Συνεντεύξεις

Ευθυμάκης για ΑΟΧ, Ν. Κατσιγιάννη και Αστέρα Χαλ.

Συνέντευξη στο athlitiko μιλώντας για τη δράση που έχει τα τελευταία χρόνια στο χανιώτικο ποδόσφαιρο παραχωρεί ο Παντελής Ευθυμάκης. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Αστέρα Χαλέπας αναφέρεται στο πέρασμα που είχε κατά καιρούς από τον Α.Ο. Χανιά, κάνοντας ειδική αναφορά στον Ν. Κατσιγιάννη.

Ο κ. Ευθυμάκης εξηγεί τι συνέβη εκείνη τη χρονιά όπου ο ΑΟΧ είχε την καλύτερη πορεία στην Ιστορία του, πλησιάζοντας μια ανάσα από την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Από εκεί και πέρα, αναφέρεται στην συνεργασία που έχει τώρα ο ΑΟΧ με τον Κισσαμικό, λέγοντας ότι «ήταν η πιο σωστή προσπάθεια και για τις δυο ομάδες και αυτό φάνηκε φέτος που έγιναν καλές κινήσεις γιατί ήρθαν νεαρά παιδιά και έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο».

Τέλος, ο κ. Ευθυμάκης μιλά για την ομάδα του, τον Αστέρα Χαλ., δίνοντας νεότερα για το γήπεδο που επιδιώκει ο ίδιος να φτιαχτεί στην Χαλέπα.

 

Είσαστε πολλά χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ποια είναι η εικόνα που έχετε σχηματίσει, τα συμπεράσματά σας;

Το ποδόσφαιρο είναι ένα μεράκι. Μικρός έπαιζα κι εγώ μπάλα, κάποια στιγμή στον Αστέρα Χαλέπας υπήρχε πρόβλημα, με φώναξαν να βοηθήσω και προσπάθησα από τότε να ξεκινήσω. Το ποδόσφαιρο ως ασχολία μου αρέσει και πίστευα πάντα ότι μπορούσα από την πλευρά μου να βάλω ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που γίνεται. Τότε δεν ήξερα βέβαια, αλλά τώρα μετά από 20 χρόνια που έχω γίνει "γνώστης" (γελάει) ξέρω περισσότερα πράγματα. Πιστεύω ότι στα Χανιά χρειάζεται μια μαζική κινητοποίηση, να βοηθήσουμε την ομάδα, αυτή που υπήρχε και αυτή που τώρα ξαναγίνεται κάτι και οι παράγοντες πρέπει να ασχοληθούν με τις Ακαδημίες, ο καθένας με την ομάδα του, αλλά να υπάρχει συνεργασία. Τα τελευταία χρόνια βλέπω ότι γίνεται κάτι καλό στα Χανιά.

Πώς αποφασίσατε να επιστρέψετε στη διοίκηση του Αστέρα Χαλ.;

Φέτος αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ λίγο παραπάνω γιατί η ομάδα χρειάζεται στήριξη. Είπαμε να βοηθήσουμε τις Ακαδημίες, αλλά ενώ ξεκινήσαμε 2-3 άνθρωποι, βοηθώντας από την πλευρά μου όσο μπορώ οικονομικά, αυτή η προσπάθεια δεν προχώρησε όσο θα θέλαμε. Εγιναν λάθη, δεν ήμασταν έτοιμοι. Φέραμε πολλούς καινούργιους παίκτες, ναι μεν κάναμε μια νέα ομάδα, αλλά ήταν λάθος γιατί έπρεπε πρώτα να "στήσουμε" την ομάδα. Θα το κάνουμε όμως τώρα. Εγιναν λάθη. Αναγκαστήκαμε ν’ αλλάξουμε την ομάδα, να φύγουν παιδιά, να έρθουν άλλα… Νομίζω ότι η φετινή χρονιά ήταν ένα μάθημα.

Ο στόχος την επόμενη χρονιά είναι να επιστρέψει η ομάδα στην Α’ κατηγορία;

Αυτός είναι ο στόχος, ναι. Να επιστρέψει. Και θα επιστρέψει. Δεν βιαζόμαστε όμως. Το πήρα απόφαση, ήταν λάθος αυτή η βιασύνη που δείξαμε φέτος. Δεν θα βιαστούμε. Πρέπει να οργανώσουμε πρώτα τα γήπεδα. Γίνεται μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση και γι’ αυτό αγωνίζομαι και βοηθάω, γιατί πιστεύω ότι το γήπεδο στη Χαλέπα θα γίνει. Υπάρχει ένας χώρος 12 στρέμματα πίσω από τα ΤΕΙ. Εχουμε κάνει τα σχέδια για ένα γήπεδο στο Δήμο. Ο άλλος χώρος θα γίνει πάρκο και θα χρησιμοποιείται για άλλες ανάγκες. Εχουμε πάρει από την Περιφέρεια το "ok". Περιμένουμε το Δήμο, που θεωρεί ότι το γήπεδο πρέπει να γίνει μικρότερο. Αυτό θα ‘ναι λάθος και το παλεύουμε ώστε να έχουμε το γήπεδό μας και να μπορέσουμε να δουλέψουμε καλύτερα, να μαζέψουμε τα παιδιά της Χαλέπας που έχουν "σκορπίσει" και με σωστούς προπονητές και χωρίς βιασύνη να φτιάξουμε κάτι καλό. Κάποια στιγμή -να έχουμε δύναμη- το γήπεδο θα γίνει.

