legea hor

Γ' ΕΠΣ Χανίων

Τα εγκαίνια στο ολοκαίνουργιο γήπεδο της Καντάνου! (pics & vid)

Παρουσία του δημάρχου Καντάνου-Σελίνου, Αντωνίου Περράκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, κ.κ. Αμφιλόχιου, αλλά και πολλών ακόμη επωνύμων τελέστηκαν τη Δευτέρα στην Κάντανο τα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό αυτής της μεγάλης περιοχής του Νομού Χανίων.

Οπως είναι γνωστό το νέο γήπεδο της Καντάνου διαθέτει πλέον έναν υπέροχο φυσικό χλοοτάπητα, που πληροί όλες τις απαιτούμενες υποδομές (σύστημα άρδευσης, δεξαμενή τροφοδοσίας νερού, περίφραξη, πάγκους προπονητών), ενώ έγιναν ακόμη έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου. Πρόκειται για έργο, το κόστος του οποίου φτάνει τις 250.000 ευρώ, χρήματα που προήλθαν από την Περιφέρεια Κρήτης (220.000 ευρώ) και την χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε. (30.000 ευρώ).

20414099 1589344997751428 2675061944502219696 o

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στα εγκαίνια ήταν ο πρόεδρος της ομάδας της Υρτακίνας, Γιάννης Κοντεκάκης και ο Σήφης Δελάκης από την Παλαιόχωρα. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το σενάριο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες είναι η έδρα που θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά η Παλαιόχωρα να είναι τελικά η Κάντανος, αφού ενδέχεται πολύ σοβαρά να αποκτήσει πολύ σύντομα και εξέδρες. Για το θέμα αυτό κιόλας, ο Σταύρος Αρναουτάκης από την πλευρά του δεσμεύτηκε πως θα χρηματοδοτηθεί άμεσα η κατασκευή τους, καθώς υπάρχει ήδη η ώριμη μελέτη από την πλευρά του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.

20369548 1589343911084870 6037563335509753015 o

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου για τον Δήμο και κυρίως για τους νέους, «στους οποίους δίνεται η δυνατότητα», όπως τόνισε, «να συμμετέχουν σε ένα άθλημα που αγαπούν πολύ, να καλλιεργήσουν το υγιές αθλητικό πνεύμα και να έχουν έτσι μία αντίσταση στην σημερινή δύσκολη εποχή. Το γήπεδο αυτό παραδίδεται στην τοπική κοινωνία η οποία πρέπει να δείχνει ομοψυχία, να μην υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των ομάδων, ώστε να χαιρόμαστε όλοι το στολίδι αυτό του Δήμου μας».

1

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ακόμη o Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Π.Ε. Χανίων στον τομέα Πολιτικής Προστασίας και ΠΑΜ-ΠΣΕΑ Τάσος Κουρουπάκης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων Νίκος Παπαδάκης, o Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Υρτακίνας, Γιάννης Κοντεκάκης, ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Παλαιοχώρας Σήφης Δελάκης και άλλοι εκπρόσωποι της ΕΠΣ Χανίων και πλήθος κόσμου. Παρόντες επίσης ήταν οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Μπικάκης, Γιώργος Βακάκης, Στέλλα Αλφιέρη, Νίκος Φιωτοδημητράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Αλυγιζάκης, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αικατερίνη Καλαϊτζάκη-Περράκη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ ΣΕΛΙΝΟΥ Γιάννης Βαρδουλάκης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πολύδωρος Μαρκουλάκης, Μαρκέλλα Περράκη, Σταματία Σταυρίδου και από την αντιπολίτευση Νίκος Δρακάκης και Γιάννης Φιωτάκης.

Ακολούθησε φιλικός αγώνας μεταξύ των παλαίμαχων και νέων της ομάδας της Υρτακίνας και παραδοσιακό κέρασμα από τον Σύλλογο Γυναικών Καντάνου.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Φωτογραφίες Θ. Ξενάκης.