Αφιερώματα

Το Σαββατοκύριακο των πρωταθλητών

Αγωνιστική των πρωταθλητών αποδείχτηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο για τους πρωτοπόρους των τριών τοπικών κατηγοριών της ΕΠΣ Χανίων.

 

Το ΣΥΝΚΑ στην Α' Κατηγορία, τα Άπτερα στη Β' και η Υρτακίνα στη Γ', "φλέρταραν" εδώ και πολύ καιρό με την κατάκτηση των τίτλων τους, ωστόσο η μοίρα τους έχρισε κατά σύμπτωση και μαθηματικά πρωταθλητές το ίδιο Σαββατοκύριακο, 14 & 15 Απριλίου. Μάλιστα και οι τρεις ομάδες "σφράγισαν" τον τίτλο των τριών πρωταθλημάτων με εμφατικές νίκες στα παιχνίδια που έδωσαν κόντρα σε ΑΕ Κυδωνίας, Ασπίδα και Νέο Κισσαμικό αντίστοιχα.

Την αρχή έκανε το ΣΥΝΚΑ που νίκησε με 7-0 στο παιχνίδι του Σαββάτου (14/4) στις Μουρνιές την ΑΕ Κυδωνίας για την 32η αγωνιστική και εξασφάλισε το πρωτάθλημα έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε της περιόδου. Μάλιστα με νίκη στο επόμενο παιχνίδι στον Βάμο με την Κορωνίδα, το ΣΥΝΚΑ θα "σπάσει" και το φράγμα των 100 βαθμών (έχει 93 αυτή τη στιγμή) σε συνδυασμό με τα δύο άνευ αγώνος που ακολουθούν με Κεραμειά (34η) και Αστέρα Μανολιόπουλου (35η) αμέσως μετά.

Το αδιαφιλονίκητο φαβορί στη Β' Κατηγορία έγινε από νωρίς ο ΑΣ Απτέρων που ξεχώρισε φέτος με την παρουσία του και ήταν θέμα χρόνου η μαθηματική κατάκτηση του ιστορικού τίτλου και η άνοδος στην Α' Κατηγορία για πρώτη φορά. Αυτό έγινε στο παιχνίδι της Κυριακής (15/4) απέναντι στην Ασπίδα, την οποία κέρδισε με 5-1 στη Σούδα και "σφράγισε" το πρωτάθλημα τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, αφού δεν είναι δυνατό να καλυπτεί η διαφορά 13 βαθμών που έχει αποκτήσει από τη 2η θέση στην οποία ισοβαθμούν Χάλης, Τιτάν και Δάφνη.

Χάρη στην πολύ δυναμική της ενίσχυση στο μεταγραφικό "παζάρι" του Ιανουαρίου η Υρτακίνα πέτυχε επτά νίκες στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια της Γ' Κατηγορία με εντυπωσιακό απολογισμό 38 τερμάτων στην επίθεση και 6 παθητικό. Στο παιχνίδι με τον Νέο Κισσαμικό για την 20η αγωνιστική το απόγευμα της Κυριακής (15/4) στο Καστέλι, παρότι βρέθηκε να χάνει νωρίς, γύρισε το παιχνίδι με έξι γκολ και "καθάρισε" την υπόθεση του τίτλου  (φωτ. απο τον αγώνα), δύο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η σεζόν, καθώς έφτασε τους 47 βαθμούς έναντι 39 της 2ης Περγάμου.

yrtakina selfie

Επιμέλεια: Νεκτάριος Ανδρεαδάκης