ΕΠΣ Χανίων - Γενικά Θέματα

Ανακοίνωση από την Επιτροπή Διαιτησίας

Ανακοίνωση για τα μη αναγνωρισμένα όργανα διαιτησίας εξέδωσε η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Χανίων, στην οποία αναφέρεται ότι οποιαδήποτε συμμετοχή ή εγγραφή εν ενεργεία διαιτητή, μπορεί να οδηγήσει στην άμεση διαγραφή του από τους πίνακες βάσει των σχετικών άρθρων του καταστατικού της ΕΠΟ.

 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Χανίων, ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους με το Χανιώτικο ποδόσφαιρο (παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές και φιλάθλους), για τα ακόλουθα. Η FIFA έχει εποβάλλει την εναρμόνηση των καταστατικών της ΕΠΟ αλλά και των ΕΠΣ όλη της Ελλάδας, με το ισύον καταστατικό της και τις σχετικές με τη Διαιτησία διατάξεις του, εδώ και αρκετά χρόνια.

Βάσει αυτών των διατάξεων του άρθρου 12 παρ. 1 του ΚΑΠ 2017-2018 και του άρθρου 9 παρ. 2 του Συστήματος Διαιτησίας 2017-18, τα μόνα και αποκλειστικά όργανα διαιτησίας για όλη την Ελλάδα είναι η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ και ανά νομό οι Επιτροπές Διαιτησίας των ΕΠΣ.

Για εν ενεργεία διαιτητές που γράφονται η συμμετέχουν σε μη αναγνωρισμένα όργανα διαιτησίας από την ΕΠΟ, επιβάλλεται η ποινή της άμεσης διαγραφής τους βάσει του άρθρου 67 παρ. 3 του Συστήματος Διαιτησίας 2017-2018.

Για τους λοιπούς εμπλεκόμενους με το ποδόσφαιρο, η πρόσκληση ή συμμετοχή σε εκδηλώσεις μη οργανωμένων οργάνων διαιτησίας συνιστά μη σεβασμό στα επίσημα αναγνωρισμένα όργανα διαιτησίας ή δε αναγόρευση αυτών σε εκπροσώπους των διαιτητών, συνίσταται τη δυσφήμηση του αθληματος.

Για την Ε.Δ./Ε.Π.Σ. ΧΑΝΙΩΝ

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Μαργαρώνης