Κύπελλο Ελλάδος

Δημητρίου: Είναι σαν να έχουμε κερδίσει

Με δεδομένο ότι διανύει λίγες εβδομάδες προετοιμασίας και προχώρησε σε ριζικές αλλαγές και πολλές μεταγραφές ο Αχαρναϊκός, ο Πέτρος Δημητρίου παρουσιάστηκε πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του.

 

Ο πολύπειρος προπονητής χαρακτηριστικά ανέφερε ότι είναι σαν να έχει κερδίσει η ομάδα του!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο για τη νίκη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, είναι σαν να έχουμε κερδίσει και να έχουμε πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Μία ομάδα δέκα ημερών με 25-27 παίκτες καινούργιους στην πρώτη μας επίσημη εμφάνιση, που δεν έχουμε τελειώσει ακόμα το κομμάτι της προετοιμασίας μας, δείξαμε ένα πρόσωπο πάρα πολύ καλό. Καταρχήν αντέξαμε 94', σημαντικό για εμάς, γιατί την προετοιμασία θα τη συνεχίσουμε χωρίς να έχουμε επιπτώσεις επειδή η ομάδα έπαιξε Κύπελλο. Είχαμε καλή κατοχή της μπάλας, έγινε ένα πέναλτι που κατά τη γνώμη μου δεν ήταν και δείξανε τα παιδιά ότι στην ψυχρολουσία αυτή αντιδράσανε και κερδίσαμε το πέναλτι, που αν έμπαινε θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Σταθήκαμε πάρα πολύ καλά και αυτό μου δίνει διάθεση για τη συνέχεια της ομάδας, αν φανταστεί κανένας ότι ξεκίνησε η ομάδα με 2-3 ποδοσφαιριστές κι όλοι οι άλλοι είναι καινούργιοι κάτω των 23 και παρουσίασαν ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο. Είναι ένα εγχείρημα που εγώ στα 28 χρόνια της ποδοσφαιρικής καριέρας το κάνω πρώτη φορά και με ικανοποιεί που το κάνω πρώτη φορά με νέα παιδιά και πιστεύω από αυτό που είδα, αν προσθέσουμε και το κομμάτι που δεν έχουμε φτάσει να δουλέψουμε ακόμα, αυτό της ποιότητας και της επιθετικότητας θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι. Και πάλι συγχαρητήρια στον αντίπαλο, εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα»

Για το γεγονός ότι και ο αντίπαλος όπως η ομάδα του κάνει το ίδιο εγχείρημα με πολλά νέα παιδιά: «Συμφωνώ, αλλά αυτή η ομάδα έχει ξεκινήσει ένα-ενάμιση μήνα πριν και έχει κάνει και 7-8 φιλικά παιχνίδια. Εμείς ξεκινήσαμε 15 μέρες και δεν έχουμε πάει σε κανένα αθλητικό κέντρο, δεν κάναμε φιλικά και να φανταστείτε ότι την περασμένη εβδομάδα κάναμε τα εργομετρικά, χωρίσαμε τα γκρουπ με καρδιοπαλμόμετρα. Η προετοιμασία είναι έξι εβδομάδες, μετά πας στο θέμα της τακτικής και μετά στα φιλικά παιχνίδια. Εμείς τα κάνουμε όλα μαζί μήπως και ξεκινήσει το πρωτάθλημα το πρώτο δεκαήμερο (του Οκτωβρίου). Άρα ένας προπονητής με καινούργια παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από Κ20 ΑΕΚ, Παναθηναϊκού κτλ. και χωρίς περσινούς παίκτες, γιατί αν είχες περσινούς παίκτες δεν παίζει ρόλο το ηλικιακό, δεν ξέρω αν ο αντίπαλος έχει περσινούς παίκτες. Δείξαμε ότι είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού ένα 70% όσο είχαμε τις δυνάμεις μας. Σίγουρα και ο αντίπαλος δείχνει ένα καλό πρόσωπο. Αλλά η σύγκριση γίνεται λόγω των ημερών, ότι εμείς έχουμε αρχίσει πολύ αργά».