Συνεντεύξεις

Μανουσάκης: Ευγνώμων για όσα έζησα τόσα χρόνια

Δηλώσεις στο athlitiko παραχώρησε ο αρχηγός της Παλαιόχωρας, Αντώνης Μανουσάκης, ο οποίος μίλησε για τη νίκη απέναντι στον Ηρόδοτο, την πορεία της ομάδας και τη δουλειά που γίνεται σ' αυτή, καθώς και για το παρελθόν και το μέλλον.

Ο Αντώνης Μανουσάκης με καταγωγή από την Παλαιόχωρα, στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του, στη συνέχεια μετέβη στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, όπου παρέμεινε για μια σεζόν, πριν μεταβεί στον ΟΦΗ για δύο αγωνιστικές χρονιές όπου πάλι βρισκόταν στην ομάδα νέων. Την πρώτη του "γεμάτη" σεζόν έκανε στον ΠΑΟ Κρουσώνα στην -τότε- Δ' Εθνική, για να ακολουθήσει ο Οδυσσέας Νυδρίου στην ίδια κατηγορία, ενώ μετά υπήρξε μέλος της ιστορικής ομάδας του Πλατανιά που κέρδισε την άνοδο στην Α' Εθνική, καταγράφοντας σ' αυτή 8 συμμετοχές. Ακολούθησε ο Απόλλων Καλαμαριάς (Γ' Εθνική), ενώ τη διετία 2013-2015 αγωνίστηκε με τη φανέλα της Επισκοπής στη Β' Εθνική, καταγράφοντας 41 συμμετοχές και 2 τέρματα. Πριν "κατηφορίσει" για τα πάτρια εδάφη είχε ένα πέρασμα από τον Παναργειακό και την Καλαμάτα στη Γ' Εθνική. 

Οι δηλώσεις που μας παραχώρησε έχουν ως εξής:

Για τη νίκη απέναντι στον Ηρόδοτο:
Ήταν ένα πολύ ωραίο και ανοιχτό παιχνίδι. Εμείς έχοντας πολύ καλή ψυχολογία μπήκαμε αποφασισμένοι για τη νίκη. Στο α' ημίχρονο ήταν καλύτερη η ομάδα του Ηροδότου, όμως στο β' ανεβάσαμε την απόδοση μας και φτάσαμε δίκαια στη νίκη. 

IMG 8711

Για τη ραγδαία αγωνιστική άνοδο της ομάδας μετά τις γιορτές: Είμαστε μια καινούρια ομάδα και όπως είναι λογικό χρειάζεται κάποιος χρόνος μέχρι να μάθει ο ένας τον άλλο και να δέσει η ομάδα. Χάσαμε και κάποιους βαθμούς στο τέλος κάποιων παιχνιδιών, με αποτέλεσμα να βρισκόμασταν στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας παρόλο που η ομάδα είχε αρκετά καλή εικόνα στα περισσότερα παιχνίδια. 

Manousakis Antonis

Για το πού μπορεί να φτάσει φέτος η ομάδα: Ο στόχος της ομάδας ήταν και παραμείνει να εξασφαλίσει γρήγορα τη μαθηματική της σωτηρία και να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα. 

Arxigoi

Για τη συμβολή του προπονητή και όλου του προπονητικού τιμ, οι οποίοι τυγχάνουν καθολικής αναγνώρισης για τη συνέπεια λόγου και έργων: Το προπονητικό τιμ από την πρώτη μέρα, μας δουλεύει μεθοδικά και επαγγελματικά και οι προπονήσεις είναι καθημερινά σε πολύ υψηλή ένταση. Η ομάδα είναι πολύ δουλεμένη και αυτό φαίνεται σε κάθε παιχνίδι. 

Manousakis Antonis

Για τις δικές του πολύ καλές εμφανίσεις: Αισθάνομαι πολύ καλά. Είμαι καλά προπονημένος και πλέον έχω την εμπειρία, την οποία αποκόμισα από το πέρασμα μου από τις μεγάλες κατηγορίες. Προσπαθώ να παίζω πιο ουσιαστικά και είμαι πολύ χαρούμενος που έχω θετική εικόνα. Προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα.

Για το αν παίζει ρόλο ότι αγωνίζεται στην ομάδα του τόπου καταγωγής του: Το να αγωνίζεσαι για την ομάδα του τόπου σου είναι πολύ όμορφο, αλλά σίγουρα έχεις και μεγαλύτερη ευθύνη. Η δουλειά που γίνεται στον ΑΟΠ είναι σοβαρή και σίγουρα με χαροποιεί το γεγονός ότι αποτελώ μέρος της. 

Manousakis Antonis2

Για τις εμπειρίες που έχει ζήσει από τις μεγαλύτερες κατηγορίες και για το αν πιστεύει ότι μπορεί μελλοντικά να αγωνιστεί με τον ΑΟΠ στην παραπάνω κατηγορία: Είμαι ευγνώμων γι αυτά που έχω ζήσει όσα χρόνια ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Έχω ζήσει ωραίες στιγμές, όπως την άνοδο με τον Πλατανιά στην Α' Εθνική, το πρωτάθλημα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και δύο πολύ όμορφα χρόνια στην Επισκοπή που παίξαμε σε μεγάλα γήπεδα απέναντι σε μεγάλες ομάδες (σσ. ΑΕΚ), όπως και σε ιστορικές ομάδες πχ. Καλαμάτα, Παναργειακός, στις οποίες έζησα πολύ όμορφες εμπειρίες. Στην Παλαιόχωρα και γενικά στο Σέλινο αγαπάνε το ποδόσφαιρο και ο κόσμος στηρίζει την προσπάθεια μας. Υπάρχει μια διοίκηση νεαρή κατά κύριο λόγο και διψασμένη και έχει εκφράσει από πέρυσι που ανέβηκε η ομάδα από το τοπικό ότι ο στόχος είναι κάποια στιγμή η ομάδα να φτάσει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Εννοείται αν πραγματοποιηθεί το όνειρο θα ήθελα να συμμετάσχω σε αυτό. 

Manousakis Antonis

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδάκης