Συνεντεύξεις

Φραγκέδης: Τρόπος ζωής για τους Χανιώτες ο αθλητισμός

Ο Γιώργος Φραγκέδης είναι μαζί με τον Νίκο Συντιχάκη οι ιδιοκτήτες του γυμναστηρίου Be Fit, προσφέροντας σε ένα πολύ όμορφο χώρο, πολλές δυνατότητες εκγύμνασης και αθλητικής δραστηριότητας στους Χανιώτες.

Το athlitiko είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Γ. Φραγκέδη και ειδικότερα να καταγράψει τις απόψεις του γύρω από διάφορα θέματα. Εξάλλου, αυτή την περίοδο είναι ο γυμναστής στην ομάδα Κ19 του Α.Ο. Χανιά/Κισσαμικού ενώ μέχρι πρόσφατα σχεδόν ήταν προπονητής στο πόλο, στην ομάδα Μίνι Παίδων του Ναυτικού Ομίλου.

Ο Γ. Φραγκέδης μας μιλά για τις παροχές του Be Fit, αλλά και για τις δικές του δραστηριότητες σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Γιώργο… Be Fit! Πες μας περισσότερα.

Be Fit… Μια καλή συνεργασία. Ξεκινάω και λέω αυτό, γιατί όπως ξέρουμε σε μια επιχείρηση, αυτό είναι πολύ βασικό. Εχουμε ξεκινήσει εδώ κι ένα χρόνο με το συνέταιρο μου, τον Νίκο Συντιχάκη και είναι κάτι που ψάχναμε καιρό. Ενας χώρος όπου θα γυμνάζεται ο κόσμος σύμφωνα με την τελευταία τάση είτε σε ομαδικά προγράμματα είτε με βάρη και να έχουμε την δυνατότητα με τον εξοπλισμό και τις γνώσεις μας να προπονούμε αθλητές υψηλού επιπέδου. Και οι δύο έχουμε αυτό το "μικρόβιο", εγώ με το να είμαι χρόνια στις πισίνες λόγω του πόλο και ο Νίκος στους στίβους κάνοντας άλμα επί κοντώ.

Fragedis

Στο γυμναστήριο Be Fit.

Κατά πόσο οι Χανιώτες αθλούνται και πόσο ευχαριστημένοι είσαστε γενικότερα από την ανταπόκριση;

Είμαστε, ευτυχώς, πολύ ευχαριστημένοι σε όλα τα επίπεδα και βλέπουμε να πραγματοποιείται αυτό που είχαμε θέσει ως στόχο σε μικρό χρονικό διάστημα. Οι Χανιώτες είναι ένα κοινό το οποίο αθλείται και ειδικά τα τελευταία χρόνια ο αθλητισμός έχει γίνει τρόπος ζωής.

Πέραν της δραστηριότητάς σου στο Be Fit είσαι γυμναστής και μάλιστα τον τελευταίο καιρό βρίσκεσαι στον ΑΟΧ/Κισσαμικό, στην Κ19. Πώς είναι για σένα η εμπειρία στην ομάδα;

Πράγματι, εδώ και δύο μήνες είμαι γυμναστής στην Κ19 του ΑΟΧ/Κισσαμικού. Για όσους με ξέρουν, είχα πάντα αυτή την τάση προς τους… πάγκους. Βασικά, αυτό ήταν κάτι που είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου εδώ και μια τετραετία.

Fragedis

Mε την ομάδα πόλο Μίνι Παίδων του ΝΟΧ.

Ποδόσφαιρο ή πόλο; Το αναφέρουμε διότι παλαιότερα ήσουν, επιδεικνύοντας σημαντικό έργο, προπονητής στην ομάδα πόλο Μίνι Παίδων του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Δύσκολη ερώτηση... Αν και πριν από τρία χρόνια θα γελούσα αν μου γινόταν, γιατί θα εννοούταν το πόλο, πάλι τείνω προς τα εκεί... Είμαι 33 ετών και 26 χρόνια τα έχω "φάει" στις πισίνες. Είναι, λοιπόν, πολλά, αλλά δυστυχώς έφυγα πικραμένος από εκεί, αν και ήταν δική μου απόφαση. Ποδόσφαιρο ή πόλο... Μ' αρέσει να ασχολούμαι με παιδιά που έχουν στόχο τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό σε όποιο άθλημα και αν είναι, είτε ομαδικό είτε ατομικό.

Ποιο είναι το σχόλιό σου για τον χανιώτικο αθλητισμό; Σε όλα τα επίπεδα.

Στον χανιώτικο αθλητισμό γίνεται προσπάθεια, αλλά όπως πάντα χρειάζεται πολύ περισσότερη. Υπάρχουν παιδιά ολοένα και περισσότερα τα οποία προσπαθούν και αγωνίζονται καθημερινά, κάνοντας θυσίες. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις. Ας δούμε το Εθνικό στάδιο, τις πισίνες που είναι χωρίς πετρέλαιο, γήπεδα με αποδυτήρια που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση... Θεωρώ ότι θα μπορούσε ο Δήμος να βοηθήσει.

Ποιοι είναι οι επόμενοι επαγγελματικοί σου στόχοι και σε τι ειδικότερα προσβλέπεις;

Επόμενοι στόχοι είναι μαζί με τον Νίκο να ανεβάσουμε επίπεδο χρόνο με το χρόνο το γυμναστήριο μας. Οσον αφορά τους προσωπικούς στόχους, εκτός γυμναστηρίου, θέλω να βελτιώνομαι και να εξελίσσομαι σε αυτό το χώρο και να προσπαθήσουμε με την Κ19 να τελειώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε αυτή τη χρονιά γιατί απ' ό,τι ξέρουμε η ομάδα φτιάχτηκε την τελευταία στιγμή. Από εκεί και πέρα, στόχος του χρόνου είναι να ξεκινήσουμε να φτιάξουμε Ακαδημίες του ΑΟΧ και να δουλέψουμε σε όλα τα επίπεδα το καλοκαίρι για να έχουμε μια επιτυχημένη χρονιά. Για το τέλος, θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας στηρίζει στο Be Fit. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε, είναι χρόνο με το χρόνο ότι θα είμαστε καλύτεροι.