legea hor

petra

÷

Δόξα Παχ.

Χρ. Μπέκας: Μακάρι να μιμηθούν κι άλλες ομάδες τη Δόξα

Στο "τιμόνι" της ομάδας Νέων της Δόξας Παχιανών θα παραμείνει για ακόμα ένα χρόνο ο Χρηστος Μπέκας, που ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα.

Ο έμπειρος προπονητής στις δηλώσεις του στη νέα επίσημη σελίδα της Δόξας εκθείασε τη διοίκηση για την επιλογή της να εμπιστευτεί νέα παιδιά στην πρώτη ομάδα και ευχήθηκε να τη μιμηθούν κι άλλες ομάδες.

Η ανακοίνωση της Δόξας:

Ο Α.Π.Σ. Δόξα Παχιανών ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή της ομάδας Νέων του Συλλόγου μας, Χρήστο Μπέκα.

Οι δηλώσεις του Χρήστου Μπέκα:

 «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που συνεχίζει να μου δείχνει η ομάδα. Πέρασα δύο υπέροχα χρόνια που είχαν ως αποτέλεσμα ένα πρωτάθλημα και μία 3η θέση, για την οποία υπάρχει μία μικρή στεναχώρια. Το κυριότερο απ’ όλα είναι ότι κλείνει ένας κύκλος περίπου 8 χρόνων με τα περισσότερα παιδιά που μεταφερθήκανε στην πρώτη ομάδα, γιατί τα ξεκίνησα εγώ, τα βρήκα στη διάρκεια και ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η συνεργασία μας με το να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα. Από εκεί και πέρα πιστεύω πως θα δείξουν την υπομονή τους και στον προπονητή και στη διοίκηση γι’ αυτό το μεγάλο ρίσκο που παίρνει η ομάδα. Είναι ό,τι καλύτερο για μένα. Μαζί τους πήρα 4 πρωταθλήματα και δύο πλασαρίσματα στην πρώτη τριάδα και μπορώ να πω ότι στα 15 χρόνια που είμαι προπονητής σε Ακαδημίες με αυτά τα παιδιά ήταν το επιστέγασμα της όλης προσπάθειάς μου. Το κυριότερο απ’ όλα όμως είναι ότι νιώθω μία αγαλλίαση ψυχής ότι το 70% αυτή τη στιγμή στην πρώτη ομάδα της Δόξας είναι παιδιά που έχουν περάσει από τα χέρια μου και είναι ό,τι καλύτερο για μένα.

Όσον αφορά τη διοίκηση να στηρίξουν την επιλογή τους και ειδικά όταν θα περάσει ο πρώτος ενθουσιασμός. Θα το βρούμε πολύ γρήγορα μπροστά μας. Είναι ό,τι ωραιότερο υπάρχει και μακάρι να το μιμηθούν αρκετές ομάδες και να εμπιστευτούν τα νέα παιδιά. Εμένα αν με ρωτούσαν για οτιδήποτε θα έλεγα να έχουμε δικά μας και μικρά παιδιά στις ομάδες μας και οπωσδήποτε δικούς μας προπονητές, να τους δώσουν ευκαιρία, αφού τα τελευταία χρόνια έχουμε αρκετούς νέους προπονητές με γνώσεις και με υγιή σκέψη για το ποδόσφαιρο.

Ένα πρόβλημα πάντως που θέλω να τονίσω και το οποίο ειδικότερα εμείς οι προπονητές των Νέων το ζούμε είναι ότι τα παιδιά αυτά λόγω και της σωματοδομής τους, φεύγοντας από τους Νέους υπάρχει ένα άνοιγμα όσον αφορά την πρώτη ομάδα. Δηλαδή χάνεται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, μπορώ να πω και 50% των παιδιών, λόγω του ότι δεν έχουν μια κατηγορία να αγωνιστούν 2-3 χρόνια ώστε να προετοιμαστούν για τις πρώτες ομάδες. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν μεγαλώσει με το ποδόσφαιρο, με σωστή διαπαιδαγώγηση για το ποδόσφαιρο κι έχουν σωστή σκέψη αλλά δεν τα βοηθάει τώρα το σώμα τους για να μπορούν να ανταπεξέλθουν με αντιπάλους 25άρηδες, 30άρηδες κτλ. Σε αυτά τα παιδιά λείπει μία κατηγορία, θα έπρεπε κάποια στιγμή να κοιτάξουν αυτό το θέμα, γιατί χάνονται πάρα πολλά παιδιά. Είναι πολύ λυπηρό να ξεκινάνε παιδιά από Β’ Δημοτικού και να φτάνουν 15-16 χρονών και να μην μπορούν προσωρινά να ανταπεξέλθουν στην Α’ Κατηγορία και να διασκορπίζονται μετά, είτε να χάνονται χωρίς την επίβλεψη των ομάδων. Σαν ιδέα θα ήταν πολύ καλό στη Γ’ Κατηγορία, να υπήρχε μία λύση να πηγαίνανε αυτά τα παιδιά ώστε να έχουν την άνεση 2-3 χρόνια να παίξουν εκεί με την επίβλεψη της ομάδας και σιγά-σιγά να μεταφέρονται στην πρώτη ομάδα.

Η δική μας ομάδα παίρνει αυτό το ρίσκο, το πολύ ωραίο, το πολύ υγιές και θέλω να πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα βγει μπροστά. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά μου που τα γνωρίζω τα περισσότερα γύρω στα 8 χρόνια και στον συνεργάτη μου τον Παναγιώτη Παριωτάκη. Πέρασα πολύ ωραία, πιστεύω ότι ανταπεξήλθα στην εμπιστοσύνη όλων, έχω αγαπήσει αυτή την ομάδα, η οποία έτσι κι αλλιώς έχει τις ίδιες ιδέες που είχα πάντα εγώ, να εμπιστεύεται νέα παιδιά. Τους στηρίζω έτσι κι αλλιώς ανεπιφύλακτα και θα είμαι δίπλα τους σε οποιοδήποτε πόστο, όχι μόνο αυτό του προπονητή».