legea hor

Συνεντεύξεις

Τραγούδας: Στη δεύτερη προπόνηση με επέλεξαν χωρίς ενδοιασμούς

Μετά τη σπουδαία μετακίνησή του στο γερμανική Τούρου Ντίσελντορφ, ο Θοδωρής Τραγούδας μιλά στο athlitiko για την προοπτική που ανοίγεται στη ζωή του. Σύμφωνα με όσα λέει, οι Γερμανοί αποφάσισαν να τον επιλέξουν από τη δεύτερη κιόλας προπόνηση.

Μια συνέντευξη, λοιπόν, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τον 18χρονο Χανιώτη ποδοσφαιριστή, που όπως μας λέει ήταν όνειρο ζωής να κάνει μία τέτοια μεταγραφή σε σύλλογο του εξωτερικού. Σημειώνεται μάλιστα ότι ο Τραγούδας βρίσκεται ήδη στο Ντίσελντορφ, έχοντας φύγει την Παρασκευή από τα Χανιά.

Ακολουθεί η συνέντευξή του.

Θοδωρή, μια σπουδαία κίνηση για σένα. Πώς συνέβη και αποφάσισες να πας στη Γερμανία; Πώς αισθάνεσαι καταρχήν;

Είναι όντως ένα τεράστιο βήμα για μένα. Είναι γνωστό ότι το γερμανικό ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Μέσω του προπονητή μου, το Νίκο Πασβάντη και τον γυμναστή μου, Γιώργο Καλαϊτζίδη ξεκινήσαμε μαζί για την απαραίτητη προετοιμασία που απαιτεί ένα τόσο μεγάλου επιπέδου βήμα. Επί σης, είχα και στο παρελθόν κάνει μια παρόμοια προσπάθεια που ύστερα από κακές συγκυρίες αποδείχθηκε "αποτυχημένη" αλλά, εν μέρει, αυτή ήταν η αρχή για την φετινή μου επιτυχία. Τόσο ο κόπος, οι δυνατότητες μου, όσο και η τύχη έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που κατάφερα να ξεχωρίσω και να πετύχω ένα τόσο μεγάλο, προσωπικό μου στόχο.

Εχεις συγγενείς στη Γερμανία; Πώς έγινε η επιλογή ειδικά για Γερμανία; Το ξέρεις ότι ως χώρα είναι πολύ οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα.

Ναι, υπάρχουν συγγενικά πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, αλλά και φυσικά με την βοήθεια του μάνατζερ μου, του Βασίλη Παπαδάκη, που αναμφίβολα δίχως την παρουσία και την συμβολή του δεν θα τα κατάφερνα. Το βασικό μου κίνητρο ήταν το γεγονός ότι έχω συγγενείς εκεί και φυσικά το υψηλό επίπεδο που υπάρχει. Ευτυχώς, η νοοτροπία μου και ο τρόπος ζωής μου ταίριαξαν απόλυτα με την Γερμανία.

Τι έγινε στη δοκιμή σου, για πες μας... Πώς προχώρησε το θέμα μέχρι να σε εγκρίνουν;

Αρχικά ήμασταν αρκετά άτομα που δοκιμαστήκαμε. Εγώ πέρασα σε όλα τεστ με μεγάλη επιτυχία και στην δεύτερη μόλις προπόνηση έκλεισε το συμβόλαιο.

Tragoudas2

Ο Τραγούδας από τη δοκιμή στην Τούρου Ντίσελντορφ.

Τι σου είπαν από τη γερμανική ομάδα;

Τα σχόλια της πρώτης προπόνησης ήταν ουδέτερα προς θετικά, αλλά στην δεύτερη προπόνηση με επέλεξαν χωρίς ενδοιασμούς. Ήταν πολύ ικανοποιημένοι από τις ικανότητές μου και από τις προοπτικές που είδαν μέσω του ποδοσφαιρικού ταλέντου.

"Γνωρίζεις" πού πας Θοδωρή; Πώς το βλέπεις; Εχεις την ευκαιρία να αγωνιστείς σε ένα εντελώς καινούργιο περιβάλλον, σε καλύτερα γήπεδα... Ποιος είναι ο στόχος σου από εδώ και στο εξής; Ξέρουμε ότι η ομάδα σου έχει μάλιστα πρωταγωνιστικούς στόχους για τη νέα χρονιά. 

Είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένος, έτοιμος και έχω επίγνωση της κατάστασης, εφόσον γνώριζα από την αρχή τι θ’ αντιμετωπίσω και είχα δουλέψει σκληρά πάνω σε αυτό. Είναι ένα ακόμα κίνητρο για μένα οι εγκαταστάσεις και το περιβάλλον. Οι στόχοι μου για το μέλλον είναι η ανοδική μου πορεία και η επαγγελματική μου αποκατάσταση που φυσικά δίχως την σκληρή δουλειά, την υπομονή και επιμονή είναι ακατόρθωτα να γίνουν. Θέλω να συμβάλλω ενεργά στους στόχους της ομάδας μου για την φετινή σεζόν, μέσα από αυτό να εξελιχθώ και να αναδειχθώ ατομικά.

Tragoudas1

Ξέρουμε ότι έχεις δουλέψει πολύ από μικρή ηλικία, προσηλώθηκες σε αυτό που ήθελες να πετύχεις, είναι έτσι;

Δεν ήταν απλά μια επιθυμία μου, ήταν το όνειρο που είχα από νεαρή ηλικία και γνώριζα από μικρός ότι ήθελα να ακολουθήσω.

Τώρα, από το χανιώτικο ποδόσφαιρο τι κρατάς και πώς το κρίνεις γενικώς;

Το χανιώτικο ποδόσφαιρο έχει ανέβει αρκετά επίπεδο τα τελευταία χρόνια, αφού υπάρχουν πλέον 4 ομάδες σε μεγάλες κατηγορίες. Αυτό που κρατάω δεν είναι τόσο η ποδοσφαιρική παιδεία, όσο η ωριμότητα και οι εμπειρίες που έχω αποκομίσει εφόσον συνεργάστηκα με πολύπειρα άτομα που μου πρόσφεραν τα αναγκαία εφόδια που χρειάζομαι εντός και εκτός γηπέδου.

Από τον Πλατανιά δεν σε προσέγγισαν ίσως; Ή από τον ΑΟΧ ή τον Κισσαμικό που είναι στη Β' Εθνική. Ή ήταν η απόλυτη επιλογή σου το εξωτερικό;

Ο Πλατανιάς με προσέγγισε, αλλά ήμουν αρνητικός σε μια τέτοια κίνηση για προσωπικούς λόγους. Επαιζα στην Κ19 του ΑΟΧ και ήμουν σχεδόν έτοιμος να υπογράψω, αλλά τα πράγματα πήραν άλλη τροπή και δεν προχώρησε κάτι τέτοιο. Τότε εμφανίστηκε ο Κισσαμικός, αλλά και πάλι για προσωπικούς λόγους αρνήθηκα. Ήταν η πρώτη επιλογή μου το εξωτερικό.

Κλείνοντας τι άλλο τελευταίο θα ήθελες να μας πεις; Θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιον;

Τελειώνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ στα παιδιά τα οποία έχουν κάποιο σκοπό και όνειρα, ακόμα και όταν υπάρξει η οποιαδήποτε αποτυχία ή δυσκολία να μην τα παρατήσουν, εντούτοις αυτό να τους κινητοποιήσει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους φίλους μου που δεν σταμάτησαν ποτέ να με στηρίζουν στον δρόμο που έχω επιλέξει και επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές και συμπαίκτες που συνεργάστηκα γιατί ο καθένας ξεχωριστά μου πρόσφερε μαθήματα και εμπειρίες τα οποία με βοήθησαν στο μέχρι τώρα ταξίδι. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου, Νίκο Πασβάντη και Γιώργο Καλαϊτζίδη που τα τελευταία τρία χρόνια από όποια θέση και αν ήταν δεν σταμάτησαν να με βοηθούν και να με στηρίζουν.