legea hor

Ακαδημία Νέας Κυδωνίας

Οι δηλώσεις από τη γιορτή της Ακαδημίας Νέας Κυδωνίας (pics)

Με ιδιαίτερη επιτυχία και το γήπεδο των Αγίων Αποστόλων να γεμίζει από κόσμο η Ακαδημία Νέας Κυδωνίας πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής (16/06) την ετήσια γιορτή της για τη λήξη της ποδοσφαιρικής περιόδου.

Baladakis

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Ακαδημίας Σταύρος Μπαλαδάκης δήλωσε τα εξής: «Βρισκόμαστε εδώ για τη 16η συνεχή γιορτή λήξης της ποδοσφαιρικής περιόδου για την Ακαδημία μας. Η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετά ικανοποιητική, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Το έχουμε πει και θα το ξαναπώ πολλές φορές, ο αθλητισμός είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό και αποτελεί ό,τι καλύτερο για τη διαπαιδαγώγηση της νεολαίας μας. Εμείς με γνώμονα και σαν οδηγό τις αξίες του αθλητισμού, την ομόνοια, την ισότητα, τη συνεργασία, την κοινή προσφορά, την ευγενή άμιλλα, προσπαθούμε, προωθώντας αυτές τις αξίες με έργα και πρακτικές, να δημιουργούμε ανθρώπους και αθλητές, με πνευματική και σωματική καλλιέργεια. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και αυτό θα κάνουμε».

Vravevseis16

Τον απολογισμό της χρονιάς έκανε ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας Μανώλης Μπασιάς, που εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ακαδημία πλέον έχει τέσσερα παιδιά ως προπονητές, που ξεκίνησαν από αυτήν ως ποδοσφαιριστές: «Είναι 16η συνεχόμενη γιορτή, σε 17 χρόνια λειτουργίας της Ακαδημίας. Είμαστε στην πολύ χαρούμενη και ευχάριστη θέση να κλείνουμε θετικά άλλη μία χρονιά αθλητικής προσφοράς, αγωνιστικής και όχι μόνο. Η φετινή χρονιά έκλεισε θετικά και όσον αφορά την προσέλευση των παιδιών, αλλά και στο αγωνιστικό μας κομμάτι και είναι πολύ σημαντικό ότι μετά από 17 χρόνια που συνεχώς εξελίσσουμε τη διαδικασία "παράγουμε" ποδοσφαιριστές, ήθος και αθλητισμό που είναι το σημαντικότερο για εμάς. Φέτος η ομάδα των Προπαίδων μας κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά το σημαντικό ήταν η αλλαγή στα παιδικά πρωταθλήματα που επέφερε η ΕΠΣΧ με τη μη βαθμολογία σε Τζούνιορ και Προτζούνιορ. Αυτό βοήθησε πάρα πολύ ώστε να προωθηθεί πιο πολύ το σωστό ποδόσφαιρο και όχι ο κακώς εννοούμενος ανταγωνισμός. Με τη συνεργασία που έχουμε με το ΙΝΚΑ τα παιδιά σε Παίδες και Νέους, που είναι ένα σκαλί παραπάνω, πήγαν πάρα πολύ καλά και έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει. Θα ήθελα να σταθώ φέτος σε κάτι που είναι ιδιαίτερο και για εμάς και για εμένα προσωπικά, είναι πρώτη φορά που έχουμε τέσσερις προπονητές στην Ακαδημία μας που είναι παιδιά που τα είχαμε ποδοσφαιριστές, που έχουν περάσει μέσα από τη δική μας καθοδήγηση και εκπαίδευση και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έφυγαν, πήγαν σπούδασαν και γύρισαν πίσω σαν προπονητές πλέον. Αυτό μας δίνει και ιδιαίτερη χαρά και ιδιαίτερη ευθύνη. Θα ήθελα πάρα πολύ να ευχαριστήσω κι εσάς προσωπικά, ειδικά τα τοπικά ΜΜΕ και την τηλεόραση, γιατί στηρίζετε τις προσπάθειές μας τόσα χρόνια και νομίζω ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια δύναμη και τον ίδιο ζήλο και τα επόμενα χρόνια να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά και που αγαπάμε πάρα πολύ».

Kolitsidakis

"Γεύση" από την Ακαδημία που συνεργάζεται με το ΙΝΚΑ, την τεχνική ηγεσία του οποίου ανέλαβε πρόσφατα, πήρε ο Θανάσης Κολιτσιδάκης, που είπε τα εξής: «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ σε μία ωραία εκδήλωση της Ακαδημίας. Οι ομάδες που θέλουν να έχουν συνέχεια και να υπάρχουν για πολλά χρόνια και να είναι πραγματικά ομάδες που στηρίζονται σε δικά τους παιδιά πρέπει να στηρίζονται στις ακαδημίες. Εδώ βλέπω ότι γίνεται έργο και καλή δουλειά και βλέπω μία ωραία εκδήλωση και πίσω από αυτό βλέπω πολλά παιδιά που παίζουν εδώ. Έχω μάθει ότι υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά στην Ακαδημία. Απ’ ό,τι ξέρω στην πρώτη ομάδα του ΙΝΚΑ υπάρχουν παιδιά από τις ακαδημίες και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Εμένα μ’ αρέσει να δουλεύω με νέα παιδιά και μακάρι σε λίγα χρόνια από τώρα η ομάδα να έχει πολλά παιδιά από τις ακαδημίες της».

Mylonakis

Τέλος ο πρόεδρος της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ Γιάννης Μυλωνάκης με αφορμή τη συνεργασία με την Ακαδημία Νέας Κυδωνίας ανέφερε τα εξής: «Μία πολύ όμορφη μέρα, μία πολύ όμορφη στιγμή. Γιορτάζουμε, γιορτάζουν η Ακαδημία Νέας Κυδωνίας και η ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ, που είμαστε συνεργάτες χρόνια. Μία πολύ καλή συνεργασία που αποδίδει καρπούς σε όλα τα επίπεδα. Βγάζουμε καλούς αθλητές, καλούς ανθρώπους και είμαστε μία οικογένεια θα έλεγα. Συγχαρητήρια στην Ακαδημία για το έργο της και σίγουρα είναι μία ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί, οι φίλοι μας να γιορτάσουμε μαζί».