Γ' Εθνική

Επιστρέφει ο "Γηραιός" της Ρόδου

Μετά τον Ιωνικό (επιστρέφει έπειτα από 8 χρόνια), τον Θεσπρωτό και την Τρίγλια (πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες στις επαγγελματικές κατηγορίες) ο Διαγόρας Ρόδου συμπλήρωσε το "καρέ" των δευτεραθλητών της Γ' Εθνικής, που εξασφάλισαν την άνοδο στη Football League. 

 

Ο "Γηραιός" της Ρόδου, ένας ακόμα ιστορικός σύλλογος που ταλαιπωρήθηκε αρκετά χρόνια στις χαμηλές κατηγορίες, επιστρέφει σε επίπεδο Football League (αν και πλέον θα είναι 3η τη τάξει κατηγορία) έπειτα από 7 χρόνια. 

Τελευταία παρουσία του Διαγόρα σε επαγγελματική κατηγορία ήταν τη σεζόν 2011-12, όταν ταλανίστηκε από αρκετά προβλήματα και ουσιαστικά αποχώρησε στα μισά του πρωταθλήματος. Για την ακρίβεια το τελευταίο παιχνίδι που έδωσε ο Διαγόρας ήταν τον Ιανουάριο (29) του 2012 με αντίπαλο την Παναχαϊκή (0-4), αφού ακολούθησαν οι μηδενισμοί της ομάδας και η αποβολή της από το πρωτάθλημα. 

Για περίπου ένα μήνα τότε την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο πρώην προπονητής της Παλαιόχωρας Δημήτρης Μαγκαφίνης, που αποχώρησε όμως λόγω των προβλήματων που υπήρχαν. Στο ρόστερ ήταν τότε ο Γιώργος Πονηρός (ΣΥΝΚΑ) αλλά και οι Βασίλης Παπαδημητρίου (πρώην Πλατανιά), Μιχάλης Αυγενικού (πρώην Κισσαμικού).

Φέτος, πριν την επιστροφή του Πέτρου Ρουτζιέρη, την τεχνική ευθύνη μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου είχε ο πρώην προπονητής του ΑΟΧ Νίκος Παντέλης. Την άνοδο με τον Διαγόρα πανηγύρισαν οι "παλιοί γνώριμοι" των χανιώτικων ομάδων Γιώργος Σικαλιάς (ΑΟΧ, Πλατανιάς), Τάσος Παγώνης (ΑΟΧ, Κισσαμικός) και Ντουαλά (Πλατανιάς).