τις 850.000 που θα παίρναμε.

Όταν κάνεις τέτοιο σχεδιασμό σε παίκτες, προπονητές, υποδομές, φυτώρια, γήπεδα και ξαφνικά μας λένε ότι θα πάρουμε το 1/4 από αυτά αρχικά και στην συνέχεια το 1/3 δεν ανταποκρίνεται σε αυτό στο οποίο σε υπέβαλαν να κάνεις.

Είναι μια ανακολουθία της πολιτείας, αυτά τα οποία αποφάσισε και ανάγκασε τις ομάδες άσχετα αν αυτές είναι ΠΑΕ. Η απόφαση αυτή δεν είναι για αντεκδίκηση. Δεν βγαίνουμε οικονομικά. Αυτό λέμε. Πρόθεση μας είναι να προχωρήσει.»

Για το εάν η απόφαση αυτή είναι μια πίεση προς την ΕΡΤ: «Δεν είναι θέμα πίεσης, οι ομάδες δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτά τα οποία προχώρησαν. Δεν ανταποκρίνεται η πραγματικότητα αυτή, που καλούνται να την κάνουν για οκτώ μήνες δεν βγαίνει… Η επόμενη κίνηση εάν συνεχιστεί αυτό και δεν βρεθεί κάτι είναι να κατατεθούν τα δελτία στην ΕΠΟ.»

Για το εάν αυτή η μείωση οδηγεί επί της ουσίας τις ομάδες στην διάλυση: «Εγώ δεν μπορώ να πω διάλυση ή όχι, γιατί δεν ξέρω κάθε ομάδα τι σχεδιασμό έχει κάνει αυτή καθεαυτή. Σε κάποιους μπορεί να επαρκεί το χρηματικό ποσό που έχει. Σε κάποιους άλλους να μην επαρκεί, κάποιος μπορεί να έχει κάνει άλλο σχεδιασμό δεν το ξέρω αυτό. Αυτά είναι προσωπικά κάθε εταιρίας.»

Για το εάν πιστεύει ότι θα αλλάξει κάτι στην υπάρχουσα κατάσταση: «Και αυτό είναι άγνωστο. Εμείς είπαμε ότι πρέπει και η Πολιτεία και όλοι να το δουν αυτό με συμπάθεια, με αγάπη, με κατανόηση σε αυτό το νομοθέτημα που μας ενέπλεξαν και να κάνουν ότι μπορούν, με οποιοδήποτε τρόπο είτε αμέσως, είτε εμμέσως με κάποιες χορηγίες που μπορούν να μας δώσουν και να ανταπεξέλθει η κατηγορία στην διαδικασία αυτή να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα.»

Για το εάν έχει κάποια ενημέρωση σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος: «Όχι προς το παρόν δεν έχουμε κάτι τέτοιο.»

Για το πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί κοινό σημείο επαφής μεταξύ των δύο πλευρών: «Εγώ θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ εύκολο. Πάρα πολύ εύκολο. Αρκεί να υπάρχει θέληση. Η απόσταση η οικονομική και οτιδήποτε άλλο είναι πάρα πολύ κοντά. Είναι αμαρτία να μην αρχίσει και να μην το δουν από την κατεύθυνση αυτή, που το θέτουμε εμείς…»

Για το εάν η εξέλιξη αυτή επηρεάζει τον σχεδιασμό των ομάδων: «Μέχρι τώρα πιστεύω ότι δεν έχουμε πάει πολύ πίσω, αλλά είμαστε στο όριο. Δείξαμε την καλή θέληση όλες οι ομάδες και οι πρόεδροι, με το να γίνει η πρώτη αγωνιστική. Φροντίσαμε να είμαστε όσο μπορούμε πιο συνεπείς, αλλά δυστυχώς δεν είδαμε κάποια ανταπόκριση.»

Για το εάν έχει υπάρξει κάποια πρόταση για την παραγωγή των αγώνων: «Περιμένουμε οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν ότι προτάσεις έχουν προκειμένου να αξιολογήσουμε ποια είναι η καλύτερη.»

Estrella
Minetta top plus
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/blentcoffee

Rabona ad