legea hor

Αφιερώματα

Πρωτάθλημα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και "ηχηρά" ονόματα

Εκκίνηση… δίνεται το Σάββατο (09/09) στο πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας, το οποίο διεξάγεται με 16 ομάδες, εκ των οποίων οι 2 θα πάρουν το "εισιτήριο" για την Α' και οι 3 για τη Γ' Κατηγορία.

Το πρωτάθλημα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί, όπως ήταν πέρσι ο Γρανίτης. Αντίθετα πολλές είναι οι ομάδες που ενισχύθηκαν με σημαντικές μεταγραφές εκ των οποίων αρκετές αποτελούν πολυτέλεια για τα επίπεδα της Β' Κατηγορίας.

Αναλυτικά οι κινήσεις των ομάδων έχουν ως εξής:

Άμιλλα Μοδίου-Γερανίου: Ο πολύπειρος Μάκης Σωφρόνογλου για ακόμη μία χρονιά θα βρίσκεται στην άκρη του πάγκου. Αποκτήθηκαν οι Στέλιος Μυλωνάκης, Λευτέρης Σταφυλαράκης, Παύλος Μαρμαριτσάκης από τον Αστέρα Μανολιόπουλου, επέστρεψαν από την Πέργαμο οι Βαγγέλης Πρωϊμάκης, Γιάννης Σταυρουλάκης και εντάχθηκαν στην ομάδα ακόμα οι νεαροί Γιάννης Κοντεκάς (Κ15 Πλατανιά) και Ενρίκο Ισουφάι (Κ19 ΑΟ Χανιά).

Ασπίδα Ναυστάθμου: Ο Μάνος Καλαμπακάκης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας με σκοπό να την επαναφέρει στην Α' Κατηγορία. Πολλές οι προσθήκες που έγιναν αφού αποκτήθηκαν οι Γιώργος Παναγιωτάρας (Αναγέννηση Μοσχάτου), Αλέξανδρος Καστρινάκης (Υρτακίνα), Βαγγέλης Μήτρου (δαν. από Ίκαρο), Δημήτρης Φιλιππίδης (Φωστήρας Αγ. Σαράντα), Λευτέρης Σπιθουράκης, Νίκος Λάμπρου, Νίκος Μπουζουνιεράκης (ελεύθεροι).

Άπτερα: Με τον Γιάννη Χαζηράκη συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία η ομάδα από τα Μεγάλα Χωράφια, που απέκτησε τους Τάκη Νικολάου (Νέο Ικόνιο), Τάσο Τσομπανάκη (Ποσειδώνα Κ.Ρ.), Στέλιο Νεμπαυλάκη, Ιλίρ Οσμάνι (Απόλλωνα), Τάσο Πατερίτσα (από ομάδα της Ευβοίας), Ανδρέα Κυριακάκη (Σφακιά), Ευτύχη Κοζωνάκη (Νέο Σαμψών).

ΑΠ Σούδας: Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα καθοδηγήσει και τη νέα χρονιά τη νεανική ομάδα της Σούδας, που η μοναδική προσθήκη -εκτός των "εσωτερικών" μετακινήσεων από τα τμήματα υποδομής- ήταν αυτή του πολύπειρου Ανδρέα Ξηράκη από τα Σφακιά.

Αστέρας Χαλέπας: Ο Γιάννης Ξενάκης μετά από αρκετά χρόνια επιστρέφει στους πάγκους για λογαριασμό του Αστέρα, ο οποίος έκανε σπουδαίες μεταγραφικές προσθήκες. Το "μπαμ" έγινε με την επιστροφή του Γιάννη Βαρουξάκη μετά από πολλά χρόνια, με τελευταίο σταθμό του χαρισματικού επιθετικού την αγγλική Κοκφόστερς. Σημαντική είναι και η επιστροφή του Μανόλη Κισσανάκη από τον Γρανίτη, ενώ από την Αγγλία όπου ήταν στην ίδια ομάδα με τον αδερφό του επέστρεψε και ο Νεκτάριος Βαρουξάκης. Η τριάδα των… αφών Βαρουξάκη συμπληρώθηκε με τον "βενιαμίν" της οικογένειας Βελισσάριο από τα τμήματα υποδομής του Πλατανιά. Παράλληλα η ομάδα έφερε από την Γαλλία τον Άντονι Κακέσα και περιμένει τα δελτία των Τζέρι Γιλντιρίμ (από ακαδημίες Παρί ΣΖ) και Κάρλος Ντίας (από Μπελενένσες)! Τέλος, ανακοινώθηκαν ακόμα η επιστροφή του Χρήστου Σγουράκη και η απόκτηση του Παύλου Ταμπάκη (από ομάδα Νέων της Γλυφάδας).

Δάφνη: Ο Τάκης Λαζαρίδης βρίσκεται για πρώτη σεζόν στο "τιμόνι" της ομάδας, η οποία στοχεύει στην άνοδο στην Α' Κατηγορία, την οποία διεκδίκησε και την περασμένη σεζόν με πολλές αξιώσεις. Έχουν αποκτηθεί οι Κώστας Καραθανάσης, Μιχάλης Σταυρουλάκης (Ασπίδα), Βασίλης Κακαξυλάκης, Βασίλης Μαυρογιαννάκης, Μανώλης Τρούλος (Κορωνίδα), Ηλίας Μαρίνης (ΑΟ Περιβολίων), Μανώλης Νικολουδάκης (Νέος Σαμψών), Μιχάλης Ζαλιασβίλι (Αστέρας Χαλέπας) και επέστρεψε ο Βούλγαρος Βίβι Ντεντέλτσεβ.

ΕΘΚ: Ο Κώστας Κολοκοτρώνης θα καθοδηγήσει το νεανικό σύνολο της ομάδας του Ακρωτηρίου, το οποίο έκανε αρκετές εσωτερικές μετακινήσεις. Από τον Πανακρωτηριακό αποκτήθηκαν οι Σταύρος Λάκκας, Γιάννης Βέρδος και Χάρης Καλλιγέρης, ενώ από τους Νέους προωθήθηκαν οι Νίκος Καλέντζης, Στράτος Σταυρουλάκης, Λίτσι Κέλι και Θέμης Τσουχλαράκης. Στη δράση επέστρεψαν οι Γιώργος Σφακιανάκης και Μανώλης Σταυρουλάκης, ενώ από τον Θησέα επέστρεψε ο Βασίλης Παπαδάκης. Τέλος αποκτήθηκε ο Κύπριος Στέλιος Ελευθερίου, που σπουδάζει στα Χανιά.

Ήφαιστος Χανίων: Τον νεαρό Γιώργο Ζερβουδάκη, που κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Παλαιόχωρα, εμπιστεύτηκαν στην τεχνική ηγεσία οι "νεοφώτιστοι", που ήταν ιδιαίτερα… δραστήριοι τη μεταγραφική περίοδο, αποκτώντας ποδοσφαιριστές με σημαντικές "παραστάσεις" από παραπάνω κατηγορίες. Η αρχή έγινε με τον Νίκο Κουράκη (ΠΑΟ Κρουσώνα) και η συνέχεια δόθηκε με τους Μίλτο Καλέλλη (Θύελλα Αιγείρας), Νίκο Βλαχάκη (Άρης Σούδας), Γιάννη Τσιτσιριδάκη (ΑΕ Κυδωνίας), Σήφη Κοντεκάκη (Παλαιόχωρα), Στέφανο Παπαδοστεφανάκη (Σπάθα), Κώστα Νικολαντωνάκη (Δάφνη), Γιάννη Μανουσάκη, Νίκο Σκαμνάκη, Δημήτρη Παπακαστρήσιο (Φωστήρας), Παντελή Τσίτα, Νίκο Κορωνιωτάκη, Γιώργο Πετρουλάκη (ΑΠ Σούδας), Στέλιο Κοκκινιά, Λεωνίδα Ζούμα, Ανδρέα Νικολακάκη (Κρ. Αστέρας), Γιώργο Μουτσάνι (Νέοι Μινωταύρου) και οι νεαροί τερματοφύλακες Ηρακλής Ντουροπολάκης (Κ19 ΑΟΧ) και Τριστάν Μπέιρκερ.

Θησέας: Επιστροφή μετά από χρόνια για τον ιστορικό σύλλογο που ανέβηκε ως πρωταθλητής από τη Γ' Κατηγορία με τον Βαγγέλη Ανδρεαδάκη προπονητή. Ο έμπειρος τεχνικός συνεχίζει στο "τιμόνι", ενώ αναφορικά με τις προσθήκες είναι οι εξής: Διαμαντής Μπραουδάκης (Άρης Σούδας), Αλέξης Τζανεράκης (Άμιλλα), Κώστας Ανδρεαδάκης, Νεκτάριος Ανδρεαδάκης (δαν. από Απόλλωνα), Μιχάλης Μητσώνης, Γιώργος Ζαχαριουδάκης, Σταύρος Βροντάκης (Ήφαιστος) και Γιώργος Σεϊτανίδης (Κισσαμικός Κ19).

Ιδομενέας: Ο Μάριος Σεργάκης συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία του ιστορικού συλλόγου του Γαλατά, που θα στηριχθεί στο νεανικό σύνολο που διέθετε και την περασμένη σεζόν και δεν έχει επισημοποιήσει κάποια απόκτηση ποδοσφαιριστή.

Νέος Ηρακλής Νεροκούρου: Με τον νεαρό και ανερχόμενο προπονητή Γιώργο Τζατζιμάκη και νεανικό σύνολο με σκοπό να "βγουν" παιδιά για την πρώτη ομάδα (Ηρακλής) θα παραταχθεί στο φετινό πρωτάθλημα ο Νέος Ηρακλής. Για να βοηθήσουν τα αρκετά νεαρά παιδιά που προωθήθηκαν από τις ομάδες Νέων και Παίδων αποκτήθηκαν οι πολύπειροι Γιώργος και Σήφης Ποποδάκης (Φωστήρας) και ο Νίκος Μηνάς (Υρτακίνα), ενώ στην ομάδα εντάχθηκε και ο Νεκτάριος Κώτσος.

Νέος Σαμψών: "Ηχηρές" κινήσεις έκανε ο σύλλογος του Στύλου Αποκορώνου, που κέρδισε την άνοδο μετά την Ένωση Παγχανιακού/ΔΑΑΟΧ και το "άδειασμα" μιας θέσης στη Β' Κατηγορία. Προπονητής και φέτος ο Κώστας Τζιγκουνάκης, ενώ οι κινήσεις που έγιναν είναι οι εξής: Χάρης Δοξάκης, Μανάκης Τοντινίδης, Στέλιος Μπολανάκης (ΔΑΑΟΧ), Βασίλης Γωνιωτάκης (Σπάθα μέσω ΣΥΝΚΑ), Βίκτωρας Αννιτσάκης (Κορωνίδα), Μανώλης Χαιρετάκης, Γιώργος Σταυρουλάκης (Δάφνη), ενώ υπάρχει συμφωνία και με έμπειρο τερματοφύλακα, που άνηκε σε ομάδα της Α' Κατηγορίας.

Ποσειδώνας Τσικαλαριών: Νέα αρχή κάνει η ομάδα των Τσικαλαριών, που συνεχίζει με προπονητή τον Χρήστο Τραχανατζή, ο οποίος ανέλαβε στο τέλος της περασμένης σεζόν. Στην ομάδα επέστρεψαν ο Γρηγόρης Μαθιουδάκης από τον Μινώταυρο και ο Δημήτρης Χατζηδάκης από τα Άπτερα, ενώ αποκτήθηκαν ακόμα οι Σταύρος Σκαρπέτης (Άρης Σούδας), Γιώργος Κούκα, Αντρέας Μπουζουνιεράκης, Αλέξανδρος Αθανασίου (ΑΠ Σούδας), Ευτύχης Κουκάκης (ομάδα Νέων Κρ. Αστέρα), Αντώνης Σγουράκης (Κρ. Αστέρας), Άντι Κούσι (Γρανίτης).

Σφακιά: Ο Μανώλης Τζωρτζάκης συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία, με την ομάδα φέτος να στηρίζεται αποκλειστικά στο ντόπιο στοιχείο, προωθώντας αρκετά παιδιά από την Ακαδημία, δείγμα της καλής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Ακόμα τέσσερις παίκτες ολοκλήρωσαν τη στρατιωτική τους θητεία και ακόμα δύο επέστρεψαν από χώρες του εξωτερικού.

Τιτάν: Με στόχο ότι δεν κατάφερε πέρσι να το πετύχει φέτος ο σύλλογος των Καλυβών ανανέωσε τη συνεργασία με τον προπονητή Δημήτρη Φούρλα, προχωρώντας σε σημαντικές προσθήκες. Το "μπαμ" έγινε με την επιστροφή του νεαρού τερματοφύλακα Αντώνη Ευθυμάκη, που έπαιζε στη νορβηγική Στρόμεν. Ακόμα αποκτήθηκαν οι Γιώργος Ροζάκης, Γιάννης Ευαγγέλου, Νίκος Ποντίκας (ΕΘΚ), Γιώργος Αχλάτης (Παγχανιακός) και επέστρεψε από την Κορωνίδα ο Γιάννης Μανουσάκης.

Χάλης: Με τον Παντελή Μαυρεδάκη συνεχίζει στην άκρη του πάγκου ο Χάλης, που περιμένει να ολοκληρωθούν οι εργασίες τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα στο Βαρύπετρο. Σημαντική ήταν η προσθήκη του δεινού σκόρερ Παναγιώτη Μαναρώλη (Ροδωπού), που έχει αγωνιστεί ξανά στην ομάδα, ενώ αποκτήθηκαν ακόμα οι Γιάννης Ντόις (ΔΑΑΟΧ) και Χρήστος Σαχμπατζίδης (Λαρισαϊκός Αγ. Παύλου Αθήνας).