Στο παρελθόν είχατε μία πολύ έντονη εμπλοκή με τα διοικητικά στον Α.Ο. Χανιά. Τι ακριβώς έχει γίνει;

Κατά καιρούς όταν χρειάστηκε η ομάδα βοήθεια προσπάθησα να την προσφέρω ανιδιοτελώς. Η τελευταία προσπάθεια που ήταν μαζί με τον Νίκο Κατσιγιάννη πιστεύω ότι ήταν σε σωστές βάσεις. Είχαμε κάνει ένα ωραίο πλάνο, το οποίο ήταν να πάρουμε μαζί τον Ερασιτέχνη και να τα οργανώσουμε έτσι όλα μαζί. Δυστυχώς, αυτά που είχα πει στον Νίκο κάποια στιγμή για κάποιους ανθρώπους… Ενώ η ομάδα είχε βάλει βάσεις και υπήρχε ένα καλό κλίμα, κάνοντας και μια καλή πορεία, κάπου εκεί δεν τα βρήκαμε, ας πούμε, με τον Νίκο.

Αυτή τη στιγμή έχετε καλές σχέσεις με τον κ. Κατσιγιάννη;

Πολύ καλές, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Απλώς αναγκάστηκα να μη συνεχίσω γιατί είδα άλλα πράγματα από αυτά που συζητούσαμε. Στον Ερασιτέχνη, δυστυχώς, δεν μπορούσα να κάνω δουλειά όταν ανέλαβα γιατί υπήρχαν άνθρωποι με τους οποίους είχα άλλη φιλοσοφία. Εκατσα, δεν έφυγα, ενώ άλλα περίμενα και άλλα είδα. Τελείωσε η χρονιά και σταμάτησα γιατί δεν άξιζε τον κόπο. Νομίζω ότι κι αυτό ήταν ένα μάθημα. Εκείνη τη χρονιά έγινε μια καλή πορεία.

Katsigiannis Efthimakis

Νίκος Κατσιγιάννης και Παντελής Ευθυμάκης. 

Εσείς φέρατε τον κ. Κατσιγιάννη στα Χανιά;

Ναι, εγώ τον έφερα. Απλώς, στα Χανιά υπάρχουν δυστυχώς πολλοί παράγοντες και άτομα "γύρω-γύρω" και άρχισαν διάφορα κακά. Δυστυχώς και ο Νίκος από την Αθήνα δεν έβλεπε κάποια πράγματα, τα είδε αργότερα, τα κατάλαβε αργότερα και έγιναν κάποια λάθη και ουσιαστικά η προσπάθεια αυτή έμεινε στη μέση.  

Το ξέρετε ότι εκείνη τη χρονιά η ομάδα διεκδίκησε μέχρι τέλους την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ...

Το ξέρω. Αυτός ήταν ο στόχος, να φτιάξουμε μια καλή ομάδα και να προσθέσουμε τον Δεκέμβρη κάποιους παίκτες που χρειάζονταν και ήρθαν. Εγινε μια καλή πορεία, ο κόσμος στάθηκε δίπλα, αλλά δυστυχώς και ο Νίκος Κατσιγιάννης απογοητεύτηκε με κάποια πράγματα που τα είδε αργότερα και κατάλαβε, ενώ ξοδεύτηκαν αρκετά χρήματα. Η προσπάθεια ήταν δύσκολη, με τον Νίκο να την προχωράει μόνος του την ομάδα. Γι’ αυτό νομίζω είδε κι ο ίδιος ότι έπρεπε να σταματήσει.

Ποια είναι η άποψή σας για τη συνεργασία Α.Ο. Χανιά - Κισσαμικού;

Γι’ αυτή τη συνεργασία νομίζω ότι δεν υπήρχε κι άλλος δρόμος. Ηταν η πιο σωστή προσπάθεια και για τις δυο ομάδες και αυτό φάνηκε φέτος που έγιναν καλές κινήσεις γιατί ήρθαν νεαρά παιδιά και έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο. Πήγα κι είδα αρκετούς αγώνες και τώρα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει γιατί αν πράγματι με την αναδιάρθρωση ανέβουν τα Χανιά, τότε θα πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια όλοι οι Χανιώτες. Αυτή η ομάδα θα πρέπει να μείνει για πάντα στη Σούπερ Λιγκ. Μια ομάδα. Κι αυτή εύχομαι να είναι τα Χανιά γιατί μεγάλωσα στα Χανιά, είμαι οπαδός αυτής της ομάδας, την αγαπώ και είμαι τοπικιστής. Το εύχομαι. Ο κόσμος έχει "μάθει" τα τελευταία χρόνια να υπάρχει ομάδα στη Σούπερ Λιγκ και νομίζω ότι αν μπουν οι σωστοί παράγοντες και η ομάδα βγει φέτος, αλλά ακόμα και να μη βγει, η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Κάποια στιγμή η άνοδος θα έρθει, απλώς θέλει υπομονή απ’ τον κόσμο και απ’ όλους.