Football League

Το σχόλιο του Λεουτσάκου για την αναδιάρθρωση

Δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, που ασχολείται με το ρεπορτάζ του Άρη, παραχώρησε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην αναδιάρθρωση.

Όπως τόνισε στο Yellow Radio αυτή η εβδομάδα θα είναι κομβική καθώς θα πρέπει να παρθούν οι αποφάσεις πριν την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν (30/06).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του για το σχέδιο του Υφ. Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη έχουν ως εξής: «Ακόμη δεν έχω κάτι επίσημο. Πιστεύω ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι η πιο κομβική. Εάν δεν γίνει μέσα στην εβδομάδα αυτή, γιατί πιέζουν και οι ημερομηνίες επειδή η αγωνιστική τελειώνει 30/6, θα πρέπει να παρθεί μία παράταση στην αγωνιστική περίοδο. Τέλος του μήνα υπάρχει και η γενική συνέλευση. Εμείς αυτό που ήταν να κάνουμε σαν επαγγελματικό ποδόσφαιρο το κάναμε. Κάναμε την συνέλευση μας μόνοι μας με 16 ομάδες, πέρυσι ήμασταν 18 και φέτος 16 και το προχωρήσαμε με οικονομικές δυσκολίες. Να γίνει η αναδιάρθρωση αλλά να πάρουμε δύο χιλιάρικα πάλι; Θα πρέπει να υπάρχει ισομέρεια και ισονομία και για εμάς. Έχουμε υποστεί πολλά τα τελευταία δύο χρόνια και μπει ασφάλεια για το ποιος έχει μετοχές, ποιος είναι στο ποδόσφαιρο, να αποφύγουμε στα στημένα, να μπει ασφάλεια για το στοίχημα και τα λεφτά που έρχονται που πηγαίνουν. Οι πρόεδροι λένε «ναι» αρκεί να πάρουν αυτό που τους αναλογεί, δεν μπορούμε να πληρώνουμε και να ματώνουμε κάθε χρόνο για να έχουμε έσοδα. Την πιο ουσιαστική λύση θα την δώσουν οι αρμόδιοι και αυτή την στιγμή είναι ο κ. Βασιλειάδης και η ΕΠΟ και τι θα πει η FIFA και η UEFA, τώρα από εκεί και πέρα τα σενάρια που ακούμε δεν ξέρω».

Για το αν είναι θετική η UEFA στην αναδιάρθρωση: «Δεν γνωρίζω σε τι επίπεδο συζητήσεων είναι. Απλώς και η UEFA θα θέλει να μπουν κανόνες γιατί αυτή είναι η πρώτη που τους βάζει και για το στοίχημα, για χρήματα και για ομάδες. Ο πιο σημαντικός κανόνας είναι τα έσοδα, όταν προτείνεις σε κάποιες διοργανώτριες Λίγκα ότι τα έσοδα είναι κατοχυρωμένα και θα ξέρουν οι πρόεδροι ότι θα έχουν ένα σοβαρό έσοδο θεωρώ ότι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα».

Από εκεί και πέρα αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του ήταν οι εξής:

Για τα οικονομικά προβλήματα της Football League: «Εμείς διεκδικούσαμε κάποια θέματα από το 12 και μετά. Αυτό το ποσοστό που ζητάμε εμείς έχει βγει βάση νόμου. Όταν διαχωρίστηκε η ΕΠΑΕ και έγινε Super League από την Football League, είχε βγει βάση νόμου ότι ήταν υποχρεωμένη η Super League να διαθέσει ένα ποσοστό στην διοργανώτρια αρχή της Football League. Το ποσοστό αυτό το έδινε μέχρι το 12 και από εκεί και πέρα σταμάτησε. Έχουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, προσπαθήσαμε πρώτα με συναίνεση να βρούμε κάποια λύση και είπαν ότι κάποια στιγμή εφόσον δεν υπάρχει ανταπόκριση από πουθενά μας ήρθε μία άλλη διεκδίκηση χρημάτων από την Αγροτική Ασφαλιστική για ένα δάνειο που είχε πάρει η Football League και το είχε χωρίσει στη Super League και είχε δικαίωμα να το πληρώσει και δεν το πλήρωσε. Μας έχει έρθει ένα ποσό στα 2 εκατομμύρια ευρώ για να το πληρώσουμε το οποίο δεν είναι δικό μας, δεν μας αναλογεί. Προσπαθήσαμε μέσα στον επόμενο χρόνο να αποφύγουμε τα δικαστήρια γιατί στο πραγματικό ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει συναίνεση αλλά κάποια στιγμή αυτό δεν γινόταν να μη γίνει. Κινδυνεύουμε με μπλοκάρισμα λογαριασμών και κατάσχεση των γραφείων για ένα δάνειο που δεν μας αναλογεί».

Για το πότε θα εκδικαστεί η αγωγή: «Θα δούμε τι νομικές κινήσεις μπορούμε να κάνουμε πιο γρήγορα»

Για το αν υπάρχει αντίδραση από τη Super League: «Δεν έχουμε καμία επικοινωνία ακόμη. Δεν μας έχουν πάρει τηλέφωνο. Εγώ δεν θεωρώ ότι η υπόθεση πρέπει να λυθεί στα δικαστήρια αλλά πρέπει και οι δύο πλευρές να κάτσουν στο τραπέζι και να βρουν μία λύση».

Για το ποια λύση θα τον ικανοποιούσε: «Αυτό δεν το ξέρω γιατί θα πρέπει να γίνει ένα συμβούλιο με κάποιες ομάδες και θα πρέπει να έρθουν και οι πρόεδροι για να πάρουμε κάποια απόφαση, να δούμε τι θα μας προτείνουν και αν μας προτείνουν και τι θα πρέπει να απαντήσουμε και εμείς. Δεν μπορώ να απαντήσω μόνος μου. Μη ξεχνάτε ότι όλες οι ομάδες που είναι πάνω περάσαν από εδώ, το έζησαν από εδώ και το βίωσαν. Ο Άρης το βίωσε για δύο χρόνια για την οικονομική ταλαιπωρία που υπέστη γιατί δεν είχε έσοδα. Για να σταματήσει αυτό το έργο, οι ομάδες το γνωρίζουν γιατί είναι πάνω αλλά σε 2-3 χρόνια δεν ξέρουν που θα είναι. Πρέπει να βρεθεί μία λύση για να μην έρχονται ομάδες από πάνω και αποχωρούν αλλά άμα θέλουν να μείνουν στο πρωτάθλημα πως θα γίνει αυτό; Ο Άρης το πέρασε δύο χρόνια αυτό και κάποιες ομάδες βάλανε και λεφτά για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και θεωρώ ότι το ένιωσε στο πετσί του ο Άρης».

Για την επιτήρηση που θα έχει η Football League και όχι η Super League: «Δεν θέλω να μπω σε αυτή την διαδικασία γιατί εγώ αποχώρησα και ξαναμπήκα μετά. Επειδή μας επηρεάζει και εμάς, εγώ ζήτησα παράκληση στην ΕΠΟ για οτιδήποτε γίνεται από κάτω να έχει και μία αντανάκλαση και σε εμάς. Αυτά είναι θέματα της ΕΠΟ και εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε».

Για τον Άρη: «Να μείνει για πολλά χρόνια και μη μπει ξανά σε αυτή την ταλαιπωρία. Έχει ένα πολύ καλό σωματείο, έχει πολύ και φοβερό κόσμο. Ο κόσμος του Άρη φέτος έδειξε πολιτισμό διότι δεν είχαμε προβλήματα αλλά συγκλονιστικές ατμόσφαιρες στα παιχνίδια που έπαιξε. Το έχει αποδείξει αυτό η ιστορία του Άρη, πρέπει να είναι στην Super League».