Β' ΕΠΣ Χανίων

Λυχνάκης: Μισή... παραμονή το επόμενο παιχνίδι

Το "βαρύ πυροβολικό" στην "αιχμή του δόρατος" για την Ένωση Θύελλα Καμίνια, ο Γιώργος Λυχνάκης έχει καταφέρει να δώσει μεγάλη οντότητα στην ομάδα του Ακρωτηρίου με τον ερχομό του τον περασμένο Ιανουάριο και στην προσπάθεια της παραμονής.

Ο έμπειρος επιθετικός ήταν αυτός που άνοιξε μάλιστα τον δρόμο της νίκης στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στο Νέο Σαμψών (Φωτ.), ενώ όλα τα γκολ του μέχρι στιγμής έχουν αποδειχτεί καθοριστικά για το νεανικό σύνολο του Κώστα Κολοκοτρώνη που έχει αναθαρρήσει στα τελευταία παιχνίδια.

Ο ίδιος μας μίλησε στο athlitiko μετά την τελευταία νίκη και αναφέθηκε στην "μάχη" της παραμονής για την ομάδα του, ενώ χαρακτήρισε το επόμενο παιχνίδι με την ΑΠ Σούδας "μισή παραμονή" σε περίπτωση νίκης.

DSC 0700

Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις του:  

Για τη νίκη κόντρα στο Νέο Σαμψών:

«Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη της ομάδας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Φάνηκε ότι το θέλαμε πιο πολύ από τον αντίπαλο που είναι μέσα στις πρώτες θέσεις και διεκδικητής για την άνοδο. Ήταν ένα πολύ δυνατό ματς, πολλές "μονομαχίες" και κρίθηκε στην καλή αμυντική λειτουργία που είχαμε συνολικά».

Για το προσεχές παιχνίδι με την ΑΠ Σούδας:

«Όπως δείχνει και η βαθμολογία αυτό το παιχνίδι μπορεί να είναι η.... μισή παραμονή, αν καταφέρουμε να το κερδίσουμε στην ουσία θα πατάμε πολύ γερά στην κατηγορία και θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο "βήμα" για την παραμονή μας που είναι και ο στόχος μας».

Για τον δικό του ερχομό που έχει δώσει "βαρύτητα" στο σκοράρισμα πολύ γρήγορα:

«Σίγουρα είμαι η... αιχμή του δόρατος στην επίθεση πλέον, τα γκολ που πετυχαίνω είναι λόγω και της εμπειρίας μου, κάτι που έλειπε από την ομάδα στο γκολ, ωστόσο πρέπει να πω ότι ο καθένας συμβάλλει σημαντικά στη θέση που αγωνίζεται».

Για την βελτιωμένη εικόνα της ΕΘΚ στο νέο έτος και το γεγονός ότι κόντραρε στα ίσια τους πρωτοπόρους (Άπτερα, Χάλης, Θησέας), ενώ πήρε και δύο μεγάλες νίκες (Ν. Σαμψών, Ήφαιστο):

«Βοήθησε αρκετά και ο δικός μου ερχομός και του Νταμαδάκη, απλά θεωρώ ότι τα παιδιά πήρανε πολύ σημαντικές εμπειρείς και από τα παιχνίδια του πρώτου γύρου που ουσιαστικά "ψήθηκαν" και τώρα αυτό είναι κάτι που τους βγαίνει στην πορεία του δευτέρου γύρου, καθώς το σύνολο δένει χρόνο με το χρόνο».

Για τη βράβευσή του στην κοπή της πίτας των ομάδων του Ακρωτηρίου:

«Είναι κάτι πολύ όμορφο, όταν αναγνωρίζεται η προσφορά ενός ποδοσφαιριστή και πόσο μάλλον όταν είναι από την ομάδα που τον έχει αναδείξει και που έχει ανδρωθεί ποδοσφαιρικά. Γενικά τέτοιων ειδών εργασίες είναι πολύ ωραίες για τον αθλητισμό και ειδικότερα όταν πρόκειται για τον ερασιτεχνικό».

Επιμέλεια: Νεκτάριος Ανδρεαδάκης