Β' ΕΠΣ Χανίων

Αφιέρωμα στα Άπτερα που "έγραψαν" ιστορία

Μια ονειρική χρονιά ολοκληρώθηκε για τα Απτερα, ουσιαστικά η καλύτερη στη σύντομη μέχρι σήμερα πορεία τους στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Χανίων, με την κατάκτηση του ιστορικού πρωταθλήματος στη Β' Κατηγορία.

Μόλις 7 χρόνια ζωής μετρά, άλλωστε, η πρωταθλήτρια ομάδα από τα Μεγάλα Χωράφια και παρ' όλα αυτά έχει καταφέρει μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα να έχει καταφέρει δύο ανόδους, ξεκινώντας από τη Γ' Κατηγορία.

Το athlitiko πραγματοποιεί αφιέρωμα στην ομάδα των Απτέρων, συνομιλώντας με κάποιους από τους πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας. Οπως τονίζουν, το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας, είναι το πιο σημαντικό στοιχείο σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά όσα δηλώνουν στο athlitiko το μέλος του Δ.Σ. Πέπη Κελαϊδή, ο πρώτος σκόρερ Τάκης Νικολάου καθώς και ο Παναγιώτης Μαρινάκης που έχει καταγωγή από την περιοχή και ήταν και αυτός ένας από τους σημαντικούς κρίκους της φετινής επιτυχίας...

Ο Παναγιώτης Μαρινάκης

marinakis

Μία ιστορική επιτυχία η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β' ΕΠΣΧ. Ως ένας από τους γηγενείς ποδοσφαιριστές αυτής της ομάδας, πώς νιώθεις μετά από αυτή την επιτυχία;

«Η ιστορική αυτή επιτυχία και η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε για την ομάδα μας. Πόσω μάλλον για μένα και τα υπόλοιπα παιδιά του χωριού, όπου από μια ιδέα τότε, τώρα είμαστε πρωταθλητες και θα αγωνιζόμαστε στην Α κατηγορία».

Πώς βλέπεις την επόμενη μέρα για την ομάδα σε μία άλλη κατηγορία, πιο δύσκολη και πρωτόγνωρη για όλους σας;

«Την επόμενη μέρα δεν την φοβάμαι παρ' όλο που είναι η πρώτη φορά και για μένα και για την ομάδα μας. Με τη χημεία που έχουμε μεταξύ μας παίκτες-προπονητής-διοίκηση δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Εξάλλου όταν δεν υπάρχει πίεση, το ποδόσφαιρο γίνεται πιο απλό και εύκολο και είναι και ένας από τους λόγους της φετινής κατάκτησης του πρωταθλήματος. Θα συνεχίσουμε να παίζουμε για τη φανέλα και την παρέα μας και... όπου πάμε».

Πώς εισέπραξε η περιοχή των Απτέρων αυτό τον τίτλο και την άνοδο στην Α' Κατηγορία;

«Το χωριό θεωρεί πολύ σημαντική αυτή την επιτυχία και όπως και τότε, έτσι και τώρα θα συνεχίσει να μας στηρίζει, ήταν από την πρώτη μέρα δίπλα ΜΑΣ και είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα να έχει τέτοια δύναμη».

Ο Τάκης Νικολάου

IMG 9368

Ενα σπουδαίο επίτευγμα η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β' Κατηγορίας...

«Η αλήθεια είναι ότι ο στόχος μας δεν ήταν το πρωτάθλημα, ούτε δηλώσαμε κάτι τέτοιο από την αρχή. Είχαμε πει παιχνίδι με παιχνίδι κι έτσι με πολύ δουλειά, ομαδικότητα και το τέλειο οικογενειακό κλιμα που έχουμε, αυτοί ήταν οι συντελεστές στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Τι στόχους θέτει η ομάδα σ' ένα νέο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Α' Κατηγορίας;

«Οι στόχοι δεν θα αλλάξουν, θα είναι οι ίδιοι δηλαδή. θα κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι και να προσπαθούμε να κερδίζουμε κάτι κάθε εβδομάδα, είτε στη νίκη, είτε στην ήττα. Σαφως και είναι πιο δύσκολη και δυνατή η κατηγορία και το γνωρίζουμε πολύ καλά. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα κοιτάμε το κάθε παιχνίδι σα να είναι τελικός».

Η δική σου επιστροφή στα Χανιά συνδυάστηκε με τον καλύτερο τρόπο, τόσο με τον τίτλο, όσο και με τα 18 γκολ που πέτυχες και ήσουν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Ηταν κάτι που το φανταζόσουν; Ποιος είναι ο δικός σου στόχος τη νέα χρονιά;

«Η δική μου επιστροφή στα Χανιά ηταν καθαρά θέμα επιλογής για μία καλύτερη ζωή και όχι για το ποδόσφαιρο. Τώρα είμαι πολύ τυχερός που έχω τέτοιους συμπαίκτες και προπονητή και γενικά την ομάδα αυτή στην οποία οφείλεται σε ό,τι κατάφερα να κάνω τη χρόνια που πέρασε. Δεν θα είχα καταφέρει πολλά από αυτά χωρίς το σύνολο της ομάδας. Ο στόχος ο δικός μου για την φετινή χρόνια είναι να έχουμε μία πολύ καλή πορεία χωρίς τραυματισμούς και αν φέτος ανεβασα ένα σκαλί την ατομική μου απόδοση, ο στόχος μου είναι να ανέβω ακόμα ένα την επόμενη. Τότε θα είμαι ευχαριστημένος. Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά χωρίς τραυματισμούς».

Η Πέπη Κελαϊδή

Kelaidi

Μία σπουδαία επιτυχία για την ομάδα η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ήταν κάτι που το περιμένατε; 

«Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία. Είχαμε ένα συγκεκριμένο μπάτζετ. Τα παιδιά έπαιζαν για την παρέα, τη φιλία που είχαν και πάνω απ' όλα την ομάδα. Αυτός ήταν ο σκοπός, δεν έπαιζε κάποιος επί πληρωμή αλλά γιατί ήθελε να παίζει. Δεν ξεκινήσαμε σίγουρα με τις φιλοδοξίες του τίτλου, βλέπαμε αγώνα με αγώνα και η μία νίκη διαδεχόταν τελικά την άλλη. Ετσι κάποια στιγμή το πιστέψαμε και τελικά αυτό βγήκε από τα παιδιά και τον προπονητή».

Μία νέα και πρωτόγνωρη εμπειρία πλέον για την ομάδα η Α' Κατηγορία. Πώς έχετε ξεκινήσει τον σχεδιασμό, τι σημαίνει για σας αυτή η πρόκληση;

«Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό για όλους μας, κάτι καινούριο και πρωτόγνωρο. Θα ξεκινήσουμε ως έχουμε σαν ομάδα με το ίδιο ρόστερ, θα γίνουν κάποιες μεταγραφές στην πορεία και από κει και πέρα ό,τι προκύψει! Σίγουρα ο στόχος μας είναι πρωτίστως η παραμονή στην κατηγορία ως μία νεοφώτιστη ομάδα».

Μετράτε μόλις 7 χρόνια ζωής κι όμως ο σύλλογος έχει ήδη δύο ανόδους μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Πώς έχει αντιμετωπίσει η περιοχή των Απτέρων όλη αυτή την επιτυχία του τίτλου αλλά και της ανοδικής πορείας όλα αυτά τα χρόνια;

«Γνωρίζοντας ότι ξεκινήσαμε πριν από 7 χρόνια, είναι κάτι που δίχως αμφιβολία έδωσε μεγάλη χαρά στην περιοχή μας. Περιμένουμε να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά, δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ο κόσμος των Απτέρων τι έχει συμβεί. Κάποιοι το κατάλαβαν, κάποιοι άλλοι ακόμα! Περιμένουν να δουν την ομάδα και την πορεία της και στην Α' Κατηγορία για να καταλάβουν τι έχουμε πετύχει. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και στη νέα κατηγορία, να το ευχαριστηθούν πάνω απ' όλα τα παιδιά. Μπάλα είναι, ποτέ δεν ξέρεις... Στόχος μας είναι να παραμείνουμε και αυτό θα φανεί στην πορεία. Καλό καλοκαίρι και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